MÅR SOM MAN FÖRTJÄNAR

2014-05-30 • 16:29:30
Jag mår ärligt talat som en påse skit idag. Jag har aldrig tidigare mått så här kasst efter att ha druckit. Jag tillhör ju en av de få som aldrig drabbas av bakfylla. Saken är den att jag var ifrån alkohol totalt i över en månad och nu bara tagit max två drinkar, men igår var både jag och Vasilis lediga, så vi unnade oss en liten utgång. Jag tyckte inte att jag drack så våldsamt mycket, vilket jag heller inte gjorde, men när man varit ifrån det så länge, så tog det. Ordentligt också! Jag kommer inte ens ihåg när vi åkte tillbaka. Tur att jag har världens bästa pojkvän som tar hand om mig och räddade mig i situationen. Guldstjärna till honom.

Om bara några timmar så kommer Malin att möta upp mig på jobbet. Det känns helt overkligt och i denna misär av bakfylla, så är jag så lycklig just nu. Imorgon kommer även Martina ner på semester och la Swedish Beach Mafia börjar sakta, men säkert återförenas. Har ännu inte riktigt förstått att det redan är sommar. På söndag är det redan juni, sjukt var fort den här vintern har paserat. 

Nej, nu får jag höja blicken så att bakfyllan inte känns värre. Busschauffören verkar ju dessutom tro att han är med i Fast & Furious, så får gunga med i takt till svängarna.

Trevlig helg på er!
Agapi, E.

SNACK TIME

2014-05-29 • 20:03:50

CHIAPUDDING TOPPAD MED KIWI
1 port.

Du behöver:
• 1dl soyamjölk
• 3msk chiafrön
• ev. vaniljpulver, honung m.m (valfritt)
• valfri frukt och/eller bär

Gör så här:
- Blanda soyamjölk tillsammans med chiafrönen i det glas/bägare du tänkt servera puddingen i. Det går även bra med vanlig mjölk för den som föredrar det, själv tycker jag soyamjölken passar bäst, men det är såklart en smaksak. Vill man ha en lite sötare pudding kan man nu välja att blanda ner lite honung, vaniljsocker eller dylikt. Jag nöjde mig med osötat paniljpulver. Ställ in glaset/bägaren i kylen och rör sedan om efter ca. 10-20min. Plasta därefter och låt stå över natten och du har en färdig frukost morgonen därefter. Det går även bra att enbart låta puddingen stå någon timme om den är tänkt som mellis eller snack. Toppa med valfri frukt, bär, nötter. Endast fantasin sätter gränser. Smaklig snack time! 






HIMMELEN HAR ÖPPNAT SIG

2014-05-29 • 15:29:55
Äntligen lite regn! Ja, ni hörde rätt - "äntligen" - och jag menar det. Vanligtvis hade jag väl kanske inte höjt glaset över en regnskur, men efter att igår spenderat dagen som en zombie med spänningshuvudvärk, på grund av det otroligt kvava väder som var och även fortsatte idag, så var en regnskur precis vad som behövdes. Enda negativa faktorn som medför, är att jag nu kommer att vara ledig idag, fast det kunde egentligen inte heller komma mer lägligt. Jag skulle ha spenderat dagen åt städning, men pappersarbetet imorse blev försenat (mest på grund av att min chef försov sig två timmar). Hur som helst så har jag fått bland annat ett grekiskt bankkonto idag och nu har jag ju tid att ta tag i städandet och fixandet inför att få ny sambo för en tid framöver. Kommer bli förjäkla trångt, men också mysigt! 

Ska ta tag i städningen nu, så hörs vi senare!

Agapi, E.




LAZY DAY

2014-05-28 • 16:28:51
Sitter på bussen som vanligt och tänkte att jag kunde uppdatera lite. Idag har det legat på dryga trettio grader hela dagen, men också mulet och något sjukt tryck, så vi spenderade största delen av dagen i sängen. Ganska skönt att bara ha lata dagar ibland faktiskt!

Igår var Vasilis ledig så han kom ut till Platanias tidigt för en gångs skull. Ingen av oss var särskilt sugna på utgång dock, så vi tog oss tillbaka till Xania efter att ha hälsat på alla och fått en drink. Sedan fortsatte Vasilis lite till då alla hans vänner åker iväg på en veckas semester nu. På fredag kommer världens bästa Malin, så morgondagen kommer att spenderas åt en hel del städande och fixande. Skönt!

Nu är jag snart framme och ska jobba lite, möjligt att vi hörs senare. Måste sova tidigt idag, då jag ska upp tidigt för pappersarbete (igen) imorgon. Förhoppningsvis blir vi äntligen klara snart! 

Agapi, E.

Sötisar på min busshållplats.

WAFFLE WEDNESDAY

2014-05-28 • 14:44:52



NEW WEEK

2014-05-26 • 16:35:00
God eftermiddag på er. Efter stranden igår blev tiden knapp och jag hade problem med bussen. Vanligtvis går den tio över fem och jag stod vid mitt busstop en bra stund innan, men inte kom det någon buss. Kolymbari-bussen kom efter ett tag och jag chansade på att stoppa den, men de hade inte alls någon lust att behöva stanna i Platanias, så jag fick snällt stå kvar och vänta. Samma svar fick jag från Kastelli-bussen. Jag hade kontakt med Katerina på jobbet, men hon tyckte mest det var roligt. Spektaklet slutade med att jag vid sex (då jag skulle ha börjat) gick tillbaka till busscentrum för att jag var på så dåligt humör, men då visade det sig att en buss till Platanias skulle avgå, så jag hoppade anabbt på den.

Jag blev cirka en halvtimme sen, men det gjorde inget. Jag hade för övrigt en grym dag på jobbet igår. Galet bra flyt och näst intill full restaurang från början till slut! I och med att Redwood hade nyöppning för sin nya restaurang, vägg i vägg med oss, igår så var mina chefer lite oroliga över hur kvällen skulle bli, men jag gick in med rätt inställning och behövde knappt kriga för mina gäster. Redwood var näst intill tomt hela kvällen, endast ett par fåtal gäster, vilket jag tycker är jättetråkigt då de har helt fantastisk mat, personal och atmosfär. Men det är ju trångsynta, rädda skandinaver vi arbetar med och dessa måste ledas i hand, gärna av någon som talar samma språk och nya ställen är ju farliga att testa! Håller tummarna för att de får en bättre kväll idag. 

Snart framme, så får uppdatera lite mer senare. Måste bara säga att jag hittat en ny favoritdricka. Lipton har kommit ut med en ny smak av deras sockerfria iste, nämnligen Mojito. Farligt god!

Hoppas ni fått/får en trevlig start på veckan!

Agapi, E.


Titta vad jag fick av Vasilis igår, gullunge!


1,2,3 BEACH MODE

2014-05-25 • 11:24:03
Godmorgon! Stabil frukost, trettioen grader celsius och bikinin är på. Med det önskar jag alla en trevlig söndag och drar ner till stranden.

Agapi, E. 





NEA XORA BEACH

2014-05-24 • 16:29:19
Eftermiddagen spenderades på Nea Xora beach. Dess för innan sprang jag in på Tally Weijl, men allt började stänga så jag haffade en bikini och ett par nya solglasögon (äntligen!) och gick hem för ombyte. Sedan styrde jag min kos till stranden där jag låg och gottade mig ett tag. Jag har till och med avklarat årets första dopp! Fy satan vad kallt det var. Jag har gått ifrån att vara mer under vattenytan till att bli världens badkruka. Antar att det kommit med åren, man börjar ju bli gammal nu, haha!

Nu på väg till jobbet och är taggad på en bra dag, så jag håller alla tummar i världen på att få en bra jobbdag med goa människor, så jag slipper förlora mitt goda humör. Får se om jag stannar ute ikväll, alternativt kommer tillbaka, för lite festligheter ikväll. 

Trevlig helg!
Agapi, E.







FLORAL JUMPSUIT

2014-05-24 • 12:47:58
Inviger denna fina byxdressen som jag fick av min fina mammis när jag fyllde år. Älskar den redan! Superskön kvalité och går att använda både till vardags och fest, hur bra? Den kommer ifrån Mango, för de som undrar. Tar mig ut på stan en stund och ser om inte allt stänger här nu vid två, då får det bli beachen! 

Agapi, E. 





FRUIT BOWL BOOST

2014-05-24 • 12:16:44
Jag var under flera års tid motsatsen till frukostmänniska. "Dagens viktigaste mål". Jo tjena! Jag var aldrig hungrig på morgonen och mådde mest illa om jag var tvungen att få i mig något. Jag tror detta berodde mest på den ständiga stress jag hade till skola, jobb etcetera. Hade man fått vakna någon timme innan det var dags att trycka i sig en stadig frukost, så hade man åtminstone fått chansen att vakna innan. När jag sedan kom att pendla mycket, insåg jag att jag var tvungen att äta något då jag annars lätt blev illamående på vägen. Smoothies kom att bli mitt räddning dessa morgnar.

Variation av frukost är också min räddning. Att alltid äta detsamma skulle göra mig tokig! Idag improviserades därför en riktig fruit boost fram till frukost - 'frozen yoghurt' av banan tillsammans med jordgubbar och kiwi. Att kalla det frozen yoghurt är att förvirra er en aning, då det endast är banan och inte alls någon yoghurt, men i konsistensen påminner den om frozen yoghurt. 

Du behöver:
- en stor eller två mindre bananer
- valfri frukt/bär, i detta fall jordgubbar och kiwi

Gör så här:
- Börja med att skiva bananen, slå in i plastfolie och stoppa in i frysen. Beroende på hur tunnt du skivar bananen och vilken konsistens du vill ha, så tar det olika lång tid. Ju tunnare du skivar, desto snabbare fryser den givetvis och ju längre du lämnar den i frysen, desto hårdare konsistens kommer den få. Eftersom jag serverade denna som frukost, valde jag att inte frysa den så länge (cirka trettio minuter), så att konsistens efterliknade tjockare youghurt än glass. Detta är såklart efter smak och tycke! Under tiden skivar du upp din frukt. Sedan är det bara att köra den frysta bananen i en matberedare tills den når en slät konsistens. Lägg upp och toppa med frukt/bär. Sim salabim! Banan, jorgubbar och kiwi gifter sig så otroligt bra ihop. Hade gärna toppat med lite kokosflingor för extra lyx! 

Agapi, E.






BUSY DOIN' NOTHIN'

2014-05-24 • 10:18:32
Godmorgon på er. Jag har varit vaken sedan cirka en timme tillbaka nu. Dock vaknade jag redan halv åtta första gången, men tyckte allt att jag kunde unna mig lite mer sömn och somnade om. Jag ligger fortfarande kvar i sängen och myser i världens bästa pyjamasshorts från David & Goliath med sushiprint! Ska snart försöka resa på mig för att ta mig ner till affären för lite frukostshopping. 

Nu när jag väl har tid till att ta vara på dagen, vet jag inte vad jag vill göra. Ska ta en liten runda på stan i alla fall! Kanske blir det även lite solande idag, dock överväger jag att ta mig ner till Nea Xora Beach för att få känna sand mellan tårna och lite saltstänk. Får se vad jag bestämmer mig för efter frukosten helt enkelt.

Hoppas ni får en härlig start på lördagen och att ni inte vaknar allför bakis, haha.

Agapi, E. 




KALINIXTA

2014-05-24 • 01:55:52
Jag hade faktiskt tänkt få ihop ett härligt inlägg så här in på natten, men sanningen är den att jag är så jäkla trött att jag stupar när som. Stupat har jag redan gjort, i sängen lyckligtvis, men ögonlocken känns tyngre än någonsin. Får återkomma med mitt gossip imorgon istället!

Ska bli så skönt att lägga sig tidigt (läs; tidigare) en fredag och förhoppningsvis inte vakna allt för sent. Bjuder på en bild från hamnen innan jag gick hem. Godnatt! 

Agapi, E.




BACK TO BUSINESS

2014-05-23 • 16:25:40
Åh, hade en så himla härlig eftermiddag. Gjorde absolut inget speciellt och kankse var det därför den var så bra. Utan måsten. Jag lämnade sjusovaren att sova ut och gick ut och la mig på terrassen för att lapa sol. Smörjde in mig ordentligt i min karrotenolja (aldrig bränt mig trots olja även innan jag fått färg) och nog fick jag lite färg idag. Kanske inte så att man direkt lägger märke till det i det stora hela, men jäklar vad stoe skillnad det var där bikinin suttit. 

Åt en grekisk sallad med avocado igår, men det var också det enda jag åt igår, så idag var jag riktigt hungrig nu innan jag var tvungen att springa iväg till bussen. Visste inte riktigt vad jag skulle hinna hitta på vägen, men sedan kom jag ju på att jag hade massa lådor med mat från kinan. Så jag värmde på kyckling med sötsur sås, wokade grönsker och lite ris, sedan tog jag med mig chopsticks och åt på vägen. Kändes riktigt trendigt! Här kommer ju folk gåendes med en pita gyro om de är på språng.

Ikväll har grabbarna funderingar på utgång, så jag avstår och funderar på om jag faktiskt inte ska vara "tråkig" och bara åka hem efter jobbet idag. Vi får se, som vanligt så kan ju planerna här nere ändras på en sekund.

Ta hand om er!
Agapi, E. 

FRIDAY FUNDAY

2014-05-23 • 12:27:04
Rätta mig om jag har fel, men jag tycker då minsann fredagar är roligare än söndagar, så jag bortser från att det inte rimmar. 

Ja, fredag och helg igen då. Det är ju fortfarande som så att vi kör lite på "lördag hela veckan" här nere, så om det är helg eller inte spelar ingen roll. Sedan är det ju så att man får lite fredags feelings ändå, vilket bara är trevligt.

Igår kväll blev det lite utgång. Efter att Vasilis slutat drog vi och Adonis till Platanias och Eclipse där Nikos hade sin födelsedag. Stora firandet är idag, men eftersom klockan hade passerat tolv, så tjuvstartade vi firandet en aning. När Eclipse började stänga, bestämde vi oss för att dra vidare till Villa Mercedez, som för de som inte känner till är en stor club i Agia Marina. Inne på Villa väntade hela min Splendid-familj, så jag var himla lycklig! Min vän Makis, som är DJ, fick lov att spela lite med grabbarna. Han tyckte nog det var rätt ballt att få spela på Villa, när han är van vid Splendid, även om det inte varade särskilt länge. Hur som helst så var det en bra kväll och första gången jag drack på säkert över en månad! Skönt att "mysdricka" också, börjar bli för gammal för mitt gamla jag, haha. 

Som vanligt ligger Vasilis och snusar vidare, medan jag är klarvaken. Funderar på att gå ut och lägga mig på terrassen en stund för att fördriva tiden lite och kanske till och med bättra på brännan en aning! Så får det bli.

Hoppas ni får en grym fredag och helg, oavsett om den kommer spenderas hemma i tv-soffan eller i baren.

Agapi, E.




143 - MY BLOG SPOT

2014-05-22 • 16:25:17
Har redan andra dagen insett att buss 143 är där de dlesta uppdateringarna kommer att ske ifrån framöver. Det är här jag får garanterad tid över och kan uppdatera lite vad som skett och vad som väntas ske. 

I nuläget har jag dock inga större nyheter att komma med. Jag fick inte så mycket tid i solen, men måste skryta med att jag faltiskt kunde se tydliga(re) markeringar efter var bikinin suttit. Tror också att det bara är bra att jag gradvis bygger upp min bränna, det ger ett snyggare och mer hållbart resultat. Jag är ju trots allt svensk! Blir nog dog att tvinga iväg pojken på en dag på beachen här någon dag. 

Planerna för ikväll är väl inte så stora. Eventuellt stanna/komma tillbaka med Vasilis till Platanias för lite utgång. Vi får se helt enkelt! 

Agapi, E. 




PERFECT DAY FOR TANNING

2014-05-22 • 14:22:29
Godeftermiddag gott folk. I detta nu ligger jag och svettas på takterrassen och hoppas på att få lite färg. Är ju näst intill likblek, så lite gyllenbrun hud hade inte skadat. Det är cirka tjugonio grader i skuggan idag och här i solen på mitt tak är det garanterat fem till tio grader till! Jag som vanligtvis är dålig på att dricka vatten, dagar som denna, har laddat upp med ett stort glas isvatten här bredvid. Vuxenpoäng!

Igår avklarades som sagt första jobbdagen och jag känner mig nöjd med min prestation, kände mig lite ringrostig till en start, men kom snabbt på fötter igen och redan igår träffade jag två äldre par från förra säsongen! Efter mitt pass så var det bara att tålmodigt sitta kvar och vänta, för igår var det nämnligen Konstantinos och Elenis namnsdag. För er som inte vet så firas namnsdagar här större än vad vi firar jämna födelsedagar, studenter, konfirmationer och så vidare. Det är en stor fest med alldeles för mycket mat, dricka och nära och kära. I och med att vi hade två Kostas på plats, så blev det extra stor fest. Jag var så mätt att jag hade kunnat rulla hem och då tog jag knappt en sked av efterrätterna (som jag tackade nej till, men fick ett skratt i mitt ansikte och en proppfull tallrik). Trevligt var det i alla fall. Efter middagen fick jag skjuts hem av Mario (som äger kinan) och hans dotter Alda. Med mig från deras bil fick jag sex boxar kinamat med mig hem! Så himla omtänksamma är dessa, trots att hans andra dotter, en god vän till mig, för någon vecka sedan var med om en motorcykelolycka och fortfarande ligger inlagd. Vi ska dock vara glada då hon som ett mirakel överlevt, trots att huvudläkaren till en början var mycket kritisk. Livet kan verkligen få så hastiga vändningar.

Nu ska jag fortsätta pressa i solen innan det är dags för mig att göra mig i ordning och ta mig iväg till jobbet. Ha det fint allihopa!

Agapi, E.






BACK TO PLATANIAS

2014-05-21 • 16:28:33
Då var det dags. Sommarsäsongen 2014 startar officiellt idag för mig, kanske lite senare än väntat, men vad gör det? Skönt också att komma tillbaka till ett jobb man redan varit på innan och känner sig säker på. Ska bli kul att se hur många av våra gäster som kommer tillbaka till oss i år. Vi har många stammisar och jag vet redan många som kommer dyka upp under sommaren! 

Just nu sitter jag på bussen med alla turister.. till min stora förtjusning givetvis, haha. Försöker förtränga ljudet av svenska, norska och danska med grekisk musik i lurarna! Känns kul att komma tillbaka och jag tror på en bra säsong, men samtidigt är det så många av mina favoriter som inte kommer spendera sommaren här i år. Möjligtvis för en semestervecka eller två. Vi får se helt enkelt. Saknar redan vintern, eller rättare sagt vinterns livsstil, men fy satan vad skönt det är att det äntligen är sommar igen! 

Trevlig kväll på er.
Agapi, E. 

Kom gärna förbi vår mysiga taverna Arokaria i sommar om ni har en Kretaresa inplanerad.



ROOF GARDEN

2014-05-21 • 13:18:10
Sitter här uppe på min takterrass och funderar på hur man skulle kunna 'inreda' den. I nuläget står här två stycken udda plaststolar. Oerhört tjusigt! Jag vill ha en liten matgrupp, inget speciellt, utan bara ett bord och mågonstans att sitta för några personer. Jag har kikat runt lite och efter att ha kommit på att IKEA faktiskt öppnade här förra sommaren, så fortsatte jakten på deras hemsida istället. Nu har vi visserligen inget stort, pampigt varuhus, utan bara postorder, men det ska nog kunna funka det med. 

Just nu är jag lite inne på ett runt plåtbord med matchande pallar, finns i vitt och svart, även grönt, men det är inte aktuellt för min del. Funderar på vitt bord och svarta pallar, vad tror ni? Anledningen till att jag är inne på pallar och inga sköna stolar är givetvis först och främst prismässigt, men också för att jag ser hur mycket enklare de kommer vara att flytta runt, vid frakt och sedan av den enkla anledningen att jag inte har behov av något mer avancerat i nuläget. 

Till detta har jag hittat ett parasoll (även det från IKEA). Jag har valt att kika på ett sådant som har sin stomme vid sidan av parasollet och vevarm, istället för att behöva ha en stolpe mitt igenom bordet. 

Dröjer nog ett tag innan jag tar tjuren vid hornen och får detta beställt och på plats, men lite funderingar och planering har ingen dött utav! Sedan vill jag gärna komplettera med lite växter, lyktor och annat för att höja mysfaktorn här uppe.

Agapi, E.

Plåtbord - 29€, pall - 9€, parasoll - 69€. Allt kommer som sagt ifrån IKEA.





 

HOME IS WHERE YOUR HEART IS

2014-05-21 • 11:35:54
Godmorgon, nästan godeftermiddag till och med. Vi har börjat vakna upp här uppe i takterrassen, eller nja, jag är vaken medan Vasilis ligger bredvid och snusar på. Helt okej med lite "egentid", när uppdateringen avtog igår och jag nu känner mig utvilad.

Igår packade jag datorn och begav mig till Dekatria för att ha internet och fixa diverse grejor, uppdatera här etcetera. Dock blev det ingenting med det, då datorn totalvägrar att koppla upp sig till trådlösa nätverk, vet inte vad som hänt. Måste försöka klura ut det där så jag får någon användning av den. Har nämnligen avklarat de flesta nedladdade filmerna och serier vid det här laget. 

Mobilen gick däremot givetvis att koppla upp, så jag passade på att prata med världens bästa Malin över Viber. Och nog pratade vi. Kom upp i en samtalstid på cirka två och en halvtimme! Välbehövt var det hur som, kändes som en halvtimme. Saknar att ha en nära tjejkompis som jag känner att jag kan tala om allt mellan himmel och jord med. Och om vi har riktig tur så kommer Malin dyka upp här om redan två veckor för att hon har lite för mycket Kreta-abstinens. Det är ju lätt att få det när man väl kommit hit en gång, eller vad säger ni? Håller alla tummar i världen och hoppas att vi ses igen i början av juni!

Vet ni vad, idag börjar jag äntligen ute på Arokaria igen. Vet inte vad jag ser mest fram emot, att äntligen få jobba och sysselsättas igen eller den fantastiskt goda maten. Antagligen en kombination! Kul att komma tillbaka ut till Platanias igen också. Vi var faktiskt på Eclipse en sväng igår. Vasilis var ledig, så vi bara tog det lugnt och myste, men bestämde oss sedan för att glida ner i hamnen och senare bar det som sagt av ut till Platanias. Älskar oss! 

Ska kila ner och fixa credits till telefonen och lite frukostmat. Hörs lite senare!

Agapi, E.




I DETTA NU: STEKER!

2014-05-20 • 14:02:01


FÅGELKVITTER

2014-05-20 • 04:02:53
Himmlen börjar ljusna en aning och alla fåglar sjunger med i takt. Jag har spenderat fyra-fem timmar åt film och serier. Jag somnade nämnligen inte alls långt efter förra inlägget och sov som en stock tills klockan just passerat midnatt. Så nu har jag haft lite svårt att somna givetvis. Frågan är om jag över huvud taget kommer att kunna somna om, då jag känner mig pigg som en lärka för tillfället. 

Planerna inför dagen är oklara än så länge. Såg precis på väderleksrapporten att det gråa vädret verkar som om det kommer hålla i sig även nu på morgonen och in på förmiddagen, men däremot fram mot lunch så verkar det som att det kan spricka upp och komma att bjudas på sol och värme. Ännu oklart om det är tänkt att jag och Katerina tar oss iväg för att avsluta pappersarbetet på polisstationen i Galathas idag eller när detta är tänkt. Om inte, så är jag lite sugen på nytt försök av powerwalk (nu när träningsvärken i ljumskarna avtagit) till Agii Apostoloi för lite beach mode. Vi får se vad vädret tillåter helt enkelt! Till helgen, med start redan under morgondagen, väntar dock pangväder. Skönt att ha något att se fram emot! 

Nu ska jag fortsätta att titta på New Girl, men återkommer förmodligen senare under dagen med uppdaterande av vad som händer och sker. Godmorgon!

Agapi, E.




ÖVERGIVEN

2014-05-19 • 14:11:45
Alla övergiver mig idag. Skämt åsido, haha. Katerina tog en herrans tid på sig och mitt tålamod började förvandla mig till ett monster, men lyckligtvis dök hon upp innan det skedde. Efter ännu mer väntan på Stavros som är typ motsvarande revisor (om jag inte missuppfattat allt), tar alltid god tid på sig framför dataskärmen och i sina papperstravar. Till slut blev mina papper äntligen utskrivna och skulle fyllas i med diverse underskrifter från oss båda. Nu väntar bara ett besök hos Polisen i Galatas för att fixa det sista.

Efter de tråkiga måstena, så försökte jag få tag på fina Hanna som är här. Dock bara en dag till, så jag måste se henne idag! Problemet är bara att vi har lite kommunikationsproblem och kan inte nå varann. Svårt att veta var i Xania hon befinner sig eller om hon ännu är kvar i Platanias. Det löser sig förr eller senare. Mig går det ingen nöd på, jag drog igång lite städning av lägenheten, vilket var riktigt skönt. Nu är det bara golven kvar, men min skurhink har gått sönder, eller rättare sagt delen där man vrider ur moppen, så blir att införskaffa en ny sådan framöver. Får överleva lite skitiga golv ett tag! 

Börjar känna ett akut sug av växter i mitt hem, det gör allt så mycket mer levande. Enklast skulle vara att bara hämta några vackra snittblommor ute i naturen, då mycket står i blomm just nu, problemet är bara att jag inte har någon vas eller liknande, så även det får vänta.  

Även min man har övergivit mig denna dag. Han och grabbarna bestämde sig för att dra iväg på roadtrip och blir i värsta fall borta ända tills imorgon kväll. Får försöka överleva den tiden! 

Vet inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig själv med nu. Kanske en kort siesta? Senast jag sov var mellan sju och tio igår kväll och innan dess hade jag varit på språng ett bra tag, så börjar väl känna att lite sömn skulle sitta fint. Får se om jag kan bortse från allt ljus.

Blir några skymtar av lägenheten, i brist på andra bilder. Har ju länge planerat att göra ett inlägg som visar hur jag bor, men det finns fortfarande de saker jag vill addera i lägenheten för att visa det som ett "hem", därav fördröjningen. Kanske ska se till att göra det bästa av situationen och visa en del i alla fall, men som sagt - här kommer ett litet smakprov (i brist på annat).




DEKATRIA

2014-05-19 • 07:21:52
Kalimera eller god morgon om ni föredrar det. Idag möttes jag av ett grått landskap utanför fönstret och regnet går omlott i skurar. Vid niotiden ska jag möta upp Katerina, min vän och chef från restaurangen jag jobbade på förra sommaren och återupptar kanske redan idag om vi har tur. Fast å andra sidan är chansen nog inte vidare stor, då restaurangens tak består av apelsinträd och alltid är stängd om det regnar. Hur som, så ska jag möta upp henne för att fixa det sista av mina papper hos IKA, försäkringsbolag. 

Jag begav mig ut på jakt efter frukost då köket hemma inte hade något att erbjuda, men insåg att tiden blev knapp och valde istället att smita in på Dekatria för frukost istället. Har just fått in rykande hett pressokaffe och en grillad baguette med fetaost, olivröra, tomat och paprika. Som vanligt är halva talriken fylld med barbequechips.. tror jag hoppar de även idag. 

Nu får jag hugga in på min frukost, så jag hinner gå tillbaka och hämta diverse papper och id:n, innan jag ska gå igen. Ville bara vara duktig och uppdatera er lite och önska alla en start på dagen ich en ny vecka! 

Agapi, E. 




ROAD TO NOWHERE

2014-05-18 • 14:47:01
Kanske inte riktigt till ingenstans då jag gick tills jag kom bakom sjukhuset här i Xania, men det känns så när man på vägen möts av förfallna hus, apelsin- och olivodlingar, getter och så vidare. Såg (tyvärr) till och med en uppsvälld, avliden hund längs vägen, men i det stora hela var det en fin promenad trots grådiset. Om inte annat en riktigt skön promenad som redan känns i ljumskarna.. otränad som man numera är. Gick visserligen bra över en mil sammanlagt, så lite ska det väl kännas! 

När man kommer upp till sjukhuset så är man precis i början av de lägre bergen man kan se härifrån. Svängde även av och gick parallelt med motorvägen och genom små byar fyllda av både gråa, knotiga tanter och farbröder så väl som skrattande, lekfulla barn och deras frodiga odlingar med diverse grönsaker och fruktträd. Jag passerade också ett gymnasium där det var fullständigt kaos utanför med bilar och människor. Detta pågrund av att skolorna idag aggerar vallokaler för kommunvalet som görs idag. Trots den ekonomiska berg- och dalbana som nu råder och ignoransen mot deras egna politik, så är de i vart fall noga med att göra sin röst hörd. Verkar det som. 

Hur som så var jag ute och promenerade i drygt två timmar och unnade mig nu att sjunka ner i en av Starbucks fåtöljer. Var orolig att mitt vardagsrum skulle vara belamrat av dessa turister, men de prioriterar ju såklart uteserveringen. Så min övervåning belamras då bara av mig! De kan gott trängas där ute. 

Juste, haha, måste dela med mig av en aningen pinsam händelse innan jag begav mig ner hit till hamnen. Min hyresvärd bad mig för ett tag sedan att rengöra en del av takterrassen, då Bobi (Vasilis hund som jag passade) gjorde ifrån sig lite på ena sidan. Självklart tog jag upp detta så fort jag såg det, men det syntes en liten intorkad fläck ifrån hans kisspöl. Jättefarligt! Så jag drog fram skurhinken och fyllde den med vatten, som jag sledan slängde ut över balkongen och skrubbade med en gammal sopkvast. Saken är den att denna terrass är så otroligt skitig ifrån allt intorkat damm som kommit med diverse regnskurar, så Bobis smuts var minsann inte ens en droppe i havet. Vattnet blev en enda brun vätska som sökte sig till stuprörsöppningen. Jag slängde ut ännu en hink med rent vatten som också det försvann ner längs stupröret. Nyfiken som jag är så undrar jag var stupröret slutar, på trottoaren eller om det fortsätter ner i marken. Det var varken det första eller andra alternativet. När jag tittade ner över balkongräcket upptäckte jag att stupröret slutade bra tidigare än så.. nämligen på balkongen tre våningar ner i byggnaden. Halva balkongen täcktes av denna gråbruna sörja. Måste erkänna att jag har lite dåligt samvete faktiskt, fast samtidigt trodde jag väl inte att det var så korkad lösning i byggnaden och dessutom var det på hyresvärdens begäran. Så jag känner faktiskt lite att jag passar den. Lite kul är det ju också. Skadeglädje kommer alltid vara den sanna glädjen.

Nu ska jag packa ihop mig och se om jag kan hitta på någon man-tager-vad-man-haver lunch. Har redan mina idéer, så ska bara se till att kompletera med lite grönt. Kanske blir det även att ta en liten siesta idag, då jag börjat dela upp min sömn och sover med oerhörd dålig rutin. Har liksom blivit när jag har tid och lust lite grann. Men först lite bilder från pw:n!

Agapi, E.

I början av promenaden: villaområde i utkanten av Xanias centrum
Bakom sjukhuset och början av bergsklätteing för den som känner sig manad
Ett sött kapell i närheten av sjukhuset fullt av påkostade gravar i marmor
Längs bergskanten stog denna skönhet och käkade
Vyn ner mot Xania och havet. I mitten av bilden syns arenans gigantiska strålkastare bara som små streck
Längs bergskanten
Baksidan av sjukhuset till vänster och Souda Bay och Akrotirihalvön (där flygplatsen ligger) till höger om byggnaden
Alldeles för många bä låg och trängdes i en alldeles för trång inhängnad
På väg ner till staden igen
Min fina karta med diverse markeringar under min promenad. Den röda pinen är var min lägenhet ligger


UPPDATE:

2014-05-18 • 08:48:47
Redan tillbaka, hade så svårt att hålla mig härifrån helt plötsligt. Skämt åsido. Sanningen är den att planerna läggs om. Pw:n står fortfarande kvar på schemat, men det där med starndhäng är ett minne blott. Anledningen till detta är att under tiden jag taggade och förberedde mig, så var jag lyckligt ovetande om att ett mulet väder drog in över ön. Eller ska jag säga olyckligt ovetande kanske? Nja, visserligen med en nypa tur också. Det hade ju heller inte varit kul att dyka upp på beachen, redo att jobba på brännan och sedan se den blåa himmlen sakta förvandlas till ett grått dis. Ja ja, redo för pw är jag i alla fall, så får vi se vad dagen har att erbjuda därefter! 

Agapi, E.




MEDITERRANEAN MORNING

2014-05-18 • 08:04:22
Denna gång tänker jag inte ens be om ursäkt för min dåliga närvaro. Den senaste tiden har varit turbulent likt en berg- och dalbana, rätt och slätt något jag tyckt varit alltför personligt och valt att inte dela med mig av. Som om det vore nog, så har jag ju också haft mitt jobb som tagit upp det mesta av min vardag, då jag arbetat näst intill varje dag i veckan och alltid minst elva timmar i streck. Så det är väl inte så konstigt att man varken funnit tid eller ork? Slutar man sex varje morgon och sedan tar ex antal timmar på sig att lyckas somna, så blir det inte mycket av dagen kvar när man väl vaknar. Nu är det dock som så att jag i en veckas tid har haft ett uppehåll ifrån jobb, då jag är i färd med att byta tillbaka till mitt restaurangjobb ute i Platanias igen. Förhoppningsvis kan jag starta så tidigt som imorgon, men annars kommer det bli nu i dagarna i vart fall. Jag beslutade att det var det bästa inte bara för mig själv och min hälsa, men också för min relation, att återigen gå tillbaka till detta jobb, då det innebär färre timmar om dagen för i princip densamma lönen och vi får helt enkelt mer tid tillsammans. Även om tiden jag fick på Avalon var relativt kort, så har den varit en rolig och lärorik tid, men också otroligt slitsam och påfrestande på flera plan. Det var ytterst få dagar jag såg fram emot att jobba och det är ingen hållbar inställning i längden. Hur som helst så backar jag alla erfarenheter med mig i livet och vänder blad för ett nytt kapitel. Det som inte dödar, härdar. Så sant som det är sagt. What doesn't kill you, makes you stronger. Det finns en anledning till att denna mening (den sistnämnda) står skrivet i bläck på mitt nyckelben och varje dag prövas man och påminns om att ta vara på alla erfarenheter. Bra som dåliga. Veckan som väntar känns lite som en nystart, även om det är att ta ett steg tillbaka, men ingenting är sig likt denna sommar och nya människor och minnen kommer att komma äga rum i mitt liv. Det kan bli en bra sommar. Nej fan, det SKA bli en bra sommar. Ett bra år! 

Nu väntar en pw till Agii Apostoloi för att unna mig lite egentid denna söndag, så vad passar bättre än en uppfriskande promenad för att sedan fortsätta med strandhäng? Energin och motivationen är tillbaka och humöret närmar sin topp, så det är inte helt omöjligt att jag kikar förbi här igen senare under dagen och/eller heller inte den kommande tiden framöver för den delen. 

Jag hoppas att ni alla haft det bra medan jag varit borta och inte glömt bort mig helt nu. Sist, men inte minst vill jag önska er en underbar dag, fina människor! 

Agapi, E.




RSS 2.0