HOME IS WHERE YOUR HEART IS

2014-01-31 • 18:14:51
Alla som har tattuerat sig vet hur svårt, kanske till och med ska säga omöjligt, det är att sluta när man väl börjat. Inte mig något emot då jag tycker det är vansinnigt snyggt med mycket tatueringar. Just nu har jag två stycken som jag har med i planeringen här närmast. Den första jag tänkt på är (återigen) en text. Denna gång på latin -  Mors certa est, vita non. Vilket översätts till Death is certain, life's not. Jag tycker översättning känns mer korrekt och ligger bättre i munnen på engelska, antar att ni kan översätta det själva! Tatuering betyder alltså mer eller mindre "live life to the fullest bitch", haha. Det är tänkt som en knuff i baken för att aldrig ångra utan bara fortsätta upptäcka allt som livet har att erbjuda. Den andra tatueringen jag vill göra är en kontur av en världskarta som sakta men säkert ska fyllas i med svart, allt efter att jag upptäckt ett nytt land. Även detta för att motivera mig själv att aldrig sluta upptäcka och öppna mig för nya platser, människor, kulturer, religioner och allt som hör till. En rolig tatuering att bygga på livet ut. Drömmen vore att kunna avsluta tatueringen helsvart, det vore helt fantastiskt att kunna se att man varit överallt! 
 
Agapi, E. 
 
 
 

DAGAR DU INTE KAN GÖRA ANNAT ÄN LE

2014-01-30 • 17:30:57
Hade en fantastiskt härlig dag igår. Vädret var bu och bä, ena sekunden strålande sol, andra ösregn och däremellan både och. Jag vaknade tidigt och gick ut för att fixa min telefon, eller rättare sagt - fixa ett nytt sim kort till min telefon. Jag styrde min kos mot Cosmote där jag möttes av den man som dagen innan varit snäll nog att testa med sitt simkort för att se att upplåsningen gått igenom. Vilket den lyckligtvis hade! Han tillkallade en kvinna, då han redan var upptagen med andra kunder, och berättade för henne vad jag ville ha hjälp med. Allt gick smidigt och jag fick mitt simkort. Därefter sprang jag ner till Starbucks i regnet för att fira med kaffe. När jag tar upp kortet ser jag att det är ett normalstort simkort och såklart inte ett nano som passar iPhone 5's. Så himla typiskt!
 
Efter kaffet blev det åter en tur upp till Cosmote, men fick denna gång sällskap av Vasilis som även han behövde gå förbi Cosmote för att betala hans chefs telefonräkning(?). Haha, greker. Hur som helst fixade jag ett annat kort och nu fungerar allt prima ballerina. 
 
Efter telefonkrånglandet gick vi till Café Thea nere i hamnen för kaffe och lunch. Jag åt världens äckligaste Caesarsallad och Vasilis fick en tråkig och torr Club Sandwich, men utöver den äckliga maten så var det jättehärligt att bara sitta där uppe, med utsikt över hela hamnen. Konstaterade och insåg hur mycket jag uppskattar livet här nu och hur lite jag vill att sommaren ska komma, även om jag längtar så. Saken är den att jag älskar när hamnen är näst intill tom och människor vandrar runt utan stress och måsten. Kommer sakna detta så!
 
Senare på kvällen var jag ledig och fortsatte ha en perfekt dag med filmtittande och följt av kinamat och mer filmtittande! Däremellan han jag även att vara impulsiv och färga håret rött igen. Har varit sugen ett bra tag nu, men inte riktigt vågat då jag vet vilket helvete det är att bli av med och hur mycket jag snart kommer ångra mig, haha. Det är inte rött rött, utan mörkt rött. Någon typ av blandning av mörkt brunrött, svårt att förklara helt enkelt och gör sig väl ännu helt rättvist. 
 
Hoppas ni får en fantastisk torsdagskväll,
Agapi, E.
 
 
 

THE EARLY BIRD CATCHES THE WORM

2014-01-28 • 11:50:13
Fast visst låter det väl ändå så himla mycket vackrare på svenska - Morgonstund har guld i mun? Hur som, fick chansen att gå till sängs någorlunda tidigt igår, då vi stängde lite tidigare på grund av brist av gäster. Inte mig något emot, då jag var trött och ganska omgående kunde somna när jag kommit hem. Vaknade några gånger på morgonen, men när klockan nått nio-/tiotiden bestämde jag mig för att ge upp och bege mig till Starbucks, där jag ännu sitter. Kom nog dock inte iväg förrens vid elva, så överdrivet länge har jag inte suttit här.
 
Helgen har varit bra, inget utöver det vanliga, men vi hade okej med gäster - en hel del holländare på genomresa. Även igår kom ett lass som kommer att åka vidare imorgon, vilket betyder att de förmodligen gästar oss även ikväll. Det är snart dags för en ledig dag för mig, men vi får väl se när tiden finnes till den, då Alexi varit orolig att vi får mycket att göra och därför tagit in full styrka. Tanken var att jag skulle ha varit ledig i torsdags, men då blev jag ju inringd. Det jag ser fram emot mest med min lediga dag är att jag har lovat mig själv att gå till Marios restaurang China Palace. Är så vansinnigt sugen på kinamat att det inte är sant. Det är så synd att de öppnar 18-19 varje dag, för i och med att jag alltid börjar innan eller samtidigt, så har jag aldrig chansen att gå dit och äta. Annars hade jag troligtvis ha testat hela deras meny vid det här laget! Har jag tur så får jag en ledig dag idag. Inväntar sms från Alexi som antingen kommer innehålla vilken tid jag ska vara där eller att jag är ledig. Vanligtvis brukar smset komma här strax innan ett, så jag håller tummarna.
 
Nu ska jag titta på film. Tog med mig paddan idag, så ska se om jag kan streama något kul. Är så sugen på att titta på film. Det är kasst att jag inte har en fungerande dator, saknar min där hemma, så har faktiskt funderat på om man inte ska kolla upp vad det hade kostat att fixa fläkten som gjort sitt, för i så fall skulle mina päron kunna få med sig den ner om de dyker upp här fram i vår. Kanske är det till och med billigare att få det fixat här nere? Vi får se. En annan sak som ska fixas idag är ett nytt simkort. Denna gång till min iphone som jag (förhoppningsvis) lyckats låsa upp. Man skulle bara synkronisera den i iTunes och då skulle den känna av att telefonen godkänts för upplåsning och automatiskt ta bort spärren, men för mig är det minst sagt mysko att inget sägs om detta utan fungerar som vilken synkronisering som helst. Hur ska jag då veta om det funkat? Jaja, ska pallra mig bort till Cosmote här senare och skaffa ett simkort i alla fall, så får vi testa. Börjar dock med filmstund då min hjälp, som lovat att följa med och hjälpa mig, sover som en stock. Så låter hjälpen sova lite så att chansen är större att hjälpen finns att tillgå senare.
 
Fin tisdag på er!
Agapi, E.
 
Bilderna föreställer dagens frukost på Starbucks - soyacappuccino med en mozzarella-, pesto- och soltarkad tomattoast. Gårdagens shopping - detta inne på Pull&Bear, löjlig rea överallt just nu. Gårdagens middag - spenat- och ricottafylld färskpasta med ruccola, tomat, tonfisk och stark senaps- och honungsdressing.

FABULOUS FRIDAY

2014-01-24 • 21:14:05
Så, då var det återigen fredag. Förut var det något jag ofta såg fram emot, då vi alla alltid var taggade och på gott humör. Vi har gått ifrån humöret 'fredag hela veckan' till 'måndag hela veckan'. Så brutalt trist, men denna fredagen känns av någon anledning aningen bättre än vanligt faktiskt! 
 
Än så länge har det varit lugnt, men det är massvis med folk ute och rör sig, så jag håller alla tummar i världen för att allt fler droppar in så småningom. Dagen i övrigt har varit bra. Jag gjorde ett kärt återbesök till mina gamla hoods i Agii Apostoloi och gamla favoritcaféet Loca. Därefter väntade en shoppingrunda innan jobbet. Det är nämnligen löjlig rea här just nu där du kan hitta kläder och accessoarer från 1.99€!!!! Jag fick med mig bland annat två leggins, en kjol, en tröja, massa smycken etc, men hade garanterat kunnat få med mig dubbelt så mycket till.. minst! Minst sagt farligt!
 
Har även fått nys om ett gym som haft (och förhoppningsvis fortfarande har) ett erbjudande om medlemskap - 60€ för ett helt år! Också otroligt bra pris. Ska se om jag kan få med mig Rita dit imorgon, som redan gymmar där. Fett taggad igen. Hädanefter kommer träningsgarderoben troligtvis eskalera. Bland annat skulle jag behöva införskaffa nya träningsskor, då jag har använt mina utomhus. Funkar väl fortfarande att ha inne, eftersom de bara varit i torrt väder och inte till synes har varit särskilt flitigt använda utomhus, men ändå! 
 
Sa att jag skulle återkomma med resultat av gårdagens middag redan igår, men det får bli nu istället. Allt blev hur bra som helst och så jäkla gott. Kronärtskockan fylldes med en mix av solroskärnor, ruccola, gravieraost, olivolja, vitlök, citroncest, salt och peppar. Detta serverades med sesampanerad kyckling och en avocadoyoghurt, mums! 
 
Och ja, guldfisken Glenn "The Golddigger", blev hemskt nöjd med sitt nya hem.. även om han alltid ser så oerhört missnöjd ut.
 
Trevlig fredagkväll och helg på er,
Agapi, E.
 
 

ΠΈΜΠΤΗ

2014-01-23 • 12:29:00
 
 
 .. eller 'TORSDAG' för er som föredrar svenska. Jag har återigen blivit (mer) sjuk och därför har dygnen gått och kommit lite som de vill, vilket har medfört noll ork, motivation eller prioritering vad gäller uppdaterande här. Tanken var att bilderna i inlägget nedanför skulle ha fått sällskap av text, men i och med att jag inte hade tid så tänkte jag tillföra texten i efterhand.. vilket aldrig skedde. Nu vet jag inte längre vad som finns att tillägga, mer än att det var en fantastiskt härlig promenad och likaså dag! Jag låter bilderna tala för sig själva helt enkelt, för en bild säger ju alltid mer än tusen ord, inte sant? Tänkte väl det!
 
Igår kväll gick jag direkt hem och sov och för första gången på länge så sov jag bra. Trots att det bara blev en sex timmar, så var det fullt tillräckligt då jag bara vaknade till en gång. Den senaste tiden har jag gång på gång vaknat ur min sömn och har därför aldrig känt att jag vaknat utvilad. Klev hur som upp och åt frukost bestånde av yoghurt med banan och kanel och även en smörgås bestående av rågbröd, philadelphia, kalkon, ruccola, tomat, avocado och slutligen pocherat ägg. Mums! Därefter tog jag en härlig promenad i solen längs Nea Xoras strandpromenad och gator. Vi har nämnligen närmare tjugo grader idag. Häromdagen sträckte det sig ända upp till en tjugotre och man kunde verkligen känna hur sommaren redan börjar smyga sig på. 
 
Nu sitter jag på Starbucks.. ja, jag vet haha. Innan jag kom hit svängde jag förbi apoteket och fick med mig en niodagars kur antibiotika. På gott och ont så kan man ju få ut i princip vad som här, utan diverse läkarremisser eller utskrivna recept. Självklart en nackdel i många fall, men fantastiskt för mig som gått med detta fram och tillbaka sedan september och inte vill lägga min lön på läkarbesök hos någon som inte ens talar engelska. Därför kändes ynka fem euro helt okej och nu hoppas jag bara att det hjälper också! 
 
Har även (äntligen) införskaffat en fiskskål med tillbehör till min stackars guldfisk som bott i min mopphink... så han blir nog lycklig när han får flytta! Ska genast hem och fixa detta faktiskt. Måste dock springa in på super marketen nedanför på vägen och köpa lite tillbehör till dgens middag som kommer bestå av kronärtskocka med gremolatafyllning och kyckling. Ska försöka uppdatera senare också!
 
Agapi, E.
 
 

MORGONPROMENAD LÄNGS MEDELHAVET

2014-01-13 • 11:25:40
 

KALHNIXTA

2014-01-12 • 22:59:57

Inte långt efter att inlägget innan publicerades, så valde vår manager att tacka för idag och låta oss gå. Visserligen något lägre betald än vanligt, men ingen var gladare än jag. Det var verkligen precis vad jag behövde!

Nu känner jag mig istället näst intill priviligerad att ha möjligheten att ligga i sängen innan tolv och för en gångs skull känns det faktiskt som att jag kommer kunna somna ganska så omgående. Kanske till och med vakna i tid och ha chansen att ta vara på dagen som komma skall. Drömmen vore att äntligen få tvättat och även städat. Hinner jag med fler ärenden är det bara en bonus!

Kände mest behovet av ett positivt inlägg efter det förra och säga att jag inte alls längre känner mig så nere. Dessutom passerade jag Avalon på vägen hem och, som av en slump, frågade Daria mig om jag inte ville göra henne sällskap när hon åker till Aten för två dagar nästa månad. Jag hoppas så att jag kommer att kunna ta ledigt och följa med. Det hade varit så himla kul att dels åka till Aten och också ha sällskap av en älskad vän, men också för att det vore så skönt med en paus från vardagen. Vi får se helt enkelt!

Καληνύχτα,
Agapi, E.

 

 

SAY SOMETHING, I'M GIVING UP ON YOU

2014-01-12 • 21:23:12
Återigen så otroligt dålig uppdatering från min sida. Dagarna bara går och som jag sagt förut så känns allt som en mellan-period då ingenting händer. I get mer än jobb och sömn i alla fall. Jag önskar så att jag kunde resa mig och gå härifrån just nu. Denna dag har jag verkligen noll ork eller motivation heller för den delen. Jag tror jag behöver att sommaren kommer så att det händer mer, för det är då det känns som att tiden går så himla mycket fortare. Nu känns allt bara... blaha.
 
Jobbar fortfarande på att vända tillbaka dygnet, vilket går.. sådär. det känns som att om jag bara får bättre rutiner, så skulle jag må bättre både psykiskt och fysiskt. Ja ja, det kommer väl. 
 
Längtar så på att få röra mig härifrån. Som det ser ut nu känner jag mig mest deprimerad. Kanske mest för att jag vet att jag egentligen borde vara så lycklig och vet hur mycket jag uppskattar att få vara här. Ska se om jag inte kan unna mig en weekend för mig själv framöver. Bara för att göra något, se något nytt och möta nya ansikten. Drömmar, tankar, men varför inte sätta det som ett mål? 
 
Agapi, E.
 
 

LILLÖRDAG

2014-01-08 • 23:30:01
Det började bra tidigare ikväll och jag vågade nästan tro på en hyfsad lillördag.. men ack så fel jag skukle komma att ha. Klockan har just passerat tolv, men vi gör inget annat än att ha våra näsor ner i mobilen och ber för att klockan ska slå två. Det kan verkligen vara så oerhört tråkigt att göra ingenting!
 
Mina dagar bestående av flytande föda har gått som på räls, bättre än väntat faktiskt! Inte för att jag i och för sig varit duktig på att få i mig vad man behöver kanske. Fast det var väl lite det som var tanken. Jag har har inte känt någon större hunger, åtminstone ingen som inte gått att hämma med dryck. Ser dock fram emot att få äta lite mer riktigt imorgon! Tanken är också att ta sig bort till Agii Apostoloi för "storhandling". Återkommer med resultat!
 
Ska fortsätta att hänga på Facebook och hoppas att tiden går framåt nu. Bjuder på en vacker himmel från tidigare idag. 
 
Agapi, E.
 
 
 

QUOTE

2014-01-08 • 23:07:00
 

STARBUCKS IS MY LIVING ROOM

2014-01-07 • 14:30:09
Åter tillbaka i mitt vardagsrum (Starbucks övervåning) och åter tillbaka här på bloggen. Blir allt sämre och sämre på att uppdatera, men det känns som någon typ av mellanperiod här just nu och även i mitt liv. Aldrig tidigare har sommaren varit så efterlängtad!
 
Hur som, har tyvärr inget spännande att berätta. Påbörjar idag en egen version av Detox. Inte fullt så seriös, men känner att jag behöver rensa min kropp en aning, så blir flytande föda de närmsta dagarna och därefter ska det banne mig tas tag i ätandet. Måste få ordning på mina rutiner, så kör en "fyra-dagars-diet" efter detta och därefter är tanken att bli bättre på vad jag äter (och kanske framför allt - vad jag INTE äter). Inte konstigt att ens kropp protesterar med tanke på den livsstil jag har i nuläget.
 
Nu bär det av till affären snabbt och klockan fem väntar jobb, så hem emellan och göra sig i ordning med andra ord! Solen kikade just fram efter den regnberikade förmiddagen och i nuläget är här en dryga femton grader, inte helt fel kanske, men värmen är mer än välkommen tillbaka nu.
 
Agapi, E.
 
 

FABULOUS FUTURE

2014-01-04 • 20:12:00
Hej kära, kära ni. Samvetet svider till och det gör uppriktigt lite ont inombords att se att det faktiskt är folk som flitigt besöker mig, trots att jag totalt ignorerat bloggen det senaste. Fy skäms och ändring på detta fröken Emma! Ni ska dock veta att det är lättnad jag känner, när jag ser att ni fortfarande är kvar, vilket motiverar mig att ta tag i allt igen - så tack!
 
Istället för att älta det gångna året, som alla andra gör med sin välsvarvade återblick av "Året som gått - 2013", så väljar jag istället att blicka framåt! Jag känner mig mer motiverad och målmedveten än någonsin. Det är därför jag valt att i detta inlägg prata om drömmar, tankar och framtid.
 
Jag har alltid drömt om att åka till Australien. Förra året under min sommar, här på Kreta, så träffade vi diverse människor som var födda och uppvuxna i just Australien. Dessa människor var dock inte till hundra procent australiensare, utan deras föräldrar var ifrån Grekland, men för en tid sedan, och än idag, kom Australien att bli en vanlig destination att "utvandra" till. Och inte vart som helst, utan närmare bestämt Melbourne. Idag bor där så många med band till Grekland att de skapat ett 'Greek Community' där vanligt förekommande är bland annat kyrkor med Grekisk Orthodox, grekiska restauranger med mera. Detta är väl i och för sig inte vad som lockar mig allra mest, men att vi däremot fick chansen att lära känna så många utav de och att dem bjudit in oss att komma dit lockar något otroligt. Att sedan Gina träffade en god vän till henne i sällskap med sin grek-australienska vän som mer än gärna hjälpte till om hon ville komma dit, det blev som pricken över iet.
 
Hittills har kvällen på jobbet spenderats till att söka flygresor, söka boende, jobb och all viktig fakta som hör till. För min del är detta inte något som kommer inträffa inom några veckor, men i och med att jag ännu inte skrivit några nyårslöften så är detta något som kommer att toppa listan, utan tvekan. Det är något jag alltid har drömt om och i och med att jag fortfarande inte känner att Svensson-livet där "hemma" lockar, så är jag minst sagt redo för ett nytt äventyr och ett nytt kapitel i mitt liv. Jag trivs fortfarande här, men jag börjar väl känna lite att jag fått ut det mesta utav det här nu. Jag kan det här nu och är redo för nya utmaningar. En dag, en vacker dag, förr eller senare! 
 
 
 


RSS 2.0