TJUVSTART AV SOMMAREN 2014

2014-02-12 • 13:51:47

Det har varit en hel del plockandes och fixandes de senaste dagarna, därav har uppdateringen här lagts lite på hyllan. Även dagarna på jobbet har varit upptagna, vilket såklart är väldigt bra, men även där har det varit svårt att få tiden till att uppdatera.

Hur som helst så är alla mina saker äntligen flyttade till den nya lägenheten och jag kan fortfarande inte fatta att jag faktiskt har en egen takterass. Trivs så jäkla bra här uppe, mer avskilt, ljust och fräscht. Att vädret och värmen dessutom har exploderat de senaste dagarna, viljet har medfört att man kan ligga ute i bikini och svettas, har knappast gjort saken värre. Kan knappt bärga mig tills jag kan börja "inreda" lite här uppe, för just nu äger jag två bleknade plaststolar. Jag planerar att skaffa en grill efter helgen som kommer, för kommande helg har jag utlovat barbecue här hemma. Sedan kommer även någon typ av möbelgrupp, solstolar, växter etc få göra grillen sällskap här uppe. Älskar redan stället, jag har verkligen hittat hem!

Igår tillagades första måltiden i lägenheten, efter de x antal smoothies som mixats de senaste dagarna. Det blev inget speciellt, men en favorit i all sin enkelhet - min version av spaghetti napolitana. Fräste lite vitlök och lök i olivolja tillsammans med tärnad tomat och paprika, detta fick sedan puttra ihop till en härlig röra som smaksattes med basilka, salt och svartpeppar. Så enkelt, men ack så gott! Idag fick jag cravings på en traditionell grekisk sallad, så ska kila ner till super marketen på hörnet för de sista tillbehören och lite färskt bröd.

Hoppas att ni inte fryser ihjäl där hemma, här sitter jag i skrivande stund i shorts och linne och svettas! Här kommer lite blandade bilder från de senaste dagarna. Ta hand om er.

Agapi, E.

 

 

WEEKEND SUMMARY

2014-02-05 • 21:34:00
Missade ju dessutom x antal dagar av helgen, så här kommer dem. Tänkt först få med de i samma inlägg, men insåg hur otroligt långt dett skulle bli.
 
 
Hur som - de senaste dagarna har det hänt så mycket att jag helt enkelt har varit för upptagen för att uppdatera er här, även om jag så gärna har velat. I fredags var sista dagen då jag åt antibiotika och lördagen hade därför planerats bli första dagen med festligheter igen. Jag hade till och med förvarnat vänner att komma dit på grund av detta. Dock blev det som så att Eric, en vän och stammis till oss, kom förbi och han predikade fortfarande om att tequila var det ultimata botemedlet på min sjukdom. I och med att jag inte tyckte att antibiotikan gjort någon som helst nytta, bestämde jag mig för att Eric hade rätt - tequila var den enda utvägen. Senare kikade även Rodd förbi och även han ttckte jag hade en hel del att ta igen. Det hela resulterade i en fantastiskt rolig kväll och den blev minst lika lång som den var rolig.
 

Dagen där på blev också en succé. Alla var på gott humör, det var bra med folk etc. Även denna afton slutade inte förrens på morgonkvisten efter att jag briljerat med min "Flaming Sambuca" som volontär i baren inne på Miniatoura. När jag senare kommit hem och återigen vaknat så insåg jag att jag varit så trött att jag lagt mig mer eller mindre direkt i sängen, utan att göra någonting mer än tagit av mig skorna. När jag därefter tog en titt på klockan insåg jag att hon redan var fem och att jag hade knappt en timme på mig, innan det var dags för jobb.

 

Söndagen var en inte allt för rolig dag. Kände mig typ fortfarande påverkad när jag kom till jobbet och inte hade vi något folk. Sent kom däremot Rodd som är en av de roligaste människorna jag vet. Vi spelade biljard, vilket jag vanligtvis är sämst på, men denna gång spöade skiten ur Rodd, som vanligtvis brukar vara mästaren. I samma veva dök Eric och "Daddy" upp för att invänta Super Bowl som vi såklart direktsände. Jag avvek dock strax innan ett då en god vän spelade live på en bar här i Xania. Vi var ett stort gäng med massa härliga människor och jag hade så himla roligt! En trång lokal med tusentals (kändes det som i alla fall) människor, där man nästan sitter i knät på varann och får klättra på folk för toalettbesök. Vi gick all in för coupes, som betyder att alla har varsitt tumblerglas med öl, för att skåla botten upp med och alla hade kul åt att lära mig diverse dumheter på grekiska. En riktigt kul kväll vill jag lova! 

 

Det summerar nog helgen i det stora hela. Imorgon väntar återigen en ledig kväll, men denna gång på grund av Vasilis födelsedag. Det blir fullt hus hemma hos honom med diverse barbecue med mera. Har lovat att hjälpa till att städa och förbereda, så det är vad min morgondag har att erbjuda. Massa kul, massa galenskap och inte minst lika mycket galna greker. Morgondagen kan inte bli mycket annat än bra! 

 

Nu sitter jag på jobbet och hoppas på gäster. Vi hade ett stort, härligt gäng här ett tag som vi hade mycket roligt med. De lovade att kika förbi igen, så vi får väl hoppas på att de håller detta. Jag utlovade hur som helst Flaming Sambuca, så dyker de inte upp är det deras förlust. 

Trevlig onsdag på er,

Agapi, E.

 

 

FROM ZERO TO HERO VOL. 2

2014-02-05 • 21:17:00
Förlåt att ni fick invänta fortsättningen av föregående inlägg, men bättre sent än aldrig, eller?
 
 
Okej, så låt oss gå tillbaka till måndag då jag var ledig och dagen tillägnades åt film och kinamat, vilket inte var helt fel. Skönt med en "lat-dag" efter helgens festligheter. Senare på kvällen kom dock ett besked via min hyresvärd - min lägenhet skulle renoveras och jag skulle få flytta ut tillfälligt. Det är nu rubriken "From zero to hero" kommer till sitt rätta.
 

På tisdagsmorgonen klev jag upp vid åtta för att smått och gott packa ihop det mesta av lägenheten, då inget fick stå framme på grund av att det kommer vara mycket betongdamm under renoveringen. Strax innan tiotiden var jag redo att flytta ner alla saker till lägenheten som befann sig i källaren. Redan här hade jag lite problem, då det kändes så mysko att behöva gå ner under marknivå för att komma till lägenheten, men i och med att det bara var tillfälligt, så accepterade jag situationen... ända tills jag kom in i lägenheten och såg den i det lilla dagsljus som lyckades nå det lilla fönstret.

 

Jag grät på riktigt när jag insåg hur vidrig lägenheten var. Madrassen i sängen var full med fläckar och hål, badrummet täckt av mögel, hår i handfatet, fastbränd mat på spisplattorna, gud vet vad på golvet etc. Jag svor på att jag skulle sova sittandes i en av plaststolarna, som var det renaste (läs minst smutsiga) jag kunde hitta, om jag inte fick en annan lägenhet. Jag kan stå ut med en skitig lägenhet, det går alltid att städa bort, men denna var så vidrig att den hade behövts sanerats av anticimex. Visst, det finns folk världen över som inte ens har tak över huvudet, men jag kände mig minst lika vidrig som lägenheten.

 

I och med möglet så drog jag till med en nödlögn, för att vara hundra på att de verkligen prioriterade att jag fick ett annat boende. Jag sa att jag led av astma och att jag absolut inte kan andas ordentligt i ett rum fullt av mögel. Kanske kan tyckas dumt att ljuga, men mögel är inte hälsosamt för någon, så tycker inte jag ska behöva gå med på att behöva bo i det.

 

Detta visade sig vara en utmärkt utsäkt för att få en uppgradering, som visade sig vara inte mindre än penthouse på femte våningen med tillbehörande takterass. Lägenheten är mindre än min nuvarande, men mycket fräschare och färgsatt mer i den stil som faller mig i smaken. Med andra ord så lite färg som möjligt, haha. Att lägenheten också är den enda på våningen och endast jag har access till takterassen är ett hyfsat stort plus, inte minst till sommaren.

 

Därför har jag beslutat mig för att fråga om det inte är möjligt att få behålla lägenheten och helt enkelt bara byta om den inte är mycket, mycket dyrare. Jag har skickat iväg ett sms angående detta till min hyresvärd, vilket besvarades av två samtal jag inte kunde ta, då vi hade gäster. Så har ingen aning om vilket besked som väntar ännu. Dock har jag redan fixat en någon som vill hyra lägenheten, så Maria borde bara vara glad att hon kan hyra ut två lägenheter istället. Dessutom får jag min vän och kollega boendes några våningar ifrån, så det hade också varit kul. Så håll alla tummar i världen nu så lovar jag att bjuda på massvis av takpartyn i sommar!

 

Agapi, E.

 

FROM ZERO TO HERO

2014-02-05 • 04:54:49
Berättar varför och mer detaljerat imorgon, då jag förhoppningsvis är mindre trött än nu.. over and out.
 
Agapi, E.
 
 


RSS 2.0