SATURDAY

2014-09-27 • 23:10:21
Idag, lagom till frukost, studsade jag runt till musik som vanligt, men sedan upptäckte jag något. Lagom till refrängen, på Miriam Brynts nya låt Dragon (som är så jävla bra) så tog jag i från tårna och skulle sjunga med... men inget ljud kom. Jag hade tappat rösten, haha! Efter frukost och ännu en liten nap, så testade jag åter igen min stämma. Aningen bättre, men näst intill oförändrad. Sakta, sakta återkom den under dagen, men ännu nu på kvällen låter jag superhes. Dock inte längre som en pojke i målbrottet. 
 
På eftermiddagen ringde min barndomsväns mamma upp och sa att hon och hennes klllega Malin, hade anlänt till Xania. Så jag mötte upp de och gick sedan hem igen då de ville se hur jag bor. Därefter tog vi oss ner i hamnen och till Γλωσσίτσες (Glossitses) och jag blev bjuden på en fantastisk (sen) lunch. Till förrätt delade vi på dakos, Fava med karamelliserad lök, grillade citruschampinjoner och pitabröd. Sedan fortsatte jag och Eva med svärdfisk, medan Malin testade den grillade bläckfisken. Till detta hade vi ett superfräsht Sauvignon Blanc och avslutade givetvis med tsikodia (raki), frukt och sött. Vi styrde sedan vår kos till Dekatria där detblev kaffe och choklad. Och därefter tog damerna tillfället i akt att shoppa loss lite, innan det var dags för de att ta sig till flygplatsen. Blev riktigt bortskämd må jag lova och tackar ödmjukast för denna lördagslyx!
 
Denna lördagslyx har fortsatt, då jag är ledig på grund av regn och stängd restaurant och den har fortsatt firats med att göra så lite som möjligt. Sprang ner på super marketen och slog till på druvor och bake rolls och har legat i sängen och kikat på nåhon Harry Potter. Inte för att jag är något troget fan, men det är den enda kanalen jag kommer åt sedan Vasilis hund Bobi tuggade sönder den ena fjärrkontrollen... så ja. 
 
Ligger här i mjukisbyxor och fårskinnstofflor och hoppas kunna somna inte allt försent. Ska se om jag inte kan ta mig iväg till Starbucks en stund imorgon. 
 
Agapi, E. 
 
 

TROPICAL STORM

2014-09-23 • 23:56:51
Återigen kom de heta sydvindarna ifrån Sahara och Afrika och vips så var det fyrtio grader igen, i slutet på September. Helt galet. Jag har inte uppskattat värmen idag särskilt mycket. Sanningen är att inget har fått mig särskilt glad idag. Det är ingen bra dag och jag kommer att återkomma till detta senare. 

Igår kväll uppskattade jag dock de sydliga vindarna och dess värme. Det var nämnligen så att en av mina bästa vänner Panos igår gjorde sina sista exams och tog sin degree, så självklart behövde detta firas på kvällen! Jag firade det finfina vädret, med sina tjugoåtta grader klockan halv två, med att bära en blommig klänning ifrån Mango tillsammans meden svart jacka i bikerstil. Jag anslöt till ett glatt gäng som befann sig på Barfly, som ägs av Panos kusin, Vasilis. Här intogs x antal shots och senare hamnade vi på Hostel där alla kom överrens om att absint var en bra idé.. något jag moget nog inte höll med om och avstod - något jag troligtvis borde tacka mig själv för idag. Kul hade vi i vart fall, slutade på ett mindre kul sätt, men som sagt - jag återkommer angående detta! 

Nu ska jag göra mig redo för en promenad.
Agapi, E. 

(Återkommer med bilder då iOS8 gör att Blogg.se's app inte fungerar som den ska...)REDWOOD

2014-09-22 • 16:44:58
Igår gick jag över och åt hos Malin på Redwood. Tog en Rocket Salad som serveras med Prosiciutto i en parmesanskål. Därefter åkte jag hem. Var ju rätt så trött efter sömnbristen från natten innan. Jag somnade hyfsat snabbt, men vaknade till runt fyra igen och hade en timmes blodig kamp med myggorna. Jag vann till slut och kunde också somna om på nytt. 
 
Idag har jag återigen suttit på Starbucks för att bli klar med designen, vilket jag också nästan blev. Nu är det ytterst små detaljer kvar, så som lite widgets med mera, som jag vill ha med. Förhoppningsvis kan jag komma iväg imorgon igen och kanske också bli klar! 
 
Nu har bussen strax nått min destination, så avrundar här och återkommer senare!
Agapi, E.
 
 
 

SNEAK PEAK

2014-09-21 • 13:11:55
 
Perfektionist som jag är och dessutom med en nypa beslutsångest, så har jag ännu inte tagit tag i att bli klar med designen. Ny header är åtminstone klar och detta är väl en sneak peak av hur den kommer att se ut. Det största av designen är klar och uppbyggd, men jag vill känna mig klar, färdig och helt nöjd innan jag vill flytta över designen ifrån testbloggen. Håll ut!

Agapi, E.

NEW DESIGN

2014-09-19 • 14:18:51
Just nu sitter jag och knåpar med en ny design på min testblogg. Vet inte om jag kommer hinna klart med alla kodmallar redan idag, men jag jobbar på så gott jag kan! Kommer säkert ske lite förändringar under tiden också, då jag inte är helt hundra på hur jag vill ha designen, men som vanligt enkel och stilren. Less is more, right?

Agapi, E.

EN BEKÄNNELSE

2014-09-18 • 15:05:21
Min produktiva dag jag hade planerat in att ha idag.. blev kanske inte fullt så produktiv som väntat. Jag sitter visserligen på Starbucks och ska slänga iväg lite mail innan jag går härifrån, men i och med utgången, som jag inte hade räknat med, så kom jag inte i säng förrens solen stigit upp och vaknade därför också senare än planerat. Så imorgon måste jag ha min produktiva dag! Ikväll är planen att vi ska ta en kaffe med Rita, då hon till helgen åker hem till Finland över vintern. Skulle behöva vända tillbaka på mitt dygn nu, så kan jag inte somna inatt, så får jag helt enkelt hålla mig vaken till morgonen, så jag kan få ordning på sömn och dessutom komma iväg i tid för att fixa saker.
 
Jag testade äntligen Starbucks Pumpkin Spice Latte, som alla tjatat på mig att jag måste testa, och jag älskade den. Kanske aningen för söt för min smak, men perfekt om man är sötsugen, men inte vill ha bakverk till sin kaffe. Kommer absolut att bli en favorit nu i höst, då det kändes som en kaffe som passar perfekt när man vill krypa upp i soffan en mörk höstkväll. Kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar efter lite regn och rusk, så man kan kura ihop sig i en mysig stickad tröja.
 
Nej, nu måste jag skynda mig att få iväg mina mail innan jag måste gå till jobbet. Vi hörs senare!
Agapi, E.

GIRL'S NIGHT OUT

2014-09-17 • 21:37:42
Är det lillördag så är det. Vi har stått och planerat utgång idag, jag och malin, på jobbet. Denna planering slutade med att vi bojkottar allt vad som heter män och kör en utgång. Det blir jag, Malin, Anna och Maggie som är ledig idag! 

Vi kommer satsa stenhårt på grekiskt och Xania och jag är superlycklig och längtar redan. Nu ska jag äta upp min fisk och sedan skynda hem! 

Agapi, E.WASTED WEDNESDAY

2014-09-17 • 16:42:28
Nej, jag har inte varit full hela dagen. Om det ändå vore så väl.. haha. Jag har haft århundradets kanske minst produktiva dag hittills. Jag sov bort det mesta av den, då jag fortfarande inte vänt tillbaka dygnet. Trodde ändå jag skulle ha lätt för att somna igår med tanke på de få timmars sömn jag faktiskt fick, men tji fick jag. Resterande tid innan det var dags att bege sig av mot jobb gjorde jag heller inget vettigt alls. Det enda bra var att jag tog mig iväg till affären och gjorde sedan en rejäl smoothie bowl. Den fick sällskap av en fantastisk bar med blandade nötter och frön.

Mamma ringde idag och berättade att hon pratat med min bästa väns mamma, Eva. Hon hade kontaktat mamma då hon kommer ner på kurs till Retymnon på lördag och tänkte att hon skulle passa på att hälsa på mig. Så himla gulligt! Jag tycker det ska bli jätteroligt, självklart hade jag velat träffa Charlotta också, men i och med att vi är barndomsvänner och har spenderat x antal timmar hos varann, så är Eva nästan som en bonus-mamma. Så det kommer bli jättekul att ses! 

Imorgon skulle jag behöva ha en produktiv dag, har en del jag skulle behöva ta tag i. Så ska försöka komma upp i hyfsad tid och knalla ner till hamnen. 

Hoppas ni får en trevlig lillördag/onsdag.
Agapi, E. 
MORNING WALK

2014-09-16 • 16:56:03
Jag har ju vänt på dygnet det senaste och imorse när klockan passerade sju och solen sken, så gav jag upp. Det fick bli en power walk istället! Så jag klädde på mig träningskläder istället och begav mig iväg på närmare en mils promenad. 

Till frukost fick det bli fikon jag hittade på min tur. Tyvärr är alla långt ifrån klara, men jag tackar naturen ödmjukast för de jag fick smaka på! Något som var roligt var att jag hittade en fikonbuske med gula fikon, som var något plattare än runda till päronformade som de brukar vara. Aldrig sett, eller smakat godare fikon! 

Sedan var jag tvungen att vänta på min hyresvärd att komma och ta betalt för månadens hyra, så jag höll mig vaken.. en stund. Jag vaknade dock upp med ett ryck ca fyrtio minuter senare, då hon hade sagt att hon skulle komma, vilket hon dock inte gjorde. Fick därefter ett sms att hon skulle bli försenad, så jag somnade om. 

Nu sitter jag på en fullproppad buss med turister, så det går som vanligt väldigt långsamt. Som tur är är vi strax framme och efter jobbet taggar jag och Malin en kaffe/varm choklad på Everest. Ingen alkohol här inte! 

Hoppas ni haft en bra start på veckan. 
Agapi, E.
NY VECKA, NY REGERING

2014-09-15 • 16:01:05
 
Jag vill egentligen inte ta upp det här med politik, då det är ett ämne som aldrig tar slut och som berör alla på olika sätt, men jag måste bara få ta upp en sak. Att Sverigedemokraterna skulle växa i detta valet hade jag redan befarat, men att de skulle öka med drygt sju procent sedan förra valet kom som en chock. Jag kan inte med ord beskriva vilken skam det är. Inte bara att vi har folk som tycker att det de står för är bra, utan också den skam att de andra partierna inte tagit upp imigrationsfrågan tillräckligt mycket för att vinna förtroende. Jag kan förstå att många röstade som de gjorde i ren frustration, men det är skrämmande att det kommer att få fasansfulla följder. Nu är det viktigt att de övriga partierna kan samarbeta även mellan blocken, för att lyckas stänga ut vågmästarna. mitt i denna skam och pinsamma resultat, så hoppas jag att det kan vara ett wake up call för övriga partier och för Sverige. Det är nu det stora jobbet börjar!
 
Nog om politik för nu. Jag sitter på Loco ute i Platanias och väntar på Malin som aldrig kommer. Haha, nej, men jag hoppas hon dyker upp snart. det är först nu som jag inser hur jäkla mycket jag har saknat Loco. Vi brukade alltid sitta här. Inte bara för att umgås, utan många gånger satt vi bara med våra näsor nedtryckta i datorer, mobiler eller iPads i timmar. Jag saknar det.
 
Något jag längtar efter nu är att säsongen bara ska ta slut. Jag vill att alla turister ska åka hem så jag kan få slappna av i höstens och vintens lugna livsstil utan stress och alla måsten. Det går knappt att beskriva hur fantastiskt det är här under vintern, det bara måste upplevas på plats!
 
Ska läsa lite bloggar och passa på att göra ingenting den sista timmen nu, innan det är dags för jobb, så får vi se om min vän dyker upp eller inte! Jag sitter som tur inte i sjön.
 
Agapi, E.
 
 

RIGHT NOW

2014-09-14 • 13:53:24
Starbucks Sunday

SUPER SATURDAY

2014-09-14 • 01:09:55
Godkväll. Jag var just på väg att avnjuta en fruktsallad samtidigt som jag tänkte uppdatera här, men på tvn jag slog på i bakgrunden började en film, så fruksalladen och uppmärksamheten drogs åt det hållet istället. Nu blev det äntligen reklam, så jag kunde kika förbi här i alla fall. Nu är verkar det visserligen inte vara någon superduperbra film, men då jag sett allt jag har på datorn och inte har något annat för mig denna lördagkväll, så duger det gott åt mig att sömna till.

Fruktsalladen var inte så himla ambitiös, men ack så god. Här behöver man ju aldrig anstränga säg i och med att alla råvaror är goda i sig. Denna gång blev det kiwi, vindruvor och cantaloupemelon som fick göra varann sällskap. Kanske inte den allra vackraste kombinationen, men smakerna gifter sig fint! 

Vi får se om jag kommer orka med hela filmen, är trött idag och efter etthundratrettio squats i dagens utmaning, så blev jag knappast piggare. 

Agapi, E.
NEW HAIR

2014-09-13 • 16:14:00
Igår tröttnade jag på mitt värdelösa hår och tog fram saxen. Klippte av ett par centimeter av det allra mest slittna och sprang även iväg och köpte hårfärg. I och med att det snart är höst fick det bli aningen mörkare. Har länge försökt att få bort den röda tonen, men utan resultat. Nu blev det inte lika synligt, men fortfarande inte helt nöjd! Har inga bra bilder än så länge, så en snap får duga så länge. Ingen rättvis färgåtergivning eller för den delen av längden, men något så länge.

Nu ska jag klä på mig det sista innan det är dags att springa iväg till bussen för jobb. Trevlig lördagkväll! 

Agapi, E. 
MATERIAL LOVE

2014-09-11 • 16:16:30

Denna godingen kommer ner till mig när mamma och pappa kommer ner nästa månad. Är redan superexalterad och vill ha den nu, nu, nu! Verkar hur smidig som helst och kommer jag bara igång med gymmandet, så kommer den komma att få gå på högvarv. 

Är det någon som testat C3 Mix&Go?

FALL LOOKBOOK

2014-09-11 • 00:55:45Can't wait for fall to come, please hurry up!

Stradivarius Fall Lookbook 2014 •

SUMMER HAIR

2014-09-10 • 16:58:52

Är så otroligt trött på mitt hår just nu. Vet inte riktigt vad som hänt under den här sommaren - det är torrt, samtidigt som det blir oljigt på nolltid. Behöver dessutom färga det. Ganska akut minst sagt! Har också beslutat mig från att bannlysa värmeverktyg i mitt hår för en period, för att se om det kan få chans att återhämta sig. Ska även försöka toppa av en bit, då topparna känns torra och sköra. Håll tummarna för att jag slipper raka av allting, haha!

Agapi, E.

SMOOTHIE

2014-09-10 • 16:44:38

• en banan
• 1dl mjölk
• 1-2tsk psylliumfröskal

- Skiva bananen och sprid ut över plastfolie. Stoppa i frys och låt frysa. Det tar inte ens en halvtimme om du gör tunna skivor. Du kan även alltid vara redo, genom att ha skivad banan i frysen. Mixa sedan denna tillsammans med mjölk och psylliumfröskal till en slät smoothie. Skalen sväller och mättar något otroligt, utan onödiga kolhydrater. Du kan gott spilla på en skvätt vatten för att få en mer rinnig smoothie (alt. en skvätt mjölk om du föredrar det). Nu har du gjort ett perfekt mellanmål eller frukost på mellan 100-150kcal, hur bra känns inte det? Dessutom något du står dig på ett tag - kanon! 

30 DAYS CHALLENGE

2014-09-10 • 01:09:08


Startade alltså upp både Squat och Plank Challenge den första September och har alltså avklarat dag nio idag (igår eftersom klockan har passerat midnatt). Utmana dig själv - 
The question isn't "can you?" it's "will you?".


EFTER REGN KOMMER SOLSKEN

2014-09-08 • 23:46:08
Igår kväll bestämde jag mig för att upp till min kära pojkvän som bor i Kounoupidiana, som ligger drygt nio kilometer ifrån mitt hem. Detta på grund av att jag inte ville lägga ut drygt tjugo euro på taxi, då han just nu inte jobbar och kan spendera för mycket pengar på bensin, men också för att jag var sugen på en promenad. Jag tycker om att gå och kan lätt ta en promenad på två timmar i cirkel eller fram och tillbaka till ett ställe, men när man visste sig ha en destionation, så kändes det så mycket längre i huvudet. Kanske mest för att alla här tar bil eller moped bara om de ska förflytta sig ett kvarter. Hur som helst så var det inte alls särskilt jobbigt och det tog mig ynka en timme och tio minuter med inkluderat fotopaus. Jag hade dessutom inte förvarnat om att jag var på väg, så Vasilis och hans vän Isidoros blev minst sagt förvånade när jag knackade på där strax innan tre på natten. Förvånad räcker inte ens till när jag sedan sa att jag hade gått upp. Därefter tittade vi alla på film innan vi gick och la oss.

Väl på jobbet idag får jag höra hur killarna hade hållt tummarna för ihållande regn och stängd restaurang... Jag däremot ifrågasatte direkt detaljen regn, då jag knappt sett skymten av moln under dagen. Sedan visade det sig att jag missat detta då jag sov och att det heller inte knappt regnat i Xania, så det var väl inte så konstigt då. Återigen en bra dag på jobbet med många trevliga och nöjda gäster. Framför allt ett sällskap som var hur trevliga som helst och som gjorde min kväll. Ibland önskar jag att de visste hur mycket det uppskattas och betyder för mig, det väger liksom upp all den tråkiga energin somliga tar ut på en. Guld värda är ni!

Nu har jag intagit soffläge, men ska ta tag i min Squat och Plank Challenge jag har sedan första september. Är alltså inne på dag åtta vilket innebär rest day i min Squat Challenge och fyrtiofem sekunders planka i Plank Challenge. Därefter hoppas jag på att jag kan sova. Om inte, så blir det att somna till lite film och melon.

 Återkommer med bägge utmaningarna om någon är sugen på att utmana sig själv - nu utmana mig själv.

Agapi, E.

Utsikten över Xania igår. Över; utsikten i morgonens timmar för att kunna lokalisera sig och för att bildkvalitéen på min iPhone är sådär.

Månen som sakta steg upp ikväll i solnedgången. 

SMOOTHIE BOWL

2014-09-06 • 14:29:59

• grekisk yoghurt
• banan 
• persika 
• psylliumfröskal
• vatten 
• valfri topping - här persika, banan, ljust och mörkt psylliumfrö

~ Mixa alla ingredienser. Jag har börjat använda psylliumfröskal, då detta mättar något otroligt utan onödiga kolhydrater. Tänk bara på att dessa sväller något otroligt och kräver mer vätska. Gäller så väl smoothien som i din mage, så överdriven konsumtion är inte att föredra. 
Häll upp i skål och toppa med precis vad du vill!RSS 2.0