TIME WAITS FOR NO ONE

2011-02-28 • 21:28:16
God afton. Kom precis upp till hytten och har jobbat klart för idag. En intressant dag! Efter att vi hade ätit lunch, så säger Rickard att han bara ska gå till sin hytt och fixa en grej. Jag gick ner till köket i förväg. Väl i köket möttes jag av Patrik, så vi stod och tjöta lite. Sedan frågade han vart Rickard var någonstans och jag sa att han skulle fixa något. Patrik tittade lite på mig och sedan sa han "Okej. Jag tycker verkligen synd om dig. Du ska inte behöva jobba med honom, han är väldigt speciell. Jag tycker att du ska jobba med mig nästa pass i stället, om du vill alltså." Jag var ju glad att jag inte var ensam om att tycka han är weird och jobbar mycket hellre med Putte. 

Efter en stund dök Rickard upp och Patrik stod och tittade på en stund, sedan säger han "Nej, jag kanske ska gå så att du kan gå härifrån?" Rickard var tyst en stund innan han svarade "Hade jag velat gå hade du väl inte hindrat mig?" "Nej, det är klart.. Så länge det inte går ut över mig eller våran praktikant." Svarade Putte snabbt. Det blev nästan som ett litet bråk där en kort stund. I vilket fall som helst, så kändes det skönt att ha någon som stod upp för mig.

Nu ska jag strax hoppa in i duschen, som jag längtat efter nu ett bra tag! Skriver senare, tjing!MUSIC OF THE MONTH

2011-02-28 • 00:04:10
Uppdaterar med lite ny musik nu. Det blir en låt med Black Label Society som jag för övrigt ska se på Trädgår'n på fredag, tack vare världens bästa Daniel. Finns ingen bättre vän! 


Måste säga att Zakk är förbaskat snygg på den här bilden!

EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD

2011-02-27 • 23:44:21
Kom på att jag kan lägga upp lite bilder som jag har från båten, på hytten och lite så.


Min säng med min kanonfina kudde som jag sydde i trean och min nalle Yngve!


En liten söt tv.


Sängen och skrivbord med min älskade dator.


Toalett med dusch.


Den otroligt fashonabla overall vi har under säkerhetsövningen, fuck onepiece!


Min snygga outfit största delen av tiden numera.


Ja, varför inte prova en brustablett i från Kukident? Goa de där tyskarna!

GOD SAVE THE QUEEN

2011-02-27 • 22:31:55
Okej, nu är jag tillbaka! Det var otroligt skönt med en dusch. Har frusit hela dagen, men nu efter duschen, så känns det som att man kanske kan återgå till normal kroppstemperatur.

Ja, vad finns egentligen att berätta. Praktiken är riktigt nice tack vare de underbara människorna som är här. Hade det inte varit för de, så hade jag vantrivts. Alltså, grejen är att jag verkligen har tröttnat på att stå i ett kök. I alla fall när man måste stå där med vita tofflor, rutiga byxor, kockrock, förkläde och en söt lite hatt och dessutom behöva lukta vidrigt efteråt. I och för sig känns det inte så jobbigt att behöva vara här heller, det mesta är halv- eller helfabrikat och det är ganska slappt här. Dessutom serveras jättegod mat och man har sin lilla gulliga hytt, där man kan känna att man kan gå undan. Man lever ju verkligen på varandra här. På gott och ont! Det är jättemysigt att kunna kliva upp och bara gå upp till frukosten, där man möts av ett flertal "Godmorgon!". Eller som alla middagar man äter tillsammans, eller samtalen till kaffet på kvällen. Det är trevligt att känna att man har trevliga människor runt om sig och jag tror att man kommer, personerna man arbetar med, mycket närmre och kan ge en rättvis bedömning utifrån deras personlighet. Men det är också så att det är väldigt skönt att ha ett eget litet kryp in, där man kan gå undan en stund. 

Jag måste berätta om dessa personer lite bättre. Alla är superspeciella, på gott och ont. Men vad man än tycker om dem, så har de alla en bra sida!

Patrik - Det är den personen jag tycker bäst om. Han är supergo och skämtar hela tiden. Det är skönt att känna att man inte har en giganstisk press på sig. Dessutom är han jättebra att prata med. Han vet om hur jag känner för det här med köket och så. Så han stöttar mig och försöker pusha mig lite. Han ger även superbra tips och lär ut bra, samtidigt som han säger att det får se ut eller utföras hur som helst, så länge jag är nöjd, det smakar bra och man tar det seriöst. Det är lite tack vare Patrik som det känns lättare att vara här.

Tommy - Supergo gubbe! Haha, nej men han är en riktig kock. Han gillar när han får laga mat, riktig mat. Nu står stackaren i kallskänken, han trivs inte ett dugg och man ser det på honom. Jag tycker verkligen synd om honom, haha. Han gillar inte att pilla med smådetaljer och garnityr och sådant. Han vill laga mat, för det är det han är bra på! Snällare människa får man leta efter!

Blomman - En härlig gottlänning! Han är lite speciell, men väldigt speciell. Blir väldigt lätt sur när han är stressad. Jag har dock klarat mig undan lindrit, haha.

Ingela - Supertrevlig tjej. Verkligen jättetrevlig att prata med. Upptäckte det så sent som idag. Har bara småpratat lite med henne innan, men idag gick jag ut till henne en stund, när hon stod och tog hand om buffén. Gullig tjej det där!

Rickard - Oerhört udda person faktiskt. Han är jättesnäll och så, men jag har lite svårt för honom.

Kalle - Har inte jobbat med honom så mycket, men han är otroligt trevlig och go. Bra på det han gör!

Stefan -  En utav köksmästarna. Sjukt trevlig och rolig kille! Intresserar sig och gör allt för att vi ska trivas här. Känns mer som en i gänget, än att ha den positionen han har.

Peter - En annan köksmästare. Även han är supertrevlig och en genomsnäll person!

Ulf - Även han är köksmästare och även han är trevlig. Fick en bild av honom första dagen, som lite sträng och bossig. Jag har dock fått ändra uppfattning totalt. Har en helt annan bild utav honom nu.

Ja, nu vet ni väl lite grann om de personerna som jobbar i köket. Finns flera roliga personer här! För att ta ett exempel, Esteban! Han jobbar som vakt här, eller servicevärd som det kallas. Otroligt trevlig människa som kämpat sig till det han har idag och som verkligen uppskattar sitt liv. Gillar honom starkt. 

Nu ska jag prata vidare med favorit Daniel, innan Johanna kommer och knackar på. Hörs senare!

WE DON'T SLEEP WHEN THE SUN GOES DOWN, WE DON'T WASTE NO PRECIOUS TIME

2011-02-27 • 21:21:40
Hej hallå tja. Slutade nyss och tänkte att jag för en gångs skull skulle vara lite snabb med dusch och så vidare, för att kunna blogga lite längre, i väntan på Johanna. Anyway, jag fastnade vid facebook och har fortfarande inte klivit ur mina kökskläder. Men det ska bli ändring på det! Kommer strax tillbaka.

ATOMREGGAE

2011-02-25 • 01:31:15
Jag ber verkligen om ursäkt att det inte blev något bloggande. From the bottom of my heart. Men wifi-anslutningen på båten är inte den bästa. Jag försökte i nästan två timmar. Helt sjukt! Provade även tidigare idag, men icke! Nu har jag anslutning, men jag kommer inte kunna skriva så mycket nu heller. Jag är jättetrött och ska upp i morgon, så jag ska faktiskt bara skriva klart här, prata klart med Dani, Sofia och Christian, sen blir det till att plocka undan datorn och sova.

Vi är i alla fall på väg över till Sverige igen och imorgon kommer jag och Johanna bara att jobba första passet fram till lunchtid. Därefter kommer vi åka hem över helgen för att fira en tös. Ska bli skönt att få sova i sin egen säng någon natt faktiskt. Har även planer på att höra av mig till en fin person och se om vi kan ses. Anyway, idag har vi jobbat, sprungit ut i Kiel och shoppat massvis med sprit. Allt är dock inte till mig, som tur är, haha. Har även lyssnat på grym musik, bland annat något som kocken Putte har introducerat - KSMB. Fastnade diret för låtenatomreggae, den är sanslöst bra! När vi hade slutat för kvällen, båda två, så satte vi oss i min hytt och skrattade oss igenom Yrrol, haha. Så bra är den, kan se den hur många gånger som helst.

Men men, nu säger jag God Natt och ser fram emot att få vakna på svenskt vatten, PUSS!

LIFE ON A BOAT

2011-02-25 • 01:30:41
Hejhej, tänkte snabbt slänga upp en ny kategori för mina inlägg som görs nu under praktiken, från båten. Döpte den kort och gott till - Båtliv. Nu vet ni!

HARD WORK WORK

2011-02-23 • 14:50:04
Göteborgs hamn nu. Har varit i land och växlat pengar och tagit en kaffe med mamma. Fick även mina kära träningsskor, som jag hade glömt hemma. Kalas!

Ingen lång uppdatering, börjar om en stund, så ska byta om och ta mig ner till köket. Vågar nästan lova en längre uppdatering senare. Lär sluta relativt tidigt ikväll. Om nu Richard är lika snäll som Kia, som gick av sitt pass idag. Även Putte gick av, lite tråkigt med tanke på att han är den roligaste av de alla. Måste även prata med den andre köksmästaren, Stefan, eftersom Peter gick av. Anyway, jätteintressant.. Vi hörs sen!


NATTEN ÄR UNG OCH JAG LIGGER VAKEN

2011-02-23 • 01:34:49
Jag har inte kunnat blogga för att jag inte haft något nätverk uppkopplat. Har kört på flygplansläge med wifi som inte funkar överallt. Den här veckan har jag med mig min dator i alla fall, så nu kommer jag in på wifi-nätet. Nu är klockan dock på tok för mycket och jag säger godnatt och gör comeback imorgon, puss!

Kan även meddela att klänningen från Nelly var sjukt snygg i verkligheten!


MOBILBLOGG

2011-02-09 • 14:27:56

img_3426 (MMS)

Just nu sitter jag på Alingsås station och väntar på tåget. Vågade inte ta bussen som går tio över två, eftersom de alltid är sena. Så det var bara att hoppa på tjugo i två bussen och nu sitta här och vänta till halv. Jag hittade en Metro, så var självklart tvungen att läsa mitt horoskop, hur skulle jag annars klara av dagen? Möter upp Johanna i stan vid tre och så segar vi väl oss bortåt, jag vill köpa kaffe innan! Sedan bär det av till Stena och som sagt är det blandade känslor! Haha, det kom fram en alkis och pratade med mig väldigt länge, så nu avslutar jag inlägget och ska inom någon minut hoppa på tåget. Hörs när vi hörs, puss!


NATTLIG NÄTSHOPPING

2011-02-09 • 03:36:48
Juste, jag klickade precis hem en klänning som jag tänkte ha framöver. Helt okej söt och väldigt okej pris.


Finns på Nelly och priset för klänningen är 349 riksdaler.

I'M COMING UP ONLY TO HOLD YOU UNDER

2011-02-09 • 03:33:05
Hejhej, nattbloggning på g. 
Idag gick jag upp vid niotiden och duschade och gjorde mig i ordning för att ta mig i väg till Floda, för att träffa en go person. Jag tog bussen ner till stationen tjugo i elva och hade planerat att ta 11.03 och sedan bussen upp till Uddared vid 11.18. Väl nere på stationen i Alingsås så kommer inget tåg. Jag drar slutsatsen att det naturligtvis är några minuter försenade, eftersom detta inte hör till ovanligheten, men tio över så säger en kvinna i högtalarna att alla tåg för tillfället tvingas att bli inställda och att bussar ska ordnas fram till samtliga ressenärer. Detta dröjde dock också. 

När första ersättningsbussen kom, blev jag såklart överlycklig och gick fram till bussen. Det visade sig dock att denna buss skulle gå direkt till Göteborg. Turen var inte med mig! Efter bara några minuter kommer en ny buss och jag finner ett litet hopp, om att komma till Floda, igen, Det var dock inte länge det hoppet fick vara, då denna buss också var en direktbuss. Inte för ens klockan är tolv dyker det upp en ny buss. Dock gick dessa till Floda, och övriga mellanliggande stationer, så lite glad blev jag allt.

Väl i Floda så missar jag precis bussen upp till Uddared, så jag började denna underbara promenad uppför alla backar. Som tur var sken solen och bortser man ifrån att jag hade stått ute en dryg timme och hade tappat känseln i mina fötter och händer, så var det ganska så härligt! Därfeter blev det lite film och mys, dock såg vi inte mer än trettio-fyrtio minuter av filmen, så jag tankade den förut och kollade klart, eftersom jag tyckte den var bra! The Town hette den, helt klart värd att se.

Imorgon blir det till att packa om väskan och ta sig iväg till Stena igen. Förhoppningsvis får vi även åka med den här gången, haha! Nej, måste erkänna att det är med blandade känslor jag kommer kliva på båten. Ska bli skönt att komma bort lite, samtidigt som jag inte vill åka bort, har ångest inför att behöva stå i köket, då jag totalt har tröttnat på det, men förhoppningsvis är det härligt gäng och man kommer ha kul och dessutom få åka över till Tyskland ex antal gånger. I vilket fall som helst så borde jag kanske sova lite nu, måste bara få säga att Band of Horses låt The Funeral är otroligt bra. Kommer antagligen lyssna sönder den. Godnatt på er!

BUFFALO BLUES

2011-02-07 • 19:07:23
Precis efter att jag uppdaterat och fixat premium till mobilen, så ser jag Victor och Ragnar. Det första de säger till mig är "Du vet att ni inte ska börja idag va?" Jag trodde de skojade först. Det gjorde de inte! Det schemat vi fått från början stämde inte alls med det schemat som köksmästaren och alla andra går efter. Vi åkte i alla fall dit med Victor och Ragnar och pratade med de. Nu ska vi börja på onsdag istället. Ris och ros för detta! Ris för att jag har släpat runt på en tung, proppfull resväska från Alingsås och ända till Stenas Tysklandsterminal och ros åt att jag nu kan packa om allting i en annan väska. Ska garanterat byta till en större väska!

Det största problemet är att vi nu jobbar när Madelen fyller år, det känns riktigt tråkigt faktiskt. Hoppas vi kan lösa detta på bästa möjliga sätt. Usch och fy och blä!

Anyway, en till ledig dag imorgon, grymt! Den som inte har något bättre för sig och som kan tänka sig leka med mig imorgon är mycket välkommen att göra detta!

MOBILBLOGG

2011-02-07 • 14:09:16

Nu sitter jag på centralen och väntar på Johanna. Hon glömde nåt, så hon blir lite sen. Men det gör inget, jag sitter här och tar det lugnt. Har köpt mitt premium nu, så får väl passa på att installera det också!


I'M OUTLIVED BY "THAT" THING?

2011-02-07 • 12:24:09
Hej folket. Kom nyss in med Bullen från en liten promenix. Han har fått mat och ligger nu ganska så nöjd och belåten bredvid mig. Jag har pratat med Johanna och bestämt att vi ska ses vid tvåtiden inne i stan. Jag ska först förbi jobbet och fixa lite ärenden här i stan. Sen in till stan och fixa lite. Bland annat köpa strumpor, som jag av någon konstig anledning inte har några nästan. De har en viss förmåga att försvinna dem rackarna! Ska även köpa Spotify Premium, som jag inte klarar mig utan. Eller jo, haha, men det är nästan så illa. Det är faktiskt sjukt gött att ha i mobilen och kan komma till stor användning nu när man ska ligga i en hytt, när man inte jobbar. Efter mina ärenden blir det en fika med Johanna innan vi tar oss bort till Tysklandsterminalen.

Jag vaknade ca tio i tio idag, efter att ha vaknat femtioelva gånger innan det och dessutom somnat kring halv fem. Jag åt lite frukost, duschade och packade. När jag var klar med allt kändes det som att klockan var jättemycket, men sanningen är den att klockan inte var mer än kvart i elva. Jag blev rätt så förvånad faktiskt! Fast det var ju i och för sig bara skönt.

Nu lyssnar jag på Crash Test Dummies och ska pussa lite på min hund, innan jag måste lämna honom och släpa runt på min aningen proppfulla resväska, genom halva Alingsås och vidare till Göteborg. Den ser verkligen gravid ut, haha! Anyway, ska försöka mobilblogga lite under resan, vi får hålla tummarna för att jag klarar det, haha. Ha det fint allihopa, I'll be back next monday och då är det Valentine's Day! Uhu, vad händer då?

HELLRAISER

2011-02-02 • 19:29:40
Tillbaka hemma då. Supermysigt att träffa Madelen. Vi hade hur mycket som helst att prata om! Fick reda på att hon gör sin praktik på Mangiamo.. ja, jag avviker att kommentera. Bara hon är nöjd så är jag nöjd. Vill dock ta ett allvarligt snack med Ahmed som äger stället som ber cpskadade och rullstolsbundna personer att lämna stället, då han har "högre standard" där!? Vafan är det liskom. Eller när personer som inte har sönderfärgat hår, löshår, över sminkade och tuttarna upptryckta till hakan kallas för "pundare" och inte är välkomna. Riktig jävla gris är han. Det är bara bråkdelar av hur han behandlar folk, men jag ska släppa det nu.

Nu ska jag laga mat till mig och mamma. Pappa vill inte ha eftersom det är vegetariskt. Typsikt honom, anyway, det blir ugnsrostade grönsaker med grillad halloumi och bulgur, mums. 

Hörs senare!

MR MUFFIN MAN

2011-02-02 • 15:31:01
Tänkte ta bussen om knappt tio minuter och möta Madde i lilla stan, alltså Alingsås. Vi ska fika, saknar den tjejen mycket, så mycket bra initiativtagande från hennes sida, att vi skulle ses. Sådant gillar vi!


Tja!

KÄRLEK VID SISTA ÖGONKASTET

2011-02-02 • 00:27:27
Nej, jag är inte dålig på att blogga redan. Har inte varit på bloggmood idag, gör comeback som c-kändis i morgon. Natti!


RSS 2.0