HARD WORK WORK

2015-06-28 • 04:46:00
Hela dagen varje dag.
 
Fast det är ju faktiskt inte ens sant. Jag jobbar inte alls hela dagen, men varje dag jobbar jag ju faktiskt!
 
Äntligen har säsongen kickat igång. Jag vill dock jobba mer. Alltså dagtid. Jag är sugen på att börja leta efter något extra på dagen, så ska höra mig för eller tvinga mig runt helt enkelt. 
 
Denna helgen tar jag det superlugnt. Inte sugen alls på att gå ut och socialisera med människor. Nej. Därför har jag hela veckan lång tagit mig, mer eller mindre, raka vägen hem till Vasilis varje kväll denna veckan. Vanligtvis tar jag en promenad, men på lördagar har de en sista buss klockan tolv, istället för elva, så då hinner jag till den utan problem. Har inte gjort något vettigt alls. Ätit popcorn, choklad och tittat på film.
 
Hittade just en film som verkar hur bra som helst, men blev äntligen supertrött, så ska försöka få lite skönhetssömn istället.
 
Hörs!
Agapi, E.
 
 
Igår tröttnade jag på mitt slitna och livlösa hår, så jag tog fram saxen och klippte av dryga fem centimeter. Himla bra idé tyckte jag, ända tills jag insåg hur kort det blev... ja ja, det växer ju ut och mer hälsosamt känns det absolut!

FRÅN TERRASSHÄNG TILL EN MILS POWERWALK

2015-06-22 • 01:59:14
Det blir sällan som man tänkt sig..
 
Vasilis smsade och frågade om jag inte skulle gå upp istället, med tanke på att vi ska försöka komma upp någorlunda i tid och gå till stranden. Jag är ju inte den som är den, så jag snörade på mig mina Reebok och började gå. Trots att det är dryga tio kilometer att ta sig hit och mestadels uppförsbacke, så känns det inte så jobbigt. Jag älskar visserligen att gå, men ändå.
 
Jag hade dock en lite trist upplevelse i slutet. Tidigare i veckan så träffade jag en så himla söt valp, bara något kvarter ifrån Vasilis hus. Den verkade vara hemlös, men sedan såg jag den inte de andra gångerna jag passerade. Idag kom den dock rusande och hoopade och pussades. Hundmänniska som jag är så slängde jag givetvis av mig väskan och satte mig på huk. När jag sitter där med denna fantastiska lilla hanvalp, så hör jag plötsligt ett svagt gnällande. Det kom inte ifrån valpen jag klappade, utan ifrån insidan av muren, till det nybygda (men än så länge öde) hus där han verkar hålla till. Jag kunde ju såklart inte låta bli att ta reda på vem det var, så jag klev in igenom grinden och där nere hittar jag ännu en valp, men tyvärr verkar denna ha någon psykologisk störning alternativt en funktionsnedsättning, för så fort denne försökte resa sig och vifta på svansen, så var det som att svansen stod still, medan kroppen vinglade fram och trillade fram och tillbaka. Åh, det var så ledsamt att se, då den verkar vara så fin i övrigt.

Hade det varit mitt hus här i Kounoupidiana, så hade jag intetvekat en sekund, utan burit med mig bägge valparna hem. Nu är tyvärr fallet inte så.. och att jag redan släpat hit en kattmamma, med sina två ungar är mer än tillräckligt. Jag kan bara inte släppa det och vill så gärna hjälpa på något vis, så jag tänker göra allt i min makt för att de kan få ett hem eller åtminstone bli undersökta. Jag ska höra av mig till Noah's Ark här i Chania som är en organisation för just hemlösa hundar och katter. Jag hoppas jag kan få hjälp eller åtminstone råd och dåd. Fortsättning följer..

Agapi, E.

 

I'LL SPEND THIS NIGHT ON MY ROOF TERRACE

2015-06-21 • 23:17:15
Inte hela natten såklart, men åtminstone en del av den.
 
Jag vet inte riktigt vad som hände, men jag försvann återigen, dagarna har gått i ett och annat har prioriterats helt enkelt.
 
Jag kom nyss hem ifrån jobb och skyndade mig att ta bort sminket, få upp håret och få på sig myskläder. Nu sitter jag ute på min takterrass med hög musik och melon. Det är lite småkyliga vindar, men jag sitter på mitt duntäcke, så det är behagligt. Det kanske verkar lite ologiskt att jag ännu sover med mitt duntäcke, när jag är på Kreta och har haft runt trettio till trettiofem grader, i skuggan, den senaste veckan.... det är givetvis ingen logik alls i detta.
 
Agapi, E.
 
 

EARLY MORNING

2015-06-11 • 04:55:15
.. or just very late night.
 
Somvanligt. Är så trött på att jag inte lyckas vända tillbaka min dygnsrytm, på grund av min förkyldning. Den kräver all sömn och tar all min kraft.
 
Snabbuppdatering på ingång. Jag behöver sova. Jag tog en promenad upp till Kounoupidiana efter jobbet idag. Sprang bara förbi hemma på vägen och bytte om. Det var skönt med en promenad, men jag hoppades att den hade tröttat ut mig mer, så jag hade kunnat somna tidigare. Istället har jag tvättat jobbkläder, duschat och kollat på Suburgatory fram tills nu.
 
Här är två bilder i från promenaden - den klassiska vyn över Xania, som jag nog aldrig kommer sluta att fascineras av och så såg jag min livs första vilda skorpinion! Efter mina efterforskningar verkar det vara en gul skorpinion, även kallad medelhavs skorpinion och den skall tydligen vara vanlig här på Kreta. Intressant på avstånd tyckte jag!
 
Angående Kretaguiden, så har den bristande orken gjort att jag inte slutfört denna uppgift, men den kommer. Jag lovar!
 
Agapi, E.
 
 

AROKARIA

2015-06-10 • 17:01:08
För att min restaurang är den finaste i Platanias.
 
Hur är det ens möjligt att det kan vara så här vackert? Även om man har vant sig vid att apelsinträd och övriga frukträd lite här och där, precis som vi ser lönnar och björkar lite här och var i Sverige, så kan man aldrig sluta uppskatta det. Det är inte konstigt att folk här är mycket gladare än i skandinavien!
 
Ser ni bananträdet med sin gröna klase och lila blomma?
 
Agapi, E.
 
 

KRETA SETT UPPIFRÅN

2015-06-10 • 02:42:31
Jag äger inga rättigheter till följande foton, all credit går till fantastiska Chania Aerial Creations. 
 
 
 

SILENT NIGHT

2015-06-10 • 02:33:21
.. och så var ännu en dag över.
 
Allt är tyst och stilla. Det enda som hörs är bilar, mopeder och ett par hundskall, långt borta. Jag hoppades kunna somna tidigt idag, men ännu ligger jag här, nu när klockan passerat tre. Somnar jag snart dock, så är det ju en förbättring i jämförelse till att somna sju eller nio, som de två senaste dagarna.
 
Jag hoppas på att kunna vakna någorlunda tidigt, då det förväntas bli soligt. Jag är nämnligen i akut behov av en stranddag! 
 
Jobbet var okej idag, men fortfarande förvånansvärt lite gäster. Detta gäller inte bara oss, utan i det stora hela Platanias och Kreta (åtminstone Chaniadistriktet). Vid den här tiden på året, så brukar vi ha en rejäl rusch runt halv åtta - åtta, då det är fullt eller åtminstone bara två bord lediga, och resterande timmar med ett jämnt flyt. Många spekulerar vad som ligger bakom. Jag och många andra misstänker givetvis att det beror myclet på att media propagerar med den ekonomiska krisen, men jag vågar tyvärr svära på att all inclusive är en stor bov i dramat också. Dagens turister är för bekväma och desperata efter sol och värme. Mat, kultur och natur är inte längre en anledning till varför man reser världen över. Det är rent utsagt skamligt och tragiskt att det har kommit att bli så. Att den stressade vardag vi har med oss hemifrån, följer med oss på semester och att inte ta sig ur sin egen bubbla. Det är en tragedi.
 
Angående detta ämne, så måste jag hejda mig och istället avrunda. Det är något som beror och ligger mig nära i min vardag och framtid, så jag skulle enkelt kunna skriva en roman av argument och fakta. En dag kanske jag gör det, men i form av en krönika. Men inte idag. Nu måste min kropp få vila.
 
Jag avslutar med att bjuda på några bilder, då jag besökte hamnen, på vägen hem. Jag har även nyligen funnit Chania Aerials Creations, som flygfotar Chania och Kreta. De har tagit den sista bilden, som visar hamnområdet av Chania. Innan jag sluter mina ögon, vill jag dela med mig av mina favoriter, vad gäller foton tagna av CAC. Detta i ett separat inlägg!
 
Agapi, E.
 
 

DEMONIC

2015-06-10 • 02:12:58
Demonic
1,5 av 5
 
Så jäkla bra var den inte faktiskt inte. Tror till och med att den hade fått en etta om det inte vore för att jag hade sådan skräckfilmabstinens. Sanningen är att den nog hade kunnat få en två, trea eller kanske till och med en fyra, om de hade lagt ner lite energi och krut på ett bra slut. Man kastades in i handligen, vilket jag uppskattade, men den tog liksom slut alldeles för abrupt och slutet var väldigt vagt. Det kändes som att man snabbt skar av navelsträngen, för att slippa bearbeta ett bra slut. Nej. Ingen jättehit till film om ni frågar mig. Nöjd över att fått se en skräckis igen? Svar ja.
 
Agapi, E.
 
 

HERE WE GO AGAIN

2015-06-09 • 16:37:24
.. och mår som en påse skit gör man.
 
Det känns nästan som om någon kört över mig. Jag är öm och helt lealös i kroppen. Muskelaturen har liksom gett upp och jag orkar knappt hålla upp huvudet. Förkyldningen har minst sagt blivit värre och hela dagen låg jag i sängen, tills det var dags att glra i ordning mig och tvinga sig iväg till jobbet. 
 
Nu sitter jag på bussen och önskar nog allra mest att jag hade kunnat sitta kvar och sova på bussen hela natten lång. Jag har ju mina kontakter här på bussen, så det hade nog inte varit några bekymmer. Skämt åsido!
 
Nej, jag behöver jobba. Det har varit alldeles för mycket utgifter och likaså för lite inkomster. Kan inte säsongen kicka igång snart så jag kan få jobba mer?
 
Återkommer senare angående vilken film det blev igår.
Agapi, E. 

SURPRISE!

2015-06-09 • 02:39:03
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig..
 
Duschen som jag såg fram emot så mycket avbröts kort efter att den hade påbörjats. I och med att klockan bara var strax efter två, så tänkte jag att jag skulle ha hela natten på mig, innan killarna var klara på jobb. Ack så fel jag hade. Mitt i duschandet hör jag hur det bankade på dörren och att killarna stod otåliga utanför, så det var bara att skutta ut och öppna.

Min filmkväll är dock inte som borta med vinden, då hela skaran samlats utanför. Även om det såklart hade varit supermysigt med lite sällskap till filmen, så uppskattar jag att han fick lite tid med killarna. Jag vet hur mycket han uppskattar det och är han nöjd, så är jag nöjd. Dessutom är jag sugen på någon skräck/thriller, vilket jag kan glömma att jag hade lyckats övertala V att titta på. Tråkigt ändå, men jag har ännu inte gett upp hoppet!
 
Jag vet alltså ännu inte vilken film som väntar, måste se till att hitta någon innan jag somnar. Återkommer med vilken det blev och kanske ännu en recension. Uppskattar ni när jag recenserar filmer?

Goodnight,
Agapi, E.
 
Godnatt väntar dig när du omfamnar det som håller dig vaken.
 

UPDATE; FILMRECENSION

2015-06-09 • 02:11:20
Känn ingen sorg
4,5 av 5 fêskar (Göteborgshumor)


Jag kan nog säga att jag älskade filmen Känn ingen sorg. Den gjorde mig glad och det är fan sällan filmer får mig att känna mig riktigt glad. Det var så härligt också med en film som plockade upp det där jag faktiskt gillar med Göteborg (eller Sverige i det stora hela) - Anda Lång, sommarkvällar, lokala musikförmågor och gig, dialekten. Ja, allt sådant uppskattade jag. 
 
Jag kan inte säga att jag är ett stort och troget fan av Håkan. Sanningen är nog att jag snarare hatat hans musik i genom alla dessa år. Men så kommer det ibland perioder i ens liv då en person eller en händelse kan ändra din uppfattning och åsikt. Det var lite det som hände i mitt liv. Fast innerst inne har jag nog alltid gillat Håkan lite i smyg. Lite samma sak som med Thåström. Jag avskyr fanskapet då han är tondöv som en mask, men oavsett hur mycket det svider att behöva erkänna det, så är han ju en jäkel på att producera text och musik. Likaså är Håkan.
 
Vad jag egentligen ville få fram i detta, innan min förklaring till hatkärlek, var att trots att jag inte är ett gediget fan, så var det så fina kopplingar de hade gjort mellan Håkans musik, handlingen i den, citat och likaså att namn återkom i filmen. 
 
Så för att summera detta - se filmen, om du inte redan gjort det!
[för att streama Känn ingen sorg gratis klicka HÄR]

ΔEYTEPA

2015-06-09 • 01:48:19
Ny vecka, nya möjligheter.
 
Ja. Men så var det ju det där med att vädret varit katastrofalt dåligt det senaste. Även idag visade sig vädret vara halvkasst, så inte blev det något jobb för mig idag inte. Istället stannade jag kvar i Kounoupidiana. Såg ingen anledning att röra mig härifrån, då jag ändå inte hade några måsten. Så istället har jag haft världens absolut lataste dag. Jag och V somnade inte förrens nästan nio imorse, haha. Ingen av oss var trötta, så vi låg och pratade, myste och kickade ass i biljardappen 8 pool. 

Därför vaknade jag inte förrens två - halv tre, då av panik att ha försovit mig, men insåg kort därefter att jag inte ens skulle behöva ta mig iväg till jobbet. Killarna drog däremot väg en efter en nu på kvällen och är alltså ännu borta. Så vad har då jag hittat på? Så lite som möjlligt, om jag ska vara ärlig. Jag sprang ner på INKA innan de stängde och handlade ingredienser jag saknade till mina Cannelloni. Därefter slängdes dessa ihop, jag åt, dansade och sjöng till musik, kört två tvättar, varav den sista ännu inte är hängd. Nu ska jag avrunda inlägget och flytta datorn från vardagsrum till sovrum, där jag snart tänkte få sett någon film. Innan dess väntar dock en varm dusch för att få känna sig lite fräsch innan läggdags. En hel skål nypoppade popcorn står och väntar också och det lyxigaste av allt är att de är bara mina!
 
Agapi, E.
 
 
 

CANNELLONI AL FORNO CON SPINACI

2015-06-09 • 01:47:16
.. eller spenatcannelloni om du föredrar svenska.
 
Dessa slängdes ihop nyss och det blev faktiskt himla gott. Enkelt, fräscht och snabbt - vad mer kan man begära? Jag gjorde som sagt en vegetarisk version fylld med en spenatblandning, härlig tomatsås och en massa ost, men det går ju givetvis att variera i oändlighet!

Buon Appetito!
 
 
 
 

KÄNN INGEN SORG FÖR MIG GÖTEBORG

2015-06-08 • 01:55:40
Lika mycket som jag hatar dig, så älskar jag dig, Göteborg.
 
Göteborg har väl trots allt en liten del av mitt hjärta, även om det är så att Sverige inte är mycket att hänga i julgranen, om du frågar mig. Ibland så sätter jag på Lars Winnerbäck, Veronica Maggio, Håkan Hellström, Oskar Linnros etc när jag behöver få lite svensk energi. Jag saknar väldigt sällan något ifrån Sverige eller Sverige i det hela taget, men jag kan verkligen uppskatta att få höra några utav mina gamla svenska favoriter, som en variation i vardagen. Jag tänker, talar och lever i engelskan. I andra hand kommer grekiskan, som jag brottas med att ta tag i och lära mig. Därefter kommer svenskan, som mest uttrycks i blogginlägg, sms och när jag ska beskriva vägen för skandinaviska turister. Då uppskattas musiken tusen gånger mer!

Nu ligger jag i sängen uppe i Kounoupidiana. Vasilis jobbar ännu, men jag fick en kort dag på jobbet, då regnet avbröt min arbetsdag. Jag föredrog att åka upp hit, där jag har wifi. Satte även igång varmvattnet och unnade mig en lång, kokhet dusch. Inga ord kan beskriva hur underbart det var, efter att ha blivit dyngsur och kall. Hoppas innerligt att förkyldningen inte kommer att vara ännu värre imorgon på grund av det. Håll tummarna!

På tal om det där med att jag i smyg behöver en nypa Sverige ibland, så tänkte jag göra något jag länge velat göra. Nämnligen se den omtalade filmen Känn ingen sorg. Jag vet att den kom ut 2013 och att jag är lite efter, men bättre sent än aldrig, eller hur?

Agapi, E.
 
 

QUOTE OF THE DAY

2015-06-06 • 17:15:42
 

LAST NIGHT

2015-06-06 • 15:32:16
.. och en lördag full av ångest. 
 
Inte riktigt, men en aning i alla fall. Jag som inte skulle dricka, rycktes givetvis med. Lyckligtvis, så höll jag mig i skinnet och drack inte alls mycket. Så ångesten består mer av att jag föråddde mig själv, inte av bakfylla eller liknande. Dessutom får jag betala för det idag, jag har nämnligen gått och blivit mer sjuk. Oavsett, så hade jag jätteroligt igår, med all de som jag håller kärt. Även min bättre hälft och hans bror dök upp senare på kvällen.
 
Dagen har spenderats i sängen. Tog paracetamol.innan jag somnade och har nu startat en kur av Panadol Cold & Flu och återigen boostat med apelsin, grapefrukt och havtorn. Från och med idag, så har jag inga ursäkter att behöva dricka, så nu kanske jag äntligen kan få tacka nej till allt vad som heter utgångar. Kaffedaki och fika tackar jag dock mer än gärna ja till! 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar inför jobb. Kul att se att besökarantalet ökat, hoppas ni är här för att stanna. Glöm inte bort att fråga på angående Kreta, utflykter och sevärdheter, medan du har chansen. Har fått några fina mail, men det går såklart jättebra att bara lämna en kommentar också! 
 
Ha en trevlig lördag vare sig den spenderas med klackarna i taket, i tv-soffan eller på en arbetsplats. 
Agapi, E.
 
 
 

WHAT TO DO IN CRETE

2015-06-05 • 16:43:18
Detta baserat på ett mail jag fick för ett tag sedan.
 
Jo, jag fick som sagt ett mail där någon typ av Kretaguide efterfrågades, baserat på mina tips och vad man absolut inte får missa under sin vistelse. Jag tyckte detta var en rolig idé och en morot att få till ett ambitiöst inlägg ifrån min sida.
 
Efter att ha varit turist här x antal gånger sedan 1992 och numera är bosatt här, så har jag givetvis massvis med måsten och "to-do-tips" under eran vistelse, men jag tänkte att jag startar som en frågestund angående detta, så ni också har chansen att få reda på vad just du undrar. Låter detta som en god idé?
 
Alla frågor är välkomna. Jag ska anstränga mig till mitt yttersta att besvara era frågor och funderingar. 
 
Och till er andra som bara vill ha en klappad och klar guide - bokmärk bloggen och återkom om några dagar! Jag ger helgen och hoppas på att guided ska vara klar till mitten av nästa vecka.
 
Tack på förhand och hoppas ni kan finna inspiration för er tid på Kreta.
Agapi, E.
 
 

GIRLS GIRLS GIRLS

2015-06-05 • 15:15:00
 .. tonight is gonna be all about you ladies.
 
Yes, ikvll väntar en riktig girl's night out. Detta på grund av flera anledningar, utan indördes ordning, snygga Anna från Eclipse staff 2013 kommer tillbaka med Helene, som jag tyvärr helt missat att hon tydligen varit här tidigare(?). Shame on me!  Sedan är det även tjusiga Suvis födelsedag idag och efter tolvslaget är det min favorits födelsedag, ingen mindre än Sanna! Jag ser fram emot en toppen kväll. Dock har jag bestämt mig, sedan en tid tillbaka, att jag har nolltollerans till alkohol för en tid framöver. Jag har inte satt som en deadline, jag känner helt enkelt bara inte för att dricka längre. Åtminstone inte än på ett tag. Det för min kropp illa, jag mår både fysiskt, men också psykiskt dåligt. Jag tänker för mycket, blir deprimerad och känner helt enkelt bara för att inte dricka. Jag kommer dock ha jätteroligt ändå, har saknat mina tjejer och behöver de verkligen, nu mer än någonsin. Har insett att jag lätt knuffar undan, de jag faktiskt är så lycklig att jag har nära. Ändring på det fröken von D!
 
Nu ligger jag ute på terrassen i soldis och trettiotvå grader i skuggan. I sällskap har jag haft en citrussallad, på apelsin, blodgrapefrukt, hallon och havtorn och färskpressad apelsin- och blodgrapefruktsjuice. Detta för att jag vaknade med lätt irriterad hals och bihålor. Vitamin boost, check! Har än så länge varit sämst på att ta mig till stranden, eller för den sola över lag. Jag är ännu blek som ett spöke, så mer tid på playan är att prioritera. Är supersugen på nya bikinis. Innan hade jag någon typ av dille och gick loss på allt vad som hette bikiniinköp, men förra året tror jag inte att en enda ny tillkom i garderoben, så i år tycker jag allt att åtminstone två nya kunde få tillkomma i samlingen. De andra börjar minst sagt se urtvättade och välanvända ut. Det blir ju lätt så efter en sommars användning i sol, salt och klor. Har kikat in två stycken favoriter just nu ifrån Triangl som jag bara måste ha. Såg även en annan söt inne på H&M tidigare idag. 
 
Nu måste jag strax gå in och duscha och göra mig redo för jobb och senare tjejkväll. Ska försöka vara duktig på att ta lite bilder ikväll, nu när man kommer vara nykter och duktig! 
 
Agapi, E.
 
 


RSS 2.0