BREAKFAST AND NEARLY 30'c ALREADY

2014-06-30 • 08:46:29

DEEPLY GRATEFUL FOR THE LIFE I LIVE

2014-06-30 • 06:03:46
Då och då kommer verkligheten ikapp än i ens liv, men aldrig tidigare så mycket som nu. Jag låg både rast- och sömnlös och slog upp fönstret för att se hur långt soluppgången hade kommit. Inte mer än att jag kan se hur något brinnande sakta, men säkert klättrar upp på andra sidan av bergstopperna, bortanför Akrotiri. Jag blev sittandes i fönstret och blickade ut över Xania och dess tak. Tanken slog mig just att jag varit här i snart ett år och två månader, så när som på en vecka, då jag var i Sverige i september. Jag kände hur något killade till på kinden och kände efter med handen. Det var en tår. En tår av lycka, tacksamhet och stolthet. Jag är så otroligt stolt över att jag gjort de vägval i mitt liv som fått mig att vara den jag är i dag och jag är oerhört tacksam för alla de som följt mig vid min sida genom att stötta mig, men också de som tillkommit i mitt liv längs vägen. Jag har förlorat kontakten med en hel drös människor, men det har också varit en av de största erfarenheterna - att lära vilka de sanna vännerna är. Mer tacksam är jag över de nya vänner jag kommit att få. Allra mest lycklig är jag över att ha träffat min kärlek. Någon som alltid finns där och som alltid ställer upp. 

Även om jag vant mig vid tanken av att vara bosatt utomlands, så har jag nog inte riktigt förstått att jag faktiskt har lämnat mitt hemland, kanske inte för gott, men nära på. Jag har åtminstone inga vidare planer på att åka härifrån än på ett tag. Jag vaknar varje dag med ett leende på läpparna, något som sällan hände i Sverige. Kanske mycket på grund av majoriteten soldagar vi har, men mest skulle jag vilja erkänna att det beror på människornas mentalitet och livsstilen. Människor här är så mycket mer positiva, omtänksamma, generösa, hjälpsamma och inte minst raka motsatsen till fördomsfulla. Bara jag kliver på bussen här möts jag av ett glatt "Geia sou, ti kaneis? Kala eisai!?" ("Hej, hur mår du? Är allt bra med dig!?"), utan att jag ens behöver ha åkt med denna kontrollant flera gånger. En sådan liten sak kan göra så mycket. Alla här är så mycket mer positiva, utåt och frispråkiga, utan att för den delen vara dömande och nedklankande. 

Jag skulle kunna fortsätta att berömma mitt folk och min vardag ännu mer, men det skulle aldrig få ett slut. Jag ville bara få skrika ut hur lycklig och tacksam jag är och hur mycket starkare och mer självständig jag växt under kort tid. Jag tror aldrig att jag varit så självsäker och trygg i mig själv som nu. 

Tack Grekland. Tack till alla i mitt liv! 
PINEAPPLE EXPRESS

2014-06-30 • 03:12:50


HELA GREKLAND ÄR I TÅRAR

2014-06-30 • 03:11:34
Fy satan vilken besvikelse. Jag har aldrig varit särskilt insatt i fotboll eller annan sport för den delen.. mer än att det har varit vad som visats tjugofyra sju hemma på tv, då fjärrkontrollen genom hela min uppväxt rycktes ur handen och barnprogram blev diverse sport, haha. Hur som - ikväll har jag nog aldrig varit mer insatt! Det var en riktig jävla folkfest nere i hamnen. En folkfest som tyvärr gick i kras. Vänner som slet sönder sina egna tröjor med den grekiska flaggan tryckt över bröstet, tröjor som togs av och slängdes i närmsta soptunna och restauranger och barer som förvandlades från att ha folk sittandes i knät på varann, till att eka av tomrum på mindre än fem minuter. Hela Xalidon fylldes av ett tåg av ledsna, arga, men framför allt besvikna greker som splittrades åt olika håll för att så snabbt som möjligt ta sig hemåt. Oavsett hur oerhört tråkig stämningen blev på blott några få sekunder, så tycker jag att Grekland gjorde en otroligt stark insats. De kämpade på så himla bra och det var så himla nära. Jag tyckte dock att det var tråkigt att det skulle behöva avgöras på straffar då Grekland (enligt mig) spelade aningen bättre, åtminstone under andra halvlek. Nu är det som det är och även om det såklart hade varit kul att få spendera fler kvällar på en proppfull uteservering och se Grekland på storbildsskärm, så får vi trots allt säga grattis till Costa Rica!

Så för att summera de senaste dagarnas bortfall så kan jag väl berätta som så att Sanna som sagt har anlänt. Första dagen tog vi det ganska så lugnt - blev Eclipse och någon öl. I fredags var tanken att vi skulle ta en "finutgång" - alltså gå till Villa Mercedez och findricka och istället satsa på att vara snygga, haha - men det gick sådär.. det blev en hel del redan där och avslutades såklart i Xania! Igår var jag så jäkla trött efter jobbet att jag bojkottade allt och satte mig direkt på första bästa buss hem, sedan kom Vasilis förbi en stund innan jag somnade. I några dagars tid har jag nästan kännt som att världens förkylning varit på g, så kort efter att Vasilis gick igår, somnade jag snabbt och sov bort hela dagen idag. Något som vanligtvis hade kännts så trist, men som jag insåg var mer än välbehövligt, då jag kände mig så himla mycket bättre. 

Imorgon är det tänkt att tjejorna kommer in hit till stan för lite shopping för att sedan äta lunch på Carpe Diem, så det ska bli mysigt. Nu ligger jag i sängen och känner mig rätt så matt. Ska trötta ögonen med lite läsning - en bok som jag lånat av Sanna. En bok vid titel Flickan och skulden, skriven av Katarina Wennstam och den handlar om samhällets syn på våldtäkt. Mer av en faktabok då hon nämner sig själv och de rättegångar hon följt angående våldtäktsfall genom de senaste åren i Sverige. Hon skriver mycket om hur det kan vara så att man anspelar på att huruvida flickan gått klädd kan vara relevant och dessutom till nackdel under en rättegång, vilket i sin tur är så himla sjuk. En oerhört bra, men också skrämmande bok som man innerst inne önskar aldrig hade haft behovet att uppstå. Mycket läsvärd!

Nu måste jag avrunda om jag ska kunna hinna med någon sida av boken innan mina ögonlock sluts. Hoppas ni haft en bra helg och att ni får en bra start på veckan!

Agapi, E. 

BIG DAY

2014-06-26 • 11:45:13
Kanske inte riktigt, men lite så. Sanna kommer nämnligen tillbaka till oss här nere. Att Malin stannade fick Sanna att ta en tankeställare, vilket resulterade i att hon sa upp sig som säljledare på Telenor för att idag lämna Sverige på obestämd tid. You go girl!

Detta betyder också att Malin idag kommer att flytta ut och att jag numera har min lägenhet för mig själv igen. Ska jag vara ärlig så känns det faktiskt ganska skönt. Jag älskar Malin av hela mitt hjärta och måste jag vara sambo, så är hon den enda jag vill ha, men har man vant sig vid att bo så gott som själv under så lång tid, så blir det otroligt intensivt att helt plötsligt vara två. 

Nu sitter vi med Malins resväska på bussen, Sanna landar när som och själv jag ska knata bort till Dr. Vittorakis för att hämta ut mitt intyg. Efter läkarbesök och medan tjejornas inflyttning, så ska vi sätta oss på Manteio för brunch följt av sol och bad nere på Blue Dome innan det är dax för jobb.

Eventuellt blir det att hänga kvar en stund i Platanias ikväll, eftersom det är Sannas första kväll. Jag känner mig dock rätt trött, redan nu, så vi får se vad som händer och sker. Snart helg för er som ser fram emot det, kämpa på!

Agapi, E.

BEACH CLUB SUNDAY

2014-06-22 • 20:40:35
God kväll mina vänner. Jag sitter för tillfället i baren på jobbet, då jag blev ombedd att gå in på grund av att Τουριστική (s.k. turistpolis) går runt och kollar alla papper och tillstånd. I och med att jag inte är helt hundra klar med mitt hälsokort, så vill vi inte riskera böter (10'000€ för restaurangen och 3'000€ för mig), detta är alltså anledningen till att jag slutat tidigare. Inväntar dock klartecken eller besked om att jag är färdig för idag. För övrigt har det varit en fantastiskt bra dag på jobbet ikväll, fullt ös från början till (mitt) slut och jag har varit mer inne än ute i restaurangen. Därför har tiden flugit iväg extra fort och det kändes nästan lite tråkigt att behöva sluta nu, men inget jag kan göra åt det!

Jag vaknade upp tidigt idag, bredvid min kärlek, då vi hade beslutat oss för att satsa på NeroMylos idag. Jag måste erkänna att jag kände mig rätt seg till en början, då vi efter Vasilis slutade vid tre, drog iväg på ett ställe med livemusik och därmed blev lite sena. Hur som helst så kom vi efter många om och men iväg till NeroMylos. Hade nämnligen någon som var en aning trött och seg imorse, haha! 

Väl på NeroMylos visade det sig att varenda solbädd och solstol var reserverade.. Visserligen visste vi redan att det var söndag, vilket är grekernas beach club-dag, men när varenda plats var belamrade av Mylos egna staff från sin club, som dessutom dricker gratis kaffe och bara tar upp plats, så känns det lite fel att prioritera dessa framför oss som kom för att åtminstone spendera lite ifrån egen plånbok. Trots denna besvikelse fick vi en oerhört mysig och rolig eftermiddag, med sol, bad och massa skratt som avslutades med öltorn och koupes! 

Nu har jag just fått veta att polisen plockat in varenda kamaki runt torget och att jag inte kommer att jobba mer för ikväll. Min mat dyker när som helst upp, så med det avrundar jag detta inlägg. Imorgon blir det återigen att vakna tidigt och med andra ord en lugn kväll. Tror till och med att jag åker hem direkt efter jag ätit och försöker sova, har sovit dåligt på sistone och behöver ta igen några timmars sömn.

Hoppas ni alla fått ett lika bra avslut på veckan som jag och att den nya kommer att få en bra start!

Agapi, E.
SUNNY SATURDAY

2014-06-21 • 16:48:33
Hej alla fina. Jag och Malin sitter på bussen och är på väg till jobbet (som vanligt vid den här tiden). Ännu en varm dag idag med dryga trettio grader i skuggan. Igår kväll hade vi nog våra livs mest lugna midsommarafton någonsin - vi bojkottade allting, tog oss tillbaka till Xania för att köpa frozen yoghurt från ChillBox och satte oss nere i hamnen. Mycket skönt faktiskt! Trots detta kom vi inte i säng förrens halv fem och tog en rejäl sovmorgon för att sedan äta frukost bestående av en kiwismoothie och den godaste Galiamelonen jag någonsin ätit. Därefter gick vi ner och låg en stund på stranden innan det var dags att göra sig i ordning igen! 

Ikväll blir nog ännu en lugn kväll och jag kommer att åka upp med Vasilis till Kounoupidiana inatt. Imorgon har vi planerat (åtminstone jag och Malin) att vi ska få med ett gäng till NeroMylos relativt tidigt för att hänga där. Hoppas bara att planen går i lås också! 

Trevlig helg på er där borta,
agapi, E.

NEROMYLOS BEACH CLUB

2014-06-19 • 15:09:53
Godeftermiddag alla fina. Började min dag med att göra röntgen hos Dr. Vittorakis. Det gäller mitt hälsokort som man måste ha för att jobba lagligt i Grekland (när man arbetar inom hotell- och restaurangbranschen). Ska tillbaka för yttligare tester inom kommande vecka!

Direkt efter mötte jag och Malin upp med Martina för att gå och chilla på NeroMylos, där vi fortfarande ligger kvar. Vi har ätit en supergod caesarsallad och avslutade med att splitta en fruktsallad. Opening hade de igår och nytt för i år är att de byggt om och ändrat lite och jag måste erkänna att det blivit jäkligt bra, en riktig förbättring om ni frågar mig! Kommer bli mycket häng här i sommar. 

Nu beställde vi just in en iskall öl och det satt ganska så fint ska ni veta! Blir att fortsätta att jobba på brännan innan det är dags att gå hem till Martina och göra sig i ordning. Hoppas alla andra har en bra dag och ta hand om varann!

Agapi, E. 


KRITIKOS KARPOUZI

2014-06-18 • 16:43:26
Var det hett igår så är det ett brinnande helvete idag. Mitt på dagen var det trettiotre, men nu har det stigit ännu en två-tre grader (om inte mer). Man svettas av att stå stilla i bikini! Var så där lagom kul när jag och Malin skukle göra oss i ordning för jobbet nu! Så fort man lämnat duschen, ville man gå in igen och ställa sig i det svala vattnet. Det är till och med "klibbigt" att sitta på bussen, trots air condition! 

Vi var i alla fall som hastigast nere på beachen för att svalka oss. Det varade väl i en si sådär fem minuter, haha. På vägen hem köpte vi med oss en vattenmelon, något som jag tjatat om ett bra tag nu. Så himla goda är de här på Kreta, finns inga bättre! 

Vädret är som sagt oerhört kvavt och grått just nu. Jag håller alla tummar i världen för att det inte blir regn under tiden vi jobbar, utan i så fall efter vi slutat! Det skulle verkligen behöva braka loss för att trycket ska släppa. Vi får se!

Agapi, E.
ZESTI ZESTI

2014-06-17 • 16:29:41
Som rubriken lyder (för de som förstår grekiska), hett hett! Idag har det varit trettiotvå - trettiotre grader hela dagen och man borde levt vid poolkanten från morgon till kväll. Istället var jag och Malin på Aria Café & Bar nere vid Nea Xora Beach för kafedaki i ackompanjemang av kycklingsallad. Inte helt fel det heller faktiskt, men varmt har det varit! 

Efter lunchandet gick vi en omväg genom Old Harbour på vägen hem, där vi mest chillade innan det var dags att duscha och göra sig i ordning för jobb. Idag börjar även Malin att jobba och nytt för i år är att Redwood numera ligger vägg i vägg med min, så nu kommer vi kunna stå och dryga med varann. Redan förra året hjälpte vi varann med kunder, så jag ser ingen anledning till att inte fortsätta på detta vinnande koncept. Våra restauranger är totalt olika och jag har svårt hur de skulle kunna konkurera ut varann. Så Malin (som redan är lite nervös lver sin comeback) har absolut inget att oroa sig över.

Strax framme i Platanias, så jag tackar för mig för en stund och återkommer senare. Trevlig tisdag!

Agapi, E.


MORE TEQUILA PLEASE

2014-06-17 • 10:50:39SLUMBER PARTY A LA ROOF TERRACE

2014-06-16 • 12:55:49
Tänkte egentligen uppdatera här lite redan på väg till jobbet igår, men på grund av en liten incident så blev detta fördröjt. Återkommer till gårdagens incident, men börjar med att berätta om förrgår kväll. 

Efter jobbet tog jag mig hemåt så fort som möjligt, då jag var så exalterad över min och Malins filmkväll. Vi möttes upp nere i hamnen för att träffa några vänner, innan vi kort därefter gick vidare till närmaste super market för att införskaffa lite tilltugg till filmen. Sedan gick vi hem och bonade ute på takterrassen. Så jäkla mysigt hade vi, men fick så galet ont i magen efter allt gott, haha! Vid tretiden tog vi oss återigen ner till hamnen för att hänga lite och önska folk godnatt. Superonödigt då jag var sjukt trött och mest ville sova. Framför allt med tanke på att jag kunde somna förens sex, halv sju igår morse. Hur som hade vi mysigt!

Igår sov vi länge och bestämde oss sedan för en promenad ner till Nea Xora Beach för ett dopp i det blå. Sedan tog vi oss hem så att jag kunde möta upp min hyresvärd för att betala hyran. 

.. nu till incidenten. Jag var på väg till bussen, men var lite sen, så jag pinnade på rätt bra för att försöka hinna. Väl på vägen kommer en vän ikapp mig på sin moped och frågar om han inte kan få skjutsa mig till busstoppet, då jag såg ut att ha bråttom. Jag sa snällt ja och vi puttrade iväg. I och med alla svängar och korsningar mitt kvarter har att erbjuda så tog vi det superlugnt.. men inte hjälpte det. Väl framme vid huvudgatan, där busstoppet befinner sig, så går husen på vänster sida ända ut i vägen, vilket leder till skymd sikt. Trots att vi knappt rörde oss framåt, så kom en bil i full karriär så vi tvingades veja och därmed crasha. Nu hade vi som sagt ingen vidare fart, så jag fick bara skrapsår på underarmar och ena knät. Inte ens mina byxor gick sönder! Till mamma; jag hade hjälm, du kan vara lugn! 

Igår kväll var tanken att vi bara skulle gå hem och sova - detta slutade med att Bilal tog in en karafaki tsikoudia och kvällen var igång! Lite trött idag, men vi hade mestadels kul under kvällen i alla fall. Nu sitter vi på Eclipse och försöker vakna till liv med hjälp av mat och kaffe. Helst av allt skulle jag nog lägga mig ner en stund här i soffan (som jag redan nu halvligger ner i) och sova en stund. Dock skulle vi nog må bäst av att glida ner på stranden för lite havs-rehab! Vilket vi också ska göra så fort vi får energin till det. Bikinin är med så vi är ganska redo ändå! 

Hoppas alla fått en bra start på veckan och får en trevlig eftermiddag. Ta hand om er!

Agapi, E. 
GIRL'S NIGHT OUT

2014-06-14 • 16:35:28
Igår kväll var jag inte alls sugen på jobb, så jag tog ledigt.. nästan i alla fall - jag drog till med en sjukanmälan. Därefter beslutade sig jag, Malin och Martina att mötas upp på Artemis Restaurant i Agia Marina för en mysig middag med några glas vin. Som vanligt när man besöker Giorgos så slutar det alltid med "några" glas till, x antal rakomelo och drinkar. Kul hade vi hur som! Fick även sällskap av Giorgos råtta (läs; Chihuahua) Paola, döpt efter en känd grekisk sångerska. Mäktigt! 

Vi fortsatte till Rock House där det bjöds på Snake Eye shots och därefter jobbade vi oss igenom de andra barerna. Kvällen avslutades med att vi slöt upp med våra amerikaner och beslutade att återvända till Xania. Vi tvingade Cameron att bjussa på taxi, efter att vi hade missat bussen på grund av honom. Inte mer än rätt tyckte vi! Väl i Xania blev det kanatas på Elli och senare en snabbvisit på Avalon innan vi fortsatte till Miniatoura. Där kände jag dock att det började bli för mycket och tackade för mig för att gå hem och dejta kudden. 

Ikväll ska jag och Malin ha rehab-filmkväll och tjocka oss ute på takterrassen. Nolltolerans på alkohol för vår del denna lördag! Jag ser fett mycket fram emot denna afton dock, lite för mycket! Trevlig helg på er.

Agapi, E. 
BEARDPORN

2014-06-12 • 16:24:32ASPASIA BEACH

2014-06-12 • 16:23:54
Ligger just nu utslagen på en solstol, men måste nog egentligen ta mig upp härifrån så jag kan göra mig klar för jobb om en dryg halvtimme. Helst av allt skulle jag ligga kvar här och tillbringa kvällen med mina vänner, men får hålla mig tills efter jobbet. Igår kväll var nämnligen en tuff kväll för mig fylld av tårar och panik (av personliga skäl), men idag försöker jag vara på fötter igen.

Får gå upp och byta om nu, men ville mest visa livstecken igen. Trevlig torsdagskväll på er!

Agapi, E.
NEW INK

2014-06-11 • 14:40:50
Death is certain, life isn't.


ICE BABY ICE

2014-06-11 • 14:39:18
Tjabba, tjena, hallå. Den senaste tiden har gått i ett och Malin som skulle åkt hem igår är fortfarande här. Ja, hon missade sitt flyg, haha. Hur som så flyter dagarna bara på alldeles för fort. 

Just i detta nu sitter jag och Malin på Starbucks uteservering, dricker islatte och tittar på folk. Mario kommer strax tillbaka med sina vänner för att komma och hänga lite, innan det är daga för mig att gå hem och göra mig redo för jobb. Jag hoppas även att mina kära pojkvän skulle kunna avvara mig lite tid idag, trots att han har sina vänner här ifrån Libanon. Jag är lite av andra prioritering just nu.. Tur att Malin är här i alla fall!

Nej, vi ska mysa vidare här i våra dryga trettio grader innan det är dags att gå. Vi får se vad kvällen har att erbjuda! Ta hand om er.

Agapi, E.
CHEER UP PEEPS

2014-06-02 • 02:00:16SEMESTERGÄSTER

2014-06-01 • 22:56:18
Uppdateringarna har halkat efter lite igen, men denna gång är det för att jag har blivit våldgästad av två tjejer på semester. Våldgästad är väl att ta i, då jag väntade dem, men Malin kom alltså i fredags och sedan kom även Sanna igår. Anledningen till att jag inte nämnt detta, är för att hon ville överraska alla och jag tilläts alltså inte att läcka ut detta i förväg. Så surprise folket!

I fredags gick vi såklart ut och vi var verkligen överallt. Även Vasilis och hans vän Billy mötte upp oss och jag hade verkligen jättekul! Saknade och efterlängtade vänner slår allt. I går var varken jag eller Malin särskilt sugna på utgång, men i och med att det var Sannas första kväll så bet vi i det sura äpplet och körde ännu en kväll ute bland alla barer och avslutade även denna afton på Mylos. Kul hade vi i alla fall. Som jag har saknat dessa tjejer, inget Platanias utan dem! Efter Mylos så bestämde vi oss för att jag skulle åka med Vasilis upp till Kounoupidiana och sova där, mest för att jag hade lite abstinens och saknade honom. Han fick även tillgång till sin nya lägenhet här i dagarna, så det var kul att få se den, då jag inte haft tid till det. Jättefin med stort kök, massvis med förvaring och garderober (bra för mig och alla mina kläder om jag skulle råka flytta in, haha) och fräscht i största allmänhet. Jag trivs verkligen i Kounoupidiana. Det är lite "off" och mer mysigt, men ändå så himla nära Xania. Så dumt bara att jag inte tog tag i att få klart körkortet när jag var i Sverige, det krävs nästan för att kunna bo där och arbeta i Platanias. Hade förmodligen flyttat in direkt i så fall. Vi får se helt enkelt.

Nu sitter jag på bussen hem till Xania efter att ha dumpat tjejerna och resterande vänner i Platanias. Jag måste nämnligen ta mig till Souda klockan åtta imorgon bitti för att fixa det sista av mina försäkringspapper. Jag hoppas så att vi kan få det avklarat. Äntligen. Nu ska jag strax gå av och ta mig ner till pojken i hamnen, försöker uppdatera mer under morgondagen. Hoppas ni haft en bra helg allihopa!

Godnatt!
Agapi, E.

RSS 2.0