AGAINST THE GRAIN

2012-06-28 • 01:10:11
Här är jag på kärt återseende eft snart en veckas tid. För tillfället ligger jag i en solstol vid poolen i nattens ljumma och fuktiga luft. Jag har nyss slutat jobbat och kände att jag behövde koppla av en stund med me, myself and I. Som ensambarn är det ta mig fan inte lätt att bo tillsammans med en vän ska ni veta. Hur mycket jag än må älskar denna människa, så behöver jag komma bort ibland. Extra jobbigt är det att gå ifrån att ha bott själv, i ett annat land och fått ta hand om sig själv mer eller mindre i en och en halv månad.

Hur som helst går tiden fort här nere. Nästan för fort. Idag, torsdag den tjugoåttonde juni tvåtusentolv är det två fucking jävla månader sedan jag, Emma Linné Dahlström, lämnade svensk mark. Jag har inte längtat hem en enda sekund. Inte heller saknat någon. Eller jo, självklart gör jag det, men det är inte så att jag får nåfra sånadär känslor att jag bara vill ha en person här. Nu.... Konstigt det där.

Aja, uppdaterar mer imorgon. Jag har fyra procent batteri och inte tillgång till laddare just nu. De fyra sista spenderas till fäjsbuk. Kalinixta!

ASE ME NA S'AGAPO

2012-06-21 • 11:47:05
Vanligtvis så fungerar inte blogg.se utan bara appen på iPad, nu är det precis tvärtom. Hade det varit så att blogg.se tillät min iPad att lägga in bilder också, så hade det inte varit några problem, men nu är det tyvärr inte så.

Jag lyckades få lite sömn efter den promenad det blev istället för svettig löprunda. Jag somnade nämligen till och kände mig därefter inte särskilt manad. Nu ligger jag i sängen och bredvid mig ligger en sovandes Johanna, haha. Jag funderar på att ta mig ner till stranden och grillas lite, men misstänker att fröken Backlund gärna hakar på och ni som känner mig väl vet att jag hatar att väcka folk. Hon vaknar nog dock om jag börjar klä på mig.

Juste, i förrgår natt var det en krasch här på Kreta. Som tur var kände inte jag de involverade, men dessvärre var det Apostolis kusin. Han lever, men har allvarliga skador. Den andra inblandade personen vårdas på sjukhus, men läget är tyvärr kritiskt. Dessutom hade en bil kört in i Apostolis pappas bil igår morse, ingen skadades dock, men Apostolis själv mådde inte på topp igår, vilket är fullt förståeligt!

Nej usch, trafiken här är galen. Något annat kan jag inte säga. Nu ska jag hur som helt kliva upp sakta men säkert. hoppas ni får en bra dag, har hört att ni har lite sol idag? Grattis!

PIO PSILA

2012-06-21 • 04:12:55
Hej kära vänner, främlingar och stalkers. Jag har det fortfarande bra. Kanske lite för bra. För varje dag som går så känner jag hur ångesten, över att behöva lämna detta en dag, växer sig allt större och större. Jag är trivs så jävla bra med de människorna jag har här att jag knappt saknar mina vänner hemma. Detta låter sjukt. Sanningen är dock att jag självklart saknar mina fina vänner, men de som verkligen är mina vänner vet jag att jag alltid kommer att ha vid min sida oavsett mina val, åsikter eller för den delen vart jag än må befinna mig. Därför känner jag det som en trygghet och de som skulle ha några invändningar kan tacka för sig och ta sig i röven. Haha, nej, men vet inte hur jag ska förklara denna känsla. Jag är lycklig.

Extra lycklig är jag för att jag hittat den låt jag letat efter sedan jag kom hit i början av maj. Har haft den på hjärnan då och då, men nu jäklar har jag den inströmmande från mitt headset. Låten är Πιο Ψηλα (Pio Psila) med Vegas och spelas i princip överallt hör nere just nu. Sjukt skön är den om inte annat.

Klockan har passerat femsnåret och jag ligger som sagt vaken. Jag är inte det minsta trött, utan är mer taggad att få dra på mig mina träningskläder som ligger redo bredvid mig och svettas på stranden. Jag vill verkligen bli fit nu alltså, orkar inte med mig själv snart, usch!

Nu ska jag fortsätta att lyssna på mina grekiska spotifylistor och invänta soluppgången så stt jag kan bege mig mot stranden. Hoppas ni sover gott ett tag till, puss!

HIGH FIVE

2012-06-15 • 17:46:36

Jaha, då har min kära vän Johanna kommit ner till ett soligt och varmt Kreta. Hon klagar redan på värmen, haha, vilket i och för sig är fullt förståeligt! Igår satt vi och diskuterade med Dimitris hur vi ska lägga upp vårat arbete - vem som gör vad osv. Det slutade med att massvis av klockslag rabblades upp och att jag till slut svarade "Ye, of course!" på frågan "Is that okey with you?" utan att egentligen hängt med. Detta resulterade med att jag och Johanna idag kände oss otroligt förvirrade.

Vi gjorde som vi tror och hoppas nu på det bästa. Vi började klockan fyra, tillsammans med Apostolis, dukade upp och öppnade restaurangen. Vid sexsnåret kom Pavlos som varit hemma lite längre på grund av det lilla event som hålls i hans hus idag och i samma veva återvände jag tillbaka till hotellrummet och Johanna ut till entrén. Sedan är tanken att jag ska in till servering och bar vid åtta och hjälpa till där det behövs. Vi hoppas att vi uppfattade allting rätt!

Idag har vi sovit länge eller ja, åtminstone Johanna... haha! Sedan tog vi en vända till det billiga varuhuset och sista timmen innan jobb spenderades i havet. Välbehövt vill jag lova!

Hur som helt så var Pavlos nöjd att vi klarat oss när han var borta. Det blev en 'high five' och kommentaren "Perfect Emma!", så det bådar väl gott?

Nu ska jag försöka att inte smälta bort helt i värmen och sddan förbereda mig för jobb. Vi hörs kanske senare, puss!


UPPE MED TUPPEN

2012-06-13 • 08:04:18

Kalimera! Jag låg länge imorse och väntade på att min klocka skulle ringa, men det gjorde den inte. Till slut tittade jag var klockan var och insåg att hon just passerat sjusnåret och klockan var satt på nio, haha. Konstigt det där med att man vet med sig, att man måste upp av någon anledning, och då vaknar av sig själv.

Anledningen till varför klockan var satt var för att jag planerat en trip in till Hania. Vill besöka Zara och lite sådant! Även kul att besöka stan lite då och då, den är ju så himla mysig om man bara kommer bort från turismen en aning. Har varit sjukt sugen på calamares ett bra tag också, så får se om jag kanske lyxar till det med en rejäl lunch idag. Högst upp på min to-do-list står dock en tur till In-ka för att handla någon frukost och låta mitt hår torka. Har precis skjölt ur en oljeinpackning som legat i under natten. Kände att det var dags igen, skulle även behövt toppa mitt hår, men men.

Hörs sen, puss!


I'M WALKING ON SUNSHINES

2012-06-12 • 10:45:35

Kalimera mina kära vänner! Jag vaknade tidigt idag och låg en stund och funderade över om jag skulle vara hurtig nog att ta mig ner på stranden. Efter en stunds funderande vände jag på mig och somnade om, haha. Vaknade för cirka en timme sedan, alltså vid halv elva. Jag har ätit lite frukost och planen är väl att sakta göra sig i ordning och sedan ta sig ner på stranden och sola. Det är så sjukt att man vänjer sig vid sin bränna så mycket att man finner sig blekare än när jag kom hit, trots att jag kan se den tydliga skillnaden mellan vitt och brunt där solen inte kommit åt.

Igår kväll var en av de roligaste jobbdagarna hittils. Som tur är så är jag ju inget direkt inbitet fotbollsfan, så jag behövde inte hänga läpp igår inte. Jag fick lämna entrén lite tidigare igår och hjälpa Pavlos uppe i takbaren. Skitkul verkligen! Efter matchen och när jag och Apostolis hade packat ihop allt nere i restaurangen, så samlades alla där uppe. Apostolis vänner kom också dit. Bland annat Nikos som var här för några dagar sedan också. Vi pratade inte så mycket då, men igår kom han fram till baren och snackade lite, supertrevlig verkligen!

Nu är det bara två ynka dagar kvar till Johanna kommer hit. Det ska bli så jävla roligt att träffa henne, känns som att det var evigheter sedan sist! Den här sommaren kommer bli så himla grym. Häromdagen kände jag ångest över att jag ska behöva lämna det här livet i höst, sedan insåg jag att det är så himla lång tid kvar, haha. Men ändå, nej usch, hemska tanke!

Nu ska jag läsa lite bloggar och uppdatera mig lite innan jag byter om för beach mode! Puss på er


I'VE NEVER BEEN AFRAID OF THE HIGHEST HEIGTS

2012-06-11 • 12:00:32

Då sitter man här igen och känner hur skammen och besvikelsen, över att man uppdaterar så dåligt, väller över en. Jag trivs fortfarande som fisken i vattnet, om inte ännu mera nu än innan. Man kommer närmare personerna man jobbar med för var dag som går och det känns så skönt att veta att de finns där för en och ställer upp. Det är otroligt viktigt att faktiskt ha den relationen till de, eftersom jag befinner mig i ett annat land och på egen hand, så jag är otroligt tacksam över dem.

På tal om ensam så stämmer det faktiskt inte snart. På torsdag kommer min bättre hälft Johanna ner och ska jobba här med oss! Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag ser fram emot detta och dessutom saknar henne. Tänk er själva att få reda på att du ska få åka till ett annat land, vara borta ett halvår och du lämnar ditt hem en dryg vecka efter du fått beskedet. Man rycks liksom ifrån sina vänner, eftersom man inte hinner träffa alla innan man måste sitta på ett flygplan. Att dessutom ha träffat dessa underbara vänner nästan dagligen innan... ja, saknaden är stor just nu!

Första juli kommer även Madelen ner hit eller åtminstone till våran del av Kreta. Hon och Alex kommer ju faktiskt ner redan sista veckan i juni, men de kommer att vara en bra bit i från oss tyvärr. Hur som helst så har hon valt att stanna en extra vecka och då kommer hon bo på Hotel Niriis som ligger 50 m ifrån oss. Känns helt okej!

Häromdagen vaknade jag upp tidigt och kände mig jättepeppad till att springa på stranden. Jag klädde på mig mina träningskläder och begav mig av mot stranden. På vägen ner tog jag massa fina kort på morgonsolen och tänkte "de här ska upp på Instagram när jag är tillbaka!". Så blev det inte! När jag hade sprungit mina vändor på stranden och kommer tillbaka till min väska så upptäcker jag det som man inte vill ska ha hänt. Mina solglasögon som legat på min väska låg i sanden och tröjan låg anorlunda den med... och jag förstod redan innan jag vänt ut och in på min väska att någon hade stulit min mobil. Mycket riktigt så stämde detta tyvärr och efter att ha fått hjälp från beachbarens personal, de få människor som befann sig på stranden och ex antal försök att ringa till mobilen så insåg jag att det bara var att acceptera att jag aldrig mer kommer se den mobilen. Jag bryr mig inte om telefonen i sig, då den har sina skavanker och jag får en ny gratis när jag förlänger mitt abonnemang, men alla bilder, kontakter och så vidare. Det är det som känns förjävligt! Jaja, jag har bara mig själv att skylla och kan inte göra mycket mer nu.

Nu ska jag ta mig iväg och köpa frukt och lite sådant. Ska försöka att bli bättre på att uppdatera hädanefter. Hoppas ni har en kanondag, puss!



RSS 2.0