SUNNY SUNDAY

2014-07-27 • 15:26:53
Puh. 38'c i skuggan idag gör att alla smiter undan solen så gott vi bara kan. Själv sov jag bort det mesta av dagen, då jag hade svårt att somna, förrens sent i morse. Jag packade hur som med mig datorn och tog skydd på Starbucks övervåning. Här uppe går a/c:n så att man nästan fryser.. vilket i och för sig inte alls är särskilt bra.

Det är redan dags att sakta ta sig hemåt igen för att göra sig i ordning för jobb. De senaste dagarna har varit helt upp- och nervända. Gatorna är känns tomma på folk och dem som är ute är som zombies i värmen. Vet inte vad som skett. Jag hoppas på en bättre dag idag, då jag gärna vill få vara med nere i serveringen och hjälpa till. Det är så himla mycket roligare och tiden flyter på så himla mycket snabbare.

Igår var tanken att följa med ut en stund, då Jonathan spenderade sin sista kväll här igår, men var så trött och saknade rätt "mood" för att klara av en utgång, så jag tog mig hem direkt efter. I fredags däremot så skulle jag och Malin bara gå ut för ett glas.. vilket som vanligt resulterade i en utgång, men ack så kul vi hade. Självfallet, som så många gånger förr när jag och Malin är ute, så hamnade vi till slut på Mylos. Jag hade jättekul och som jag hade längtat efter lite grekisk musik och härliga greker.

Ikväll kommer Vegas till Ammos kai Ilios och jag dör på att jag inte kan få ledigt. Däremot har jag och Malin sagt att vi på onsdag ska försöka få sluta en timme tidigare då Mixalis Hatzigiannis också kommer till Ammos. Han börjar klockan nio, så planen är att få sluta nio och därefter snabbt som attan springa hem till Malin för ombyte och sedan skynda oss bort till Ammos. Kommer bli grymt!

Nu får jag springa hem och göra mig i ordning,
Agapi, E.

 

FRÅGESTUND; SVAR

2014-07-25 • 15:48:00
• Vad fick dig att ta beslutet att jobba på Kreta?
Jag var bara allmänt trött på mitt liv antar jag. Jag var trött på Sveriges mentalitet och landets åsikter och ideal i det stora hela. Tillåt mig att generalisera nu, men jag anser att vi är oerhört trångsynta i vårt avlånga land. Vi har svårt att öppna oss för andra och att kunna glädjas åt andras lycka eller framgång, det händer bara inte. Jag var inte lycklig, jag kände mig kvävd och behövde vistas i en ny miljö, ibland nya människor och i en positiv energi. Att man dessutom får x antal soltimmar och doser d-vitamin på köpet, gör saken knappast värre. Att det just blev Kreta var nog egentligen en slump, men i och med att jag varit här på semester nästan varje år av mitt liv, varav första gången redan som fem månader gammal, ligger nog mycket i grund till min förkärlek av Kreta som plats och dess underbara människor. Det kunde inte blivit mycket mer rätt!

Skulle du kunna stanna för alltid?
Svår fråga. Jag ser nog inte mig själv komma att leva just på Kreta för alltid. Hur underbart det än må vara. Saken är den att livet här är fyllt av säsongsarbeten och jag trivs bra med det nu, men jag känner att jag kommer vilja ha en större "säkerhet" i ett mer fast jobb och dessutom kunna utvecklas och växa. Så visst Grekland ja, men kanske inte just på Kreta. Sedan ska man väl aldrig säga aldrig.

Hur är det att starta ett liv i ett annat land än sitt hemland? Ser de på dig som invandrare?
Nu kan jag ju bara tala om att komma hit på Kreta. Kan tänka mig att det skiljer sig var man kommer. Jag tror faktiskt att jag har varit otroligt skonad och att vi skandinaver, som flyttar hit, i största allmänhet är mycket skonade. Vi tas emot med öppna armar. Sanningen är att inom turistbranschen så skriks det efter oss, men jag måste också säga att samhället i sig är väldigt välkomnande och godhjärtade mot oss. Trots att jag talar långt ifrån flytande grekiska, så är de så är det inga problem ens under vinterhalvåret. Tänk er själva att jag arbetat i bar och att grekerna själva kommer dit, i sitt eget land, off-season och tvingas tala något annat för att få beställa. Inga klagomål! Sedan finns det väl alltid de, i alla länder, som vill behålla sitt land "rent" och vid lägenhetssökning kunde jag märka av en del "rasism". De lade exempelvis på telefonen i örat och sa att de inte alls hade lägenheter, bara för att jag inte var grekisk, men det har nog också varit det enda jag märkt av.

Hur kom du på att du ville stanna under vintersäsongen?
Jadu. Jag minns hur jag och Malin låg i poolen på Blue Dome i Platanias och pratade om hur lyckliga vi var. Detta var så tidigt som juni förra sommaren. Vi hade nog redan diskuterat första sommaren vi var här, att det hade varit spännande att se hur vintern var här nere. Jag bestämde mig redan då att jag ska stanna, no matter what. Andra hade ju klarat det, så varför skulle inte jag kunna göra det också? Jag hade ju egentligen inget att komma tillbaka till i Sverige. Visst har jag mitt gamla jobb om jag vill, men vill jag det? Inte direkt. Och ingen lägenhet, så visst är det mindre "jobb" att faktiskt övervintra här.

Vad har du för planer inför kommande vintersäsong?
Detta är en jätteintressant fråga faktiskt, för det var en fråga som själv slog mig häromdagen. Det är ganska oklart än så länge, men samtidigt börjar jag känna hur stressen sakta smyger sig på, då sommaren närmar sig mot sitt slut. Okej, lite överdrivet kanske, men med tanke på hur fort sommaren kom och jag fortfarande knappt förstått att den börjat, lika fort kommer den också vara här och vintern komma knackandes på ens dörr. Jag har bara lösa tankar, idéer och önskemål inför kommande vinter (som jag ännu planerar att spendera här). Jag hoppas på att kunna jobba inom hotell istället. Vi är eftertraktade inom hotellbranschen och administration även under vintern. Dessutom bättre arbetstider och betalt. Återkommer mer angående detta när det närmar sig!

Hur lätt/svårt är det att finna jobb under vinterhalvåret?
Jag trodde nog att det skulle vara svårare än det faktiskt är. Inom bar och restaurang är det ganska enkelt och det gick, som ni märkte, att byta jobb under säsongens gång och finna nytt. Även hotell har jag hört ska ha mycket att erbjuda och även juvelerare och "shop:sen". Talar man sedan bra till flytande grekiska ökar ju givetvis utbudet och chanserna till bättre jobb!

Hur länge har du tänkt stanna?
Som ni säkert redan märkt, så är detta inget jag direkt har bestämt. Jag tar dagarna som de kommer och lever mycket för att "go with the flow". Så länge jag trivs här, ser jag ingen anledning till att behöva tänka på att ta mig härifrån.

Vad har du för framtidsplaner?
Frågestundens och livets svåraste fråga. Helt klart! En fråga som kommer att komma ändras för var dag, men för att försöka få ner ett svar så får jag väl säga som så att jag tror, hoppas och vill att det ska hålla mellan mig och Vasilis och att vi i ett gemensamt beslut avgör vart vi ska ta vägen. I och med att han faktiskt bara pluggar här på Kreta, så har ju heller inte han någon direkt anknytning till just denna plats. Vilket känns skönt. Då känner jag inte att jag är fast vid just en plats och vet att jag har någon vid min sida, som är lika öppen som jag, till att förflytta sig till en annan plats när tiden känns rätt. I övrigt vill jag gärna plugga något framöver. Kanske redan till vintern, på distans. Vi får se. Familj känns väl också som ligger i framtidplaner, givetvis, men just nu känns mycket allt för oklart i min egen vardag.

Hur går det för dig och din pojkvän?
Det går bara bra. Vi hade våra ups and downs och emotionellt tunga saker att gå igenom i våras, vilket såklart var oerhört jobbigt och påfrestande, men också något som gjorde oss starkare och förde oss närmre. På senare har det varit mycket jobb, så det har väl varit lite si och så det senaste med hur vi setts, vilket påverkat humör också, men annars är allt prima ballerina!

• Har du lært deg mye gresk? Og snakker du og kjæresten din engelsk eller gresk sammen?
Ja, mycket har jag lärt mig, men mycket kvar att lära! Jag skulle kunnat så himla mycket mer om jag bara tvingade mig själv, haha. Ska försöka att ta tag i detta. Vi pratar faktiskt mesta dels engelska. Mer han som slänger in en del grekiska ibland. Sedan använder vi även en del kärleksfulla ord på greksiska till varann. Han är ju den som måste tvinga mig prata, för att lära mig dock!

• Bor dere i Chania?
Vi bor faktiskt inte ens ihop som det ser ut just nu. Vi sover ofta ihop trots detta, men har "egna" lägenheter. Vi har pratat om att flytta ihop givetvis, men i och med att jag inte kan färdas på annat vis än buss, då jag inte vill vara beroende av att Vasilis alltid kan skjutsa mig, känns det inte aktuellt att flytta ihop så länge jag arbetar i Platanias. Förbindelsen mellan Kounoupidiana (där Vasilis i dagsläget bor och där vi vill bo) och Chania är bättre, så vi avvaktar tills sommarens slut innan detta eventuellt kommer att ske.

• Var ifrån Sverige kommer du ifrån och är du helsvensk?
Jag är född och uppvuxen i Alingsås som är en liten stad cirka fyra och en halv mil, nordväst ifrån Göteborg. Jag trivdes aldrig där och tycker mycket illa om staden i sig, men framför allt dess folk med sin oerhört skeva mentalitet. Jag studerade sedan i Göteborg där jag också senare kom att bo och leva under en tid innan jag bestämde mig för Kreta. Jag är helsvensk. Får alltid frågan om jag har något annat inslag, men icke, haha.

JAG CHECKAR UT

2014-07-25 • 01:17:35
Hade planer på att eventuellt dra igång med morgondagens städning redan när jag kom hem.. men efter bussresan hem ändrades snabbt de planerna. Nu står sömn som prio ett på min "to-do-list" och är precis vad jag inom kort kommer att ta tag i. Ville mest säga att även frågestunden fortsätter tills imorgon förmiddag/lunch, så sista chansen nu! 

Morgondagens planer är inga särskilda, mer än att svara på alla frågor. Hoppas på att kunna vakna någorlunda tidigt och ta mig bort till parken Dikastiria, som är en av mina smultronställen i Xania, för att slå mig ner på något café med wifi. Senare står som sagt städning på schemat. I mån av tid vore det inte helt fel att hinna ner till beachen för ett dopp innan det är dags för jobb och se vad helgen har att erbjuda. 

Καληνύχτα (godnatt), så hörs vi imorgon!
Agapi, E.
LIVSTECKEN

2014-07-24 • 15:21:43
Är så ofattbart trött och seg. Helt sjukt! Sitter på bussen på väg ner från min man och ska i princip bara hem och göra mig i ordning innan det är dags att ta sig iväg till jobbet. 

Ville mest kika in här för att visa lite livstecken. Möttes av massvis av nya frågor, vilket är superkul. Om jag inte är för trött så besvaras de ikväll, men ska försöka satsa på att vakna tidigare imorgon, så jag kan sätta mig med datorn någonstans! 

Trevlig kväll på er,
Agapi, E.

EMMA

2014-07-23 • 13:21:49
Grattis på namnsdagen alla Emmor!
I TAKET LYSER STJÄRNORNA

2014-07-23 • 02:32:34
Efter att ha kommit hem till en varm, instängd lägenhet, bestämde jag mig snabbt för att dra ut x antal filtar, täcken och kuddar på terrassen för att köra en "sleep over" här ute. Temperaturen är perfekt - cirka 25-27'c och blickar jag uppåt så tindrar tusentals stjärnor. I ackompanjemang tindrar Xanias gatljus på vänster sida och närliggande orters åt höger. Att ha sin egen takterrass är sannerligen en oas inne i stan! Trots att jag hör en del bilar och motocyklar, så är det inget som stör. Mest hörs faktiskt de fordon som slirar uppe på motorvägen. Sanningen är dock att de flesta mekaniska (o)ljud överröstas av några få cikador och nattens tystnad.

Jag kom nyss hem efter en öl med kärt återseende av min goda Panos på Barfly, där även Rita med fler var. Tanken var en inte allt för lång afton, då jag varken hade ork eller lust, men det var lite svårt att slita sig.

Godnatt allihopa och sov gott, så hörs vi imorgon. Fortsätt gärna ställ frågor!

Agapi, E. 

FRÅGESTUND

2014-07-22 • 13:15:42
 
Alla sorters frågor är välkomna - om mig, mitt liv, livet på Kreta, mitt förflutna, tips och inspiration angående utlandsjobb etc. Bring it on!
 

GIVE ME POWER

2014-07-22 • 11:47:44
Fortfarande småkrasslig efter all air condition man tvingas på här och var. Känns som att hela förmiddagarna spenderas i sängen - i väntan på att finna ork, som så väl lust, att kliva ur sängen.

Just nu är jag dock mest trött på mitt "lata" beteende, så ska tvinga mig upp för en uppfrisknande dusch och för att sedan gå och sätta mig på Thea en stund. Frågestund på g, är ni redo? 

Agapi, E. 

JUICY UPDATE;

2014-07-21 • 15:01:04
Så.. jag var fett taggad att köra igång och är  fortfarande, men något kom emellan och projektet skjuts upp några dagar. Stay tuned! 

Agapi, E. 

JUICETOX - THE JUICIEST DETOX

2014-07-21 • 01:44:02
Sitter ute på terrassen med en balja grönt te och blickar ut över hustaken och de närliggande orternas gnistrade sken. Jag blev för ett tag sedan förkyld då jag och Vasilis sov med A/C:n på.. oväntat. Eller hur? Hur som så känner jag hur lättpåverkad jag gått och blivit när det kommer till förkylningar och min hälsa i största allmänhet. Immunförsvaret har dalat rejält och det är jag så medveten om varför - inget fortsatt gymmande eller för den delen bra motionerande, större alkoholkonsumtion (även om detta förbättrats något otroligt på senaste tiden) och sist men inte minst ändrade (och försämrade) matvanor. För att försöka få tummen ut och återigen bygga upp min hälsa, har jag beslutat mig för att kickstarta på en tredagars juice-fasta med start imorgon - för vad passar bättre än att starta ett sådant projekt med en ny vecka och nya möjligheter? Jag återkommer imorgon med hur detta går till, mål etcetera.

Till något helt annat. Jag hade fått söta kommentarer angående eventuell frågestund, så jag tänkte att jag kör på med denna nu i dagarna. Troligtvis redan imorgon! 

Nu ska jag försöka se till att få lite välbehövd skönhetssömn, vilket också är a och o för att förbättra hälsan och få mer energi. Misstänker att större delen av morgondagen kan komma att spenderas sovandes, då förkyldningen totalt vänt upp och ner på min sömn. Vaknar varje halvtimme, så att jag istället "sover" dubbelt så länge rent tidsmässigt, då jag rycks ur sömnen varje gång jag vaknar till. Förhoppningsvis ger detoxen snabba resultat och ändrar på detta!

Agapi, E. 
BIRTHDAY PARTY

2014-07-21 • 01:24:10
Igår firade vi min fina vän Daria som fyllde år tidigare i veckan. Firandet höll hus på baren Road House uppe i Kounoupidiana, dit vi alla tjejer tog oss med hjälp av taxi. Jag hade med mig "Vodka Gummy Bears", en present som du garanterat kommer bli den mest populära personen med! Vad är då "Vodka Gummy Bears"? Jo gott folk, hör och häpna hur du nu plätt-lätt fixar dessa;

• ca 1kg gummibjörnar
• 70cl valfri vodka
• ca 2dl läsk, RedBull, juice
• citronjuice efter tycke

- Lägg gummibjörnarna i en bunke och häll på resterande ingredienser. Citronen hämmar smaken av alkohol - ju mer citronsaft desto mindre vodkasmak. Rör om, plasta och ställ i kyl. Låter du bunken stå i rumstperatur kommer nallarna smälta.. vilket i och för sig är trevligt om du är sugen på jelly shots! Bunken skall stå under natten eller tills vätskan sugits upp. Det kan vara bra att röra runt ibland nallarna ett par gånger, så de inte fastnar i varann. Ofta smältar en del av nallen, så krama ur de dagen efter och förvara i burk, på detta sätt får du även en jelly shot eller två på köpet. Vad är då poängen med dessa björnar? Jo, du bjuder på godis och alla mumsar på tills de blir kalasfulla, skål!

Agapi, E.

GREEK LUNCH

2014-07-19 • 15:42:59


SNACK TIME

2014-07-18 • 15:15:10


• svenska blåbär • grekisk yoghurt • grekisk lokalproducerad honung •

MEDITERRANEAN HEATH

2014-07-18 • 13:48:42
Underbart varm och skön dag idag. Behövde lite egentid för att få tid till tankar och funderingar, så bojkottade NeroMylos med tjejerna och tog mig ner till havet istället. Det är så stört skön temperatur på vattnet just nu att till och med jag, som kommit att bli lite av en badkruka på senare år, bara vill stanna i vattnet!

Hade fått en kommentar angående önskemål av frågestund igen. Senast var ju i slutet av november om jag inte minns fel och mycket har ändrats sedan dess, så varför inte. Någon annan som tycker att det vore en bra idé? 

Agapi, E. 
Siesta mode

2014-07-17 • 11:54:11
Hade en så himla rolig kväll igår. Oplanerat, men det är ju alltid då det slutar som bäst, inte sant!?

Återkommer lite senare, men eftersom pojkvännen skulle iväg på jobb, så väcktes även jag upp tidigt och fick åka med in till stan. Nu ligger jag utslagen på sängen och lyssnar på Nikos Oikonopoulos. Planerar att göra så lite som möjligt, fram tills dess att jag börjar. Checkar ut för siesta!

Agapi, E.

COME BACK

2014-07-16 • 16:32:07
Såg just bland mina kategorier och ni som hängt med ett tag - minns ni när jag körde "Dagens"? Det kunde vara dagens låt, dagens citat, dagens foto etc. Är det något jag borde ta tillbaka? Kanske mest bara för att få ett måste att uppdatera varje dag! 

Agapi, E.

I kroppen min

2014-07-16 • 16:29:01
PRINSESSAN PÅ ÄRTEN

2014-07-16 • 14:26:17
Jag hade ju planer på att återkomma med bilder osv, men jag var så trött att jag bad Vasilis skjutsa hem mig trots att jag hade konkat med mig datorn ut till Platanias. Jag somnade relativt snabbt därefter och sedan har jag återigen sovit oroligt och vaknat igenom natten, så att jag sovit bort hela dagen.. 

Nu sitter jag hur som helst nere på Kinan inne i stan, där Vasilis har börjat för att få jobba lite mer. Igår när jag passerade som hastigast var det helt tomt, men idag var det minsann två sällskap i alla fall. Får inte så mycket till sällskap just nu, men det spelar egentligen ingen roll, då jag mest ville komma ut från lägenheten och inte visste vad jag ville göra. 

Bör vara hemma om cirka en timme igen för att göra mig redo för jobb. Just nu sitter jag sippandes på en vattenmelonjuice. Inte helt fel!

Agapi, E.
ut med det gamla, in med det nya

2014-07-15 • 14:25:53
Lite förändringar sker just nu på bloggen och allt är långt ifrån klart, så säg till om något ser konstigt ut eller inte fungerar som det ska. Vet inte ens om jag är nöjd med de ändringar som hittills har gjorts, så kanske kommer detta att bytas ut igen. Headern till exempel är av usel kvalité, men jag tänkte att det kanske var roligare med något som förknippas mer med mitt liv på Kreta, än min stora passion för "Less is more" och vitt vitt vitt.

Jag sitter just nu på Café Théa (igen) och pillar med stilmallen och dess alla HTML-koder. Långt ifrån proffs vad gäller kodmallar, men ganska roligt är det faktiskt att ändra och testa sig fram. Ska försöka se till att redigera lite bilder från den senaste tiden och leverera en bildbomb, i brist på den dåliga uppdateringen den senaste veckan. Om det hinner bli klart nu innan jag måste gå, eller om det får vänta tills efter jobbet, vet jag inte, men jag ska försöka hinna med innan.

Hörs senare,
Agapi, E.
 
Min utsikt just nu
 

UNDER STJÄRNHIMLEN

2014-07-15 • 00:38:00
Just nu sitter jag ute på terrassen under stjärnorna. Det blåser en del, så jag ska alldeles strax gå in och krypa ner under täcket. Klockan börjar redan närma sig två och jag som ville somna tidigt idag. Visserligen brukar det bli ännu senare, så inte hänger jag läpp för det.

Jag har egentligen inte så mycket att säga i nuläget, vi hade en otroligt stressig, men bra, dag på jobbet. Ett mycket missnöjt sällskap, men också mycket på grund av deras eget fel. Hade folk bara varit duktiga på att påpeka eventuella missnöjen och kritik i tid, så har vi också alla förutsättningar att ställa allt till rätta innan det uppstår till ett stort problem. Sedan kan man också se det som så att om vi har en missnöjd gäst, utifrån de drygt trehundra nöjda vi har på en kväll, så kan vi nog vara ganska nöjda med vår prestation. Inte sant?

Imorgon hoppas jag att jag kan vakna upp hyfsat tidigt efter en god natts sömn (då jag sovit dåligt/oroligt det senaste) och kan ta vara på dagen. Jag vill bland annat få fixat lite förändringar här, men också städa och fixa lite i hemmet. Måste verkligen komma iväg och tvätta någon dag också!
 
Godnatt på er allihop så hörs vi mer imorgon!
Agapi, E.

 

NYA FÖRUTSÄTTNINGAR

2014-07-13 • 13:47:38
Sådär ja. efter många om och men så funkar ÄNTLIGEN min dator som den ska igen - jag kan alltså koppla upp mig mot en wifi spot igen. Nätverkskortet stod som ej anslutet, DHCP ej aktiverat, drivrutiner ej installerade... ja, ni hör själva. Det har varit kaos! Hur som, så verkar allt funka som det ska nu så nu får jag nog att utlova bättre uppdatering och även lite förändringar på bloggens utseende är att vänta sig, inom en snar framtid.

Jag och mamma sitter på Café Thea nere i hamnen, mest för att vi ville ha tillgång till en wifi spot. Vi ska dock packa ihop oss så fort jag har skrivit klart här. Känns helt galet annorlunda att uppdatera via en dator helt plötsligt, kan knappt skriva på ett vanligt tangentbord längre, men det ska det minsann bli ändring på!
 
Nej, nu bär det av hemåt, med snabbt stopp på närmaste super marketen för att komplettera vår sena lunch - vi ska nämnligen göra Blinis - ryska boveteplättar. Mammas sista dag och detta får vi fira med en sista mysig lunch.

Hörs senare,
Agapi, E.

MOJITO

2014-07-11 • 00:22:25

• Freeze it
• Squeeze it 
• Drink it

MANOS FISH RESTAURANT

2014-07-10 • 17:42:33
Förlåt att uppdateringen dalat - jag försöker spendera så mycket tid som möjligt med mamma! 

Idag valde vi att ta middagen innan mitt jobb, då jag länge velat testa en fiskrestaurang, vid namn Manos, nere i Nea Xora. Om jag rekomenderar den? OHJA! Så himla gott, så himla mycket och otroligt prisvärt. Dessutom fantastisk personal som är så där perfekt "tillbakadragna" som jag uppskattar. Gå dit!
 

Nu jobb, något senare än normalt, lyx! 
Agapi, E.

STRAWBERRY MINT MARTINI

2014-07-08 • 02:23:11
Klockan har passerat tre och jag är mer än redo att checka ut. Jag vet inte varför jag känner mig så trött, kanske mest på grund av en hektisk dag på jobbet - det var en hel del springandes idag!

Efter jobbet kom mamma och åt med mig och även Vasilis anslöt för en stund. Han kom egentligen för att prata med Marios (som är delägare av bland annat vår grannrestaurang Redwood, där Malin jobbar) angående eventuellt jobb. Det samtalet resulterade i att han nu faktiskt ska börja där och ingen är nog lyckligare än honom själv, då han älskar kött. Jag är också ganska så glad som får min pojkvän som granne också faktiskt, då kanske jag slipper att ta bussen varje dag! 

Efter middag blev det en drink på CafeCafe. För min del en Strawberry Mint Martini, som var sååå fräsch och mamma tog en Mojito. Nu har vi suttit ute på terrassen en stund med te och värmeljus och imorgon är tanken att komma upp hyfsat tidigt, dock tar vi nog ännu en lugn dag och bockar bara av närliggande destinationer, så som diverse familjevänner osv. 

Nu tänker jag försöka få lite sömn och samla ny energi. Kalinixta!

Agapi, E.
MOMMY

2014-07-07 • 16:41:58
Jajamen - visst var det lilla mamma som kom ner för att hälsa på. Blev avbruten mitt i inlägget jag påbörjade igår kväll. Eftersom jag har världens bästa pojkvän, så hämtade han upp min mamma på flygplatsen och skjutsade ner hem henne till mig och de ringde mig mitt upp i min uppdatering igår. 

Verkligen supermysigt att ha mamma här, det var ju trots allt över nio månader  sedan vi senast sågs! Igår gick vi bara ut och drog en crèpe, då ingen av oss hade fått i oss något och därefter en liten promenad genom hamnområdet, innan vi gick hemåt. Idag hade vi en lång och mysig frukost på terrassen. Hade till och med färska, svenska blåbär på yoghurten som mamma hade med sig - lyx! Därefter blev det en tur på stan med lite shopping. Fick en klänning av mamma, som verkligen är att dö för. Så snäll! Ett par nya skor och ett litet skärp, så är jag redo för helgen! 

Mamma kommer och äter hos mig senare, så får se vad vi planerar ihop att hitta på! Trevlig start på veckan.

Agapi, E. 
HAVE A GUESS

2014-07-06 • 15:37:15
Idag kommer en person hit som är en riktig klippa i mitt liv. Någon som kan lista ut vem detta kan vara? 

SHOP 'TIL YOU DROP

2014-07-05 • 12:34:48

Crop top - €9.90, Bandeau - €3.99 & Ripped shorts - €9.90 
allt från Tally Weijl.HAPPY INDEPENDENCE DAY

2014-07-04 • 22:50:59LAGOON LIFE

2014-07-04 • 16:47:11
Igår åkte vi som sagt ut till Seitan Limani ute på Akrotirihalvön (nära Chanias flygplats). Det blev en kort tur efter diverse krångel på väg ut och i och med att vi började jobba redan vid sex, men vad skönt det var att komma tillbaka! Det är så jävla nice strand och jag uppskattar att den ändå är så pass "gömd" som den är. Måste bli en tur snart igen!

Agapi, E. 


SEITAN LIMANI

2014-07-04 • 00:24:06

Denna bilden beskriver min dag - lycka!
Återkommer imorgon, då jag checkar ut och är på väg in i drömmarnas land.
Godnatt.

Agapi, E.


DU & JAG MOT VÄRLDEN

2014-07-02 • 15:02:44
Jag älskar oss.


Insåg för ett par dagar sedan att jag måste se till att göra lite uppdateringar här på bloggen, så som beskrivningen här till höger till exempel. Är det något annat ni saknar eller tycker bör förändras i samma veva?

Agapi, E.


NEW MONTH, NEW GOALS

2014-07-02 • 02:10:30HETS HETS HETS

2014-07-02 • 02:09:28
Herre min jösses, som jag har sprungit ikväll. Nog fick jag vara med i restaurangen allt! Ett tag kändes det till och med som att jag var den enda där ute att plocka upp bord efter bord efter bord.. men jag klagar då inte - jag hade skitkul! 

Jag tyckte starten idag kändes oerhört seg och fick aldrig känslan av att Katerina längre hade tankarna på att ta ner mig inne i restaurangen, men tji fick jag. Innan åtta var jag nere och sprang ibland borden som en dåre. Jag vet att jag skulle kunna vara ännu bättre och ge ännu bättre servis, men i och med att de inte gått igenom något och jag inte ens vet bordsnummerna (ja, på den nivåen är det), så är jag ändå nöjd med min insats. Jag försöker åtminstoneta så mycket eget initiativ som möjligt, ta mig tid att småprata och se att alla är nöjda, något som jag ser att många uppskattar något otroligt! Istället för att samma sällskap får ett opersonligt "Bye bye, thank you!" först ifrån ena servitören, sedan andra och till sist även Katerina, när de ska gå. Jag tycker det är viktigt att man behandlar varje enskild gäst med respekt och känslan av att inte "bara vara en i mängden". Det är i alla fall sådant som jag tror får en gäst att komma tillbaka.

Hur som i det stora hela var det kul och klockan tickade på snabbare än någonsin tidigare. Lite mer betalt fick jag även och uppmuntrande ord. Huvudsaken är väl trots allt att min chef och mina kollegor var nöjda, vilket det kändes som att de var. Detta var dessutom vår hittills bästa dag, med otroligt mycket gäster, så hade jag inte varit med, så hade det nog varit ännu mera kaos!

För att nämna kort om gårdagskvällen, så mötte jag upp Vasilis, som kom till min restaurang, för att sedan åka bort till Agia Marina och introducera honom för en god vän till mig som äger en beach bar och söker personal. Han blev ombedd att komma tillbaka runt tolv idag och där blev han kvar och fick jobba under dagen. Nikos var mycket nöjd, men söker egentligen i första hand efter en tjej, så han hade eventuellt en tjej som han ville testa innan han bestämmer sig. 

Efter besöket åkte vi tillbak hit till Xania och gick till baren Monastiri, för ett glas. Jag har aldrig tidigare varit dit, men jag kan svära på att detta är ett av mina absoluta favoritställen jag varit på. Kommer bli många besök i sommar! En liten charmig , enkel, men hipp bar på en liten innergård i en gränd. Bäst av allt - inga turister! 

Ikväll bestämde jag mig för att bojkotta både Splendid och Eclipse, som båda har temafester ikväll - vuxenpoäng! Istället ligger jag i sängen och är reda för att somna. Tog en svalkande dusch, som var välförtjänad efter kvällens spring och dagens kladdiga klimat. Imorgon blir det eventuellt NeroMylos med tjejerna, vi får se helt enkelt.

Godnatt på er,
Agapi, E.

WELCOME JULY

2014-07-01 • 15:20:26
Sitter på bussen och är redan i Kato Stalos, så får bli snabbuppdatering och komplettera senare. 

Igår var en galet bra dag på jobbet pch innan jag gick så bad Katerina mig att komma i vit piké (eller dylikt) och svarta byxor idag, så jag misstänker att jag äntligen kan få vara med lite mer nere i restaurangen. Förhoppningsvis ger det lite mer klirr i plånboken! Jag har dessutom slängt ut lite krokar om att få jobba dagtid någonstans, vi får se om det ger något! 

Sprang i hur som in på Stradivarius idag och hittade en vit, simpel piké och även ett sött chapstick, med doft av tutti frutti, fick följa med. 

Snart dags att gå av och träffa tjejorna, så avslutar nu. Återkommer senare angående gårdagskvällen med mera. Trevlig start på en ny månad med nya möjligheter!

Agapi, E.


RSS 2.0