GOD BLESS MY BRITTISH MATES

2013-11-28 • 12:35:34
Idag är dagen då mina älskade britter kommer tillbaka till oss. Lyckan är större än ord kan beskriva. När jag började detta jobb var detta de absolut första gästerna jag hade och vi kom varann så nära. De kom att bli mitt första intryck av jobbet och efter att de åkt, så var det inte alls detsamma, trots att jag nu har mina favoriter givetvis, men någon typ av förkärlek kommer jag alltid ha till dessa pojkar! 
 
Just nu sitter jag på Dekatria med alla pensionärer, lyssnar på Guillaume Grand och har  druckit grönt te tillsammans med en baguette med feta och olivröra. Jag kommer nog aldrig att förstå mig på det här med att man alltid får pommes frites eller chips till allting, men jag antar att det är något man bara får försöka vänja sig vid. Man måste ju faktiskt inte äta dem! 
 
Det är bara att förbereda sig på en lång kväll och bunkra upp med något att äta under kvällen. Jag börjar redan vid tre och antar att vi stänger ungefär detsamma, men mer pengar i plånboken och roliga dagar, så jag ska då inte klaga! 
 
Hoppas ni har haft och kommer ha en fortsatt trevlig torsdag.
Agapi, E.
 
 
 

YESTERDAY CAME SUDDENLY

2013-11-28 • 12:19:39
 

FRÅGESTUND - LIVET I MEDELHAVET

2013-11-27 • 14:15:12
Hur kom det sig att du åkte till Kreta från första början & varför blev det just Kreta?
Anledningen var att jag kände att jag hade gjort mitt i Sverige. Jag tröttnar fort på miljöer och behöver upptäcka mer för att kunna vara lycklig. Att det blev just Kreta är nog lite av en slump. Jag har varit här på semester nästan varje år i mitt liv och visste väl att jag skulle trivas.
 
Är det lönsamt?
Som sagt. Jag åkte inte hit för pengar, då hade jag förmodligen åkt till Norge. Jag behövde komma bort och huvudsaken är att det går runt och att man är lycklig. Dock lever jag ett otroligt mycket rikare liv nu, än jag gjorde i somras. Dessutom är det så himla mycket billigare att leva här!
 
Har du träffat någon som gör att du stannar?
Nej. Jag träffar någon, men detta är inte anledningen till att jag är kvar.
 
Kan du berätta mer om ditt jobb - typ av jobb, kollegor etc?
Jag arbetar på en bar nere i hamnen vid namnet Klik. Klik är en av fem utav vad som utgör gatan som i folkmun kallas "American Alley" - detta på grund av att dessa barer är till för i första hand alla de Amerikanska millitärer som kommer från basen här på Kreta. Vi har mycket att göra då vi har mariner, Air Force med mera på besök och med diverse olika nationaliteter. I nuläget är vi fyra tjejer som jobbar i baren och en tjej utanför. Eleni som är halvgrek/halvrysk, Gina född och uppvuxen i Paris, men med ursprung från Algeriet och Nikol från Rumänien. Utanför jobbar Nikols vän Oana, även hon från Rumänien. Ägare och chef är Alex, men sedan har vi även Stelios som även han är någon typ av underchef. Båda med ursprung ifrån Kreta. Jag arbetar näst intill varje dag, men har någon dag ledig då och då. Vill jag, så är det inte omöjligt att be om lediga dagar. Jag trivs jättebra och är tacksam över att få chansen att träffa alla dessa människor. Inte minst våra gäster med olika bakgrunder och nationaliteter.
 
Vad tycker dina föräldrar respektive vänner om att du bor utomlands?
Mina föräldrar är nog glada över att jag är självständig och tar chansen att få bra livserfarenhet. Vi håller kontakten bra och de har ju såklart varit här och hälsat på. Mina vänner tycker väl att det är härligt att se att jag gör något för mig själv, saknar mig stundtals. Den största erfarenheten jag gjorde, inte minst förgående sommar, var vilka som var mina riktiga vänner. Jag förlorade mer eller mindre alla där hemma. Det var då jag insåg hur falska vänner man haft, då flera av de skrev att jag skulle komma hem osv, men sanningen är att jag än idag inte har sett de sedan innan jag åkte hit förra året.
 
Vad läste du på gymnasiet?
Jag läste hotell- och restaurangprogrammet på Ester Mosessons Gymnasium i Göteborg.
 
Hur ser dina planer ut i nuläget - kommer du bli kvar eller åka hem igen?
Jag planerar inte direkt om jag ska vara ärlig. Jag lever lite en dag i taget och ser vad jag känner för. I nuläget är väl tanken dock att jag ska bli kvar här till nästa sommar, sommaren och sedan får jag se om jag känner att jag gjort mitt eller om jag vill stanna. Jag tror dock inte att jag kommer att bosätta mig i Sverige efter att jag lämnat Kreta, utan kommer vilja resa och se mer.
 
Saknar du inte din familj och dina vänner?
Självklart! Men inte så att jag går och tänker på det. Familjen vet man alltid vart man har och de vänner jag bryr mig om vet jag att jag alltid kommer att ha. Dessutom har jag ju fått massvis med nya fantastiska vänner här.
 
Vad finns där att göra nu under vintern?
Givetvis fanns det ännu mer saker att göra i somras och mer saker var öppet. Nu är mer än hälften av alla restauranger i hamnen stängda för säsongen och Platanias är helt nedstängt och liknar mer eller mindre en spökstad. Men det är också detta jag tycker är charmen. Nu har man tid att umgås och mycket är ju fortfarande öppet, bland annat ett flertal klubbar som inte var öppna i somras så som Senso, Garage, My Café, Deco, Yes/Nai med flera. Så det finns massvis med saker att sysselsätta sig med!
 
Hur bor du och är det svårt att hitta boende? Vore jättekul att se bilder!
Har inga bilder i nuläget, men kan absolut fixa det framöver! Jag bor i Nea Xora, som anses vara lite av "The Ghetto" haha. Det bor mycket invandrare där och kriminaliteten sägs vara högre där, men jag trivs bra i mitt ghetto. Lägenheten ligger på andra våningen och är en etta, men med en halvvägg i mitten så att det man får känslan av separat sovrum. Den är ingen tiopoängare, men helt okej. Det bästa är takhöjden och förvaringsmöjlighterna. Att hitta lägenhet här är tusen gånger enklare och billigare än i Sverige. Antingen via tidning eller bara gå runt och höra sig för, gå på visning, bestämma sig, betala, få nyckel och klart! Tänk om det fungerade så i Sverige!
 
Är det inte tråkigt/läskigt att vara utomlands på egen hand?
Haha, läskigt? Nej, jag är självständig och ensambarn, så är van vid att vara med mig själv. Tråkigt kan det väl vara stundtals, då jag hade velat dela så mycket med flertalet vänner där hemma, men i det stora hela trivs jag löjligt bra.
 
Är det dyrt att leva där?
Som sagt - Grekland är så himla mycket billigare än Sverige. Här är det oftast billigare att gå ut och äta än att köpa mat i butik, även om det också är billigare än i Sverige. Mitt favoritställe Apothiki, där de rabatterar dig när du köper med dig, tar €6,50 och €3,50 för bland annat Caesarsallad och Club Sandwich och då är det rejäla portioner. Så här "unnar" man ju sig att gå ut och äta mycket oftare än vad man gör i Sverige. Till och med här på Starbucks är det billigare. Deras största cappuccino, latte osv ligger på ca 30 kr. Hyra för lägenhet kan ligga på från ca 1 500 och uppåt, beroende på läge, storlek etc.
 
Talar du grekiska eller hur komunicerar du?
Jag talar lite, men vill verkligen ta tag i det och lära mig det flytande. Jag förstår väldigt mycket mer än vad jag själv kan tala. Dock behöver jag inte kunna det, då de flesta talar hyfsad till bra engelsk. Med tanke på att jag jobbar på en amerikansk bar, tror jag själva ni kan lista ut svaret ganska så fort.
 
Hur ser utelivet ut på vintern?
Som jag nämnde ovan finns det diverse klubbar och barer för alla smaker. Det är mestadels greker på dessa och klubbarna kan till och med komma att neka dig för att du inte är grek. Detta är dock inget vi har haft problem med, då vi jobbar här, känner mycket folk på ställerna och dessutom oftast går ut med grekerna själva. Kommer du dock som turist eller millitär är det dock inte lika enkelt i alla lägen, oavsett hur fet plånbok du än lär ha.
 
Är ni flera skandinaver kvar?
Nej, de flesta har svikit oss och åkt tillbaka till Sverige nu haha. Det är jag och Sanna som representerar Sverige, systrarna Michelle och Melanie, Stine och en annan Michelle från Danmark och Rita från Finland. 
 
Vart och med vad jobbade du med i somras?
Jag arbetade i turistparadiset Platanias Som ligger ca tjugo-trettio minuter här i från. Där arbetade jag på en Grekisk restaurang vid namn Arokaria och stod mestadels i entrén för att presentera menyn, men också i restaurangen då det var mycket att göra. Mest av allt saknar jag deras fantastiska mat, de härliga kollegorna och närheten till havet. Det ska bli jättekul att få vara här när allting öppnar och se allting växa fram igen!
 
 
Sådär ja, puh. Det tog sin lilla tid! Tack för visat intresse och bra frågor. Fick även någon fråga som jag vill ägna till ett separat inlägg. Bland annat angående om att fira jul på egen hand och så vidare, men jag känner att det kommer kräva mer tid och text, så sparar det ett tag till.
 
Hoppas ni är nöjda med svaren och finns det följdfrågor så är ni välkomna med de med.
Agapi, E.

SUN, 21°C & A HINT OF CHRISTMAS

2013-11-26 • 17:42:00
Några dagra paus som vanligt när det kommer till mig. Helgen var jobbig. Mycket folk och mycket festande, men ibland behövs sådant för att inse att man inte alls vill leva så, haha. 
 
Resterande dagar har jag vaknat tidigt och inte lyckats somna om, vilket har varit jobbigt, då jag känner mig trött för jämnan. Vi hade ett Brittiskt skepp söndag till måndag och hade därför fullt ös även efter helgen - åtminstone i början av kvällarna! 
 
Idag vaknade jag återigen hyfsat tidigt och kunde heller inte somna om, men jag är än så länge nöjd ändå. Jag började med att städa lägenheten, vilket borde ha varit prio ett de senaste dagarna... haha! Därefter åt jag havregrynsgröt med kanel, gick därefter och köpte en kaffe, för att till sist ta bussen till Jumbo. Jag införskaffade diverse julpynt, ljus och massa annat. Jumbo är stort som IKEA och jag vågar svära på att hälften av butiken just nu består av allt som har med julen att göra. Mycket folk och mycket barn, men jag gick i min egen takt och fick med mig en hel del (se bilder). Trots att det var 21°C och strålande solsken så kunde jag inte låta bli att pynta när jag kom hem igen. Lite tidigt kanske, men på söndag är det ju trots allt redan första advent och jag och Sanna har bestämt oss för att fira detta med glöggmys (glühwein) och lite julbak!
 
Nu sitter jag på jobbet, men allt är lugnt och stilla - än så länge i alla fall. Har fått några frågor både här och på mailen, så ska se om jag kan besvara de ikväll. I värsta fall får det bli av imorgon!
 
Agapi, E.
 

MONDAY WARRIOR

2013-11-25 • 18:22:11
 

ATT LEVA SOM SKANDINAV I MEDELHAVET ÅRET RUNT

2013-11-21 • 18:51:20
Jag kom på att jag har varit dålig på att kolla min mail som tillhör bloggen och bestämde mig för att ta tag i detta. Det visade sig att jag faktiskt hade två intressanta mail med fina ord och frågor. Det ena var från en tjej som hade frågor om hur det är att leva här och speciellt nu under vintern, så jag tänkte att det kanske kunde vara roligt att ha en så fint kallad "frågestund", om det nu skulle vara någon annan som undrar något. Annars nöjer jag mig med att besvara de frågor som fanns med i mailet. Självklart är det välkommet att fråga allt mellan himmel och jord och inget är dumt att fråga. Så passa på om ni har någras speciella frågor eller kanske bara vill ha tips och råd om ni själva funderar på att börja säsonga till sommaren. Jag ska försöka hjälpa till så gott jag kan, så bring it on people!
 
Agapi, E.

MY DAY IN PICTURES

2013-11-21 • 17:29:00
 

ONE LAST TIME

2013-11-21 • 13:41:12
Här går dagarna som timmarna passerar hemma. Eller nej, det var inte helt sant, för hemma känns timmar som år, men det jag menar är att när man tror att en dag har gått så har redan fyra swischat förbi. Det är så sant att mantiden går så mycket fortare när man har roligt.
 
Trots allt drama som varit på jobbet den senaste tiden, så trivs jag fortfarande sp himla bra. Alldeles för bra. Saken är den att häromdagen hade jag världens bästa samtal med en av de som tryckt ner mig som mest och gett mig anledning att vara osäker på precis allt. Detta samtal resulterade i att vi är starkare än någonsin och kanske är också jag starkare än någonsin också. Jag känner mig bekväm och säker på vad jag gör och allt som var negativt har istället blivit positivt. Jag ser först nu att hon kanske helt enkelt bara testade mig och satte mig på plats för mitt eget bästa. I och med att hon och ägaren också har en mycket bra relation till varann så hade hon även haft ett bra samtal med honom och jag fick veta att goda ord om mig och mitt arbete hade delats ut från båda parterna, vilket såklart känns fantastiskt bra! 
 
Idag vaknade jag strax efter tio av mig själv och kände mig pigg och utvilad, trots att jag inte kom i säng förrens vid halv sex i morse. Lyckan var enorm, då jag hade mycket planer inför dagen - så som en del shopping, andra inköp, fikastund osv. Väl utanför dörren, då jag kunde se Bershka och de andra butikerna, insåg jag att dem var stängda. Efter en kort stunds grunnande insåg jag att även min matvarubutik var stängd. Kort därefter slog det mig att de redan igår berättade för mig att det är en stor helgdag idag i den Grekiska Orthodoxen. Därav alla stängda butiker, finklädda familjer och kyrkklockornas klingande. Så det blev helt enkelt bara för mig att knata iväg till Starbucks, mitt andra hem(?), där jag nu har spenderat cirka två timmar redan. Jag har talat med både mamma och pappa i telefon och fick höra att det redan har kommit snö där hemma!? Här har vi minsann 20 och lite sol.
 
Nu står Sanna utanför och mat på DK väntar, ha det fint!
Agapi, E.

DEMAND THE IMPOSSIBLE

2013-11-16 • 17:50:00
Gårdagens Starbucks-besök tillägnades samtal till min kära vän Johanna, därav den dåliga uppdateringen - vi hade helt enkelt för mycket att ta igen och prata om! 
 
Just nu är jag lycklig, men ändå så ledsen. Helt förstörd, men ändå så stark. Jag tänker inte berätta i detalj, men mycket har att gör med att de tjejer jag jobbar med, dem jag tänkte så mycket gott om, är raka motsatsen. De är så fulla av skit att jag inte annat kan skratta och gråta. Jag tycker synd om de, samtidigt som jag hyser så mycket hat mot vad dem gör mot mig just nu. De motarbetar mig till tusen, snackar för mycket och lyssnar för lite. Problemet är att det tar min energi, men det kommer också göra att jag slår tillbaka. Trampa på mig, gör det bara! Det är lugnt, jag är van. Men aldrig. Aldrig igen kommer jag lägga mig ner och låta er sparka på mig. Kom ihåg att ni är de som skapade ett monster.
 
Agapi, E.

LOVE IN THE HARBOUR

2013-11-14 • 18:14:00
Smygfotade världens sötaste brudpar häromdagen. De höll på att bli fotograferade och poserade glada och kära framför kameran, så var bara tvungen att fånga de på bild. Blev så lycklig av deras lycka när han lyfte upp henne och snurrade skrattandes runt. Hur vackra var de inte?! 
 
 

TIRED OF DREAMING

2013-11-14 • 18:07:45
På kärt återseende.. hur har ni haft det? Jag har haft det bra. En hel del drickande den senaste tiden (som vanligt i och för sig), men kanske ännu mer än annars. Nikol hade sin födelsedag igår vilket resulterade i två dagars ambitiöst festande! Allt festande i kombination till min förkyldning har gjort att jag vaknar, gör mig i ordning, jobbar, går ut, sover bort dagen om och om igen. Inte alls särskilt stolt över mitt nya levnadsätt, så bättring är ett måste! 
 
Vad finns annars att säga just nu. Inte mycket alls faktiskt. Dagarna är lite samma samma just nu, tråkigt nog. Vi får helt enkelt hålla alla tummar i världen för att jag tar mig i kragen och bättrar mig, så att jag har energin och motivationen igen.
 
Agapi, E.

I BE ON THAT

2013-11-08 • 17:29:57
Det är låten som spelas för tillfället på jobbet. Står just nu lutad över bardisken och dricker min frappé. Inget folk än så länge, men vad gör det. Har världens bästa tjejer till sällskap och en chef som för jämnan ser arg ut, men är världens nallebjörn med minst liga störd humor som jag själv. Det känns som att det kan bli en bra dag idag, eller så är jag bara väldigt taggad och på bra humör. Kanske både och om jag har tur! 
 
Körde risoni-wok innan jobbet och rödvin för att komma i stämning. Mina tjejer tyckte jag såg ut att må bättre ut, så är tacksam över att se jäkligt bra ut idag (och kanske även vara på bättringsvägen!) Det skulle även kunna bero på att det är fredag och jag bara är på väldigt bra humör! Ska se om min kära Sanna vill kika runt lite ute ikväll, känner inte för att deicka för mycket, men kan vad kul att kika runt ändå!
 
Hörs senare kanske,
Agapi, E.
 
 

IT'S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS

2013-11-08 • 13:16:00
Ho ho ho i stugan, finns det några snälla barn här? Haha, körde en favorit i repris och kikade in på Starbucks idag igen och redan igår nämnde jag ju att julpyntet var uppe, men idag spelas även julmusik för fulla muggar! Känns lite kluvet i och med att det faktiskt är strålande sol och 24°C ute idag, men jag måste erkänna att jag blir lika lyrisk som ett barn när det kommer till julen, så jag tycker bara att det var mysigt! Kommer kännas konstigt att fira jul utan sin familj och vänner hemifrån, för första gången i mitt liv, men samtidigt kul att bryta traditioner och skapa nya. Dessutom är det inte alla som ens har möjlighet att fira jul eller dela den med någon, så jag ska bara vara tacksam över att jag får vara här, fira den med nya, fina vänner och ta del av andra kulturer. Jag ser så fram emot detta!
 
Sanna kom och plockade upp mig ifrån Starbucks igår, på väg till jobbet. Satt där med henne en stund, gick sedan upp och sa hej på mitt eget jobb och gick därefter hem och lagade mat. Blev pasta med någon typ av wok/pastasås baserad på zucchini, paprika, tomat och vitlök. Slängde på ett stekt ägg också för att få lite proteiner! Enkelt, men faktiskt väldigt gott. Senare kurade jag ner mig i sängen och låg och käkade solrosfrön (beroendeframkallande) till tvn. Såg den tredje (rätta mig om jag har fel) filmen av Twilight - Eclipse. Jag har alltid hatat Twilight just för att den blev så populär, så detta var det första jag har sett av Twilight. Den var sådär, kanske måste man ha sett alla filmerna för att uppskatta den eller gilla vampyrfilmer, vilket jag inte gör. Hur som helst var det mysigt att titta på film, som jag inte har gjort på över ett halvår. 
 
Idag vaknade jag tidigt, åt en god frukost igen, men har inte gjort så värst mycket. Lämnat tillbaka ett par byxor på Stradivarius som jag inte var nöjd med. Det var kalabalik där inne, då de har monsterrea här på stan nu, så sprang snabbt ut därifrån. 
 
Ikväll är jag back on track och ska tillbaka och jobba. Måste säga att jag är riktigt taggad! Dessa dagar av rehab och vila har jag verkligen gjort framsteg och är på bättringsvägen. Halsen mår idag prima ballerina, då Gina på jobbet, tipsade om att ta en sked olivolja(!). Mirakulöst nog hjälpte det med en gång. Olivolja är verkligen den bästa naturprodukten, till allt! Nu är det min näsa/bihålor som behöver hjälp på traven, sedan är jag på fötter igen ska ni se!
 
Håller tummarna för att Sanna kommer hit snart. Hon hade beställt hem mat den lilla lyxliraren, så vi får hoppas att hon äter snabbt. Hör av mig senare på jobbet. Hoppas jag åtminstone!
 
Agapi, E.
 
 
 

STARBUCKS

2013-11-07 • 17:07:53
Jag påbörjade ett inlägg igår, men sedan kom Sanna och störde, så det är helt och hållet hennes fel att det uppdaterades dåligt igår. Haha, skämt åsido. Saken var den att jag gick hem vid niotiden igår för att jag inte mår bra. Min förkyldning är för jäkla envis och jag hostar slem. Mina chefer var dock förstående och bad mig gå hem och vila och dessutom även ta morgondagen (idag) av från jobb. Välbehövligt vill jag lova! Det är inte det lättaste att bli av med förkyldningar när man jobbar i bar vill jag lova. Man utsetts givetvis av mänskliga kontakter, men också air condition, cigarettrök i mängder och också alkohol. Visst, det är väl bara att säga nej, men samtidigt rycks man med och "vad skadar en shot?!", får man gång på gång höra. 
 
Nåväl, nu har jag äntligen fått mina lediga dagar och rehab är vad som väntar! Just nu sitter jag på Starbucks och myser. Äntligen ett ställe där man kan få en riktigt god cappuccino på och dessutom på soyamjölk! Frappé och Freddo i all sin ära, men ju kallare det börjar bli, desto mer saknar man sitt varma kaffe. Här har julpyntningen redan kommit upp, vilket jag absolut inte har något problem med, tvärtom så är det hur mysigt som helst! 
 
Igår kväll somnade jag tidigt, men vaknade redan vi tre- fyratiden igen och kunde inte somna om. Kanske för att jag hade sovit bort hela dagen och därför var utvilad. Så istället för sömn så blev det tv-tittande och senare städande av min lägenhet. Vid åttatiden bar det av till Marniopoulos för att handla frukost. Jag har verkligen saknat att äta en riktig frukost, mer så som man gjorde i Sverige. Så idag bullades det upp med kaffe, juice, äggröra, avocadosmörgås och grapefrukt för att boosta mig mot förkyldningen med c-vitaminer. Sedan hamnade jag i någon slags matkoma och var återigen trött, så somnade om och sov nästan till fyra! Välbehövligt troligtvis, för jag känner mig lite bättre nu i alla fall. Fast det beror nog på Starbucks soyacapouccino, haha! 
 
Utanför fönstret har mörkret redan lagt sig och stora pölar har samlats efter dagens regnoväder. Det regnade och var sol om vartannat, men eftermiddagen var mestadels regnig, så jag sprang hit mellan skurarna, haha. Nu när jag väl är här, får det dock mer än gärna komma hur mycket regn som helst. Jag har så inga problem med att sitta fast här ett tag till! 
 
Ska passa på att njuta av mitt kaffe medan det fortfarande är någorlunda varmt och även slå en pling till mamma för att höra hur hon har det! 
 
Agapi, E.
 
 

LA VIE EST BELLE

2013-11-05 • 23:50:37
Det är återigen en lugn kväll på jobbet. Kunder kommer och går, men det är inte tillräckligt många för att det ska vara kul att jobba. Två stammisar gjorde åtminstone min kväll, för en stund! Det är två veteraner i sextioåldern som alltid är lika trevliga, så vi spelade biljard och drack öl ihop. Efter det kom de yngre förmågorna och bjöd på jägerbombs, tråkigt nog var de tvungna att gå och i nuläget är vi två i baren, ena chefen och en gäst som är min kollegas bästa vän, så inte särskilt stressigt med andra ord!
 
Jag kände att det var dags att få in lite bilder i inläggen, därav min lilla fotobomb som beskriver min morgon i bilder. Igår droppade vi förbi DK för Malin's sista öl innan hon skulle tillbaka till Sverige. Vi var nöjda runt fyra och bestämde oss för att säga godnatt, sova några timmar, för att sedan ses vid niotiden för att därefter säga hejdå. Planen var jättebra, men jag kunde såklart inte sova. Har ju åkt på en envis förkyldning, så att så fort jag la mig ner så började jag hosta som en dåre. Jag låg länge och vred på mig, försökte lugna ner både min hals och mig själv med grönt te, tittade på tv med mera, men ingenting hjälpte! Till slut hade klockan passerat sex och solens strålar trängde sig bestämt in genom fönstret. I och med att jag fortfarande inte var trött, så bestämde jag mig istället för en powerwalk innan det var dags att träffa mina fina tjejer. Detta är alltså vad bildbomben föreställer. Det är utblicksbilder över Xania, hamnen och piren med sin ståtliga fyr. Redan vid åttatiden var det arton plusgrader, så promenaden var otroligt behaglig, minst sagt. 
 
Därefter väntade det tråkiga avskedet av en av mina absolut bästa vänner Malin. Jag vet att hon behöver åka, men jag känner henne också tillräckligt bra för att veta att hon snart är tillbaka. Hon är bättre och starkare än så, men avsked är alltid jobbiga oavsett. Jag är otroligt tacksam för sommaren och hösten vi haft ihop och ser fram emot kommande galenskaper. 
 
Nu håller jag bara all tummar i världen för att jag snart kan sluta och gå och kraschlanda i min säng. Alternativt att det kommer några trevliga människor. Vi får se vad som väntar!
 
Agapi, E. 
 
 

MEDITERRANEAN AUTUMN

2013-11-05 • 17:49:10
 

GET OUT OF MY HEAD AND GET INTO MY BED

2013-11-04 • 18:07:00
Likväl som igår så började jag klockan fem och vi har inte haft en enda gäst ännu. Igår var likadant. Det är så himla tråkigt då tiden känns som att den står stilla, men samtidigt ganaka skönt att bara sitta här på balkongen och dricka kaffe. På ett sätt så får jag ju faktiskt betalt för att göra ingenting, så jag borde kanske inte klaga.
 
Vädret är jättekonstigt just nu. Det är stora svarta moln på himlen och man kan se hur det blixtrar långt där borta. Lite mysigt om det kunde ta och dundra till ordentligt.
 
Åt en caesarsallad idag från Apothiki. De har helt klart bästa maten nära jobbet. Salladan kostar dessutom bara 3,50€ vilket gör det ännu bättre! 
 
Jag planerar sakta men säkert att försöka införskaffa en dator och kanske senare även en kamera, då det hade underlättat många saker så mycket. Inga värstingprylar, men bara något i alla fall. Vi får se när det närmar sig och då kanske uppdatering här också blir mer stabil! 
 
 
Agapi, E.

ALONE ISN'T LONELY

2013-11-01 • 16:37:07
Sedär ja! Det blev ett litet uppehåll igen minsann. Inte helt oväntat eller? Haha, nej, men saken är den att jag har velat, men inte riktigt haft den tid som jag önskat. Varje dag ägnas åt att sova, handla äta och sedan pallra sig iväg till jobbet. Innan har jag alltid haft tid i början av mitt arbetspass, men nu har vi alltid haft folk från start, vilket gör att jag såklart inte kan sätta mig ner med in mobil och blogga. 
 
Nu sitter jag på Dekatria som är ett av Xanias mysigaste (enligt mig) cafeer. I nuläget skulle jag kunna säga att det är så gott som mitt cafe, då jag för tillfället är den enda gästen här. Jag gillar att sitta i min egna värld på cafeer, något som inte alls är särskilt ovanligt i Sverige, medan är otroligt ovanligt här. Alla tittar snett på mig, men det är helt okej, haha. 
 
Planerar att bli kvar här ett tag till innan det är dags att gå hem och "förfesta" lite innan jobbet, haha. Man måste ju komma i stämning! Lite så vi jobbar här nere i alla fall. 
 
Lovar att bli bättre med uppdateringen, ska försöka komma iväg till caféer mer dagligen, så jag kan stjäla wifi. Ta hand om er och sprid glädje, lycka och kärlek.
 
Agapi, E.


RSS 2.0