KEEP CALM AND BEACH ON

2012-05-29 • 02:31:36
Keep calm and beach on


GTL

2012-05-23 • 10:13:07

Godmorgon mina få, men ack så kära bloggläsare! Det är roligt att se att det är fler som lyckats hitta hit sedan jag lämnade svensk mark. Dock kanske det mest beror på att jag ibland är duktigare på att uppdatera. Vad vet jag. En sak jag vet är att jag uppskattar det, så jag hoppas att ni är här för att stanna!

Jag var trött och frusen igår kväll, därav varför det aldrig dök upp något mera inlägg. Hade väl heller egentligen inte allt för mycket att uppdatera er om, men ändå, det är trevligt med något nytt att läsa.

Just nu sitter jag på en av mina balkonger och hade ni sett mig just nu, så hade ni säkerligen fått er ett gott skratt. Jag har slagit mig ner på golvet, precis under en utdragbar torkställning och på denna har jag hängt upp en handduk, haha. Anledningen är inte att jag inte vill ha sol, utan för att jag inte ser någonting på min iPad när jag sitter ute i solen. Jo visst, naturligtvis hade det varit enklare och mer självklart att sätta sig inomhus, men problemet är att wifi:t inte fungerar särskilt bra där inne.

Idag har jag tagit mig ur sängen hyfsat tidigt (för att vara mig på den senaste tiden). Jag vet inte riktigt vad som händer med min sömn, men jag som brukar sova dåligt och lite, sover nu helt plötsligt mycket. Inte för att det är något positivt i det, jag sover fortfarande inte särskilt bra och att sova länge gör mig bara trött och sur. I snart en veckas tid har jag vaknat, tittat på klockan och bara vänt på mig och somnat om. Skitstörande, men trevligt att vakna lite tidigare idag i alla fall. Förhoppningsvis kan jag somna lite tidigare ikväll och komma upp tidigare i morgon bitti.

Nog pratat om detta, så roligt samtalsämne är det väl ändå inte, haha. Vet inte riktigt ännu vad denna dagen har att erbjuda. Kanske ett dopp i havet och lite solning. Skulle dock behöva träna lite, jag sa ju trots allt, innan jag åkte, att detta skulle motivera mig till att komma igång med träning och bli mer fit. Sanningen är att jag mer än gärna skulle jogga längs beachen varenda dag, men att se alla supertränade personer springa där som om de aldrig gjort något annat är allt annat än motiverande. Därav ännu en anledning till att vakna tidigt. Det hade varit så sjukt härligt att springa där i morgondiset, innan gradantalet hunnit nå sin höjd.

Jag får återkomma med vad som blir dagens sysselsättning. Hoppas alla får en kanonbra onsdag, puss!


RESTAURANT

2012-05-22 • 21:52:40

Gör mig till och knåpar ihop ett snabbt inlägg direkt från restaurangen. Vi har precis dukat av alla borden ute och plockat i ordning allt och nu väntar jag bara på maten. Salladen ställdes precis ner framför näsan och idag är jag jättehungrig, så vill nästan slänga mig över salladen på en gång. Pavlos står och rullar sig en cigg och Stella jobbar på i köket. Allt är lugnt och i sin ordning!

Har lite mer att skriva av mig, men maten kommer vilken sekund som helst nu, så jag återkommer troligtvis senare. Hej så länge!


WELCOME TO CRETE

2012-05-19 • 23:37:31

Kalispera eller godkväll som vi säger i Sverige. Nu har jag kommit upp till min lägenhet och har slagit mig ner på takterassen. Nedanför mig hörs röster från förväntansfulla gäster som precis fått nyklarna till sina rum. Idag har det varit ett skifte och det har i princip inneburit ut med det gamla och in med det nya, vilket i det här fallet rör sig om gäster. Man upptäcker hur fort man bygger upp ett förtroende för folk och faktiskt lär känna gästerna när man får chans att träffa de dagligen. Det känns därför lite sorgligt att dessa människor helt plötsligt bara är borta och att jag aldrig mer kommer träffa dessa människor. Samtidigt är det kul att möta nytt folk och det kommer jag att få göra för var dag som går här nere.

Ikväll var en bra kväll. Jag börjar bli varm i kläderna och vågar ta för mig mera. Jag vet med mig att jag hellre tar ett steg bakåt när jag känner mig minsta osäker och jag tror att det har märkts på restaurangen. Ikväll flöt allting bara på väldigt naturligt och alla var så himla trevliga och börjar det gå bra, så fortsätter jag att bara köra fullt ut. Vid framgång så blir det liksom jag mot världen! Frågan var bara om det bara var jag som hade känslan av en lyckad kväll eller om det faktiskt var sant. Uppenbarligen så var Dimitris otroligt nöjd, för direkt när han hade hämtat in mig så satte han mig ner och började ge beröm. Jag fick beröm både muntligt och i pengar, så känslan jag hade haft stämde nog rätt bra! Nu gäller det bara att jag fortsätter att utvecklas och inte backar bakåt igen, men med den här uppskattningen så känns det bara som att jag kan gå åt rätt håll nu. Som Dimitris sa till mig "from zero to hero!".

I och med att den här tjejen som skulle dyka upp helt plötsligt slutade svara, så har jag blivit ombedd att höra mig för hemma. Förhoppningsvis får jag ner någon som jag kan umgås med, för det blir lite ensamt här, trots att jag trivs själv men också har folk jag känner här. Det gäller bara att det klickar mellan Dimitris och min kanske blivande kollega. Jag återkommer så fort jag vet.

Nej, nu ska jag försöka sova. Imorgon kommer det komma folk och arbeta i min lägenhet och jag ska tvätta kläder. Godnatt - Kalinixta mina fina!

Juste, slänger in en bild på mitt nya fina tak!


CAN YOU BLOW MY WHISTLE BABY PART 2

2012-05-19 • 14:54:55

Fan vad sur jag blir när inläggen läggs in, MEN UTAN ALL MIN TEXT JAG ANSTRÄNGT MIG MED ATT SKRIVA!! Så himla störande. Hur som helst, jag gör ett nytt försök!

Då sitter jag här igen och känner mig ganska duktig faktiskt. Jag försökte redan mitt på dagen att få till ett inlägg, men då ville inte mitt wifi samarbeta, så jag gav helt enkelt upp.

Jag kom nyss tillbaka till lägenheten efter att ha dödat några timmar på stranden. När jag kom tillbaka möttes jag av Olga som förvarnade om att jag hade män på takterassen [haha]. De håller på att spänna upp en duk över takterassen, så nu kommer den bli ännu mysigare, vill bara gå upp och kolla. Can't wait!

I nuläget har jag slagit mig ner i en av korgfåtöljerna på balkongen längst ner i väntan på att de ska bli klara, vilnet de i skrivande stund är, men jag upptäckte att städerskan var här också, så nu är det istället henne jag väntar på. Jag som kom tillbaka i god tid för att hinna duscha, fixa och göra mig i ordning utan stress. Typiskt! Dock är hon förhoppningsvis klar vilken sekund som helst [hoppas jag!].

Hoppas att ni har en kanonbra lördag, så hörs vi troligtvis efter jobbet, puss.


CAN YOU BLOW MY WHISTLE BABY

2012-05-19 • 14:40:49


YOU-UHHUH I'VE BEEN WAITING FOR A LONG TIIIIME

2012-05-18 • 23:50:59

Tro det eller ej, men jag lever fortfarande. Jag har bara haft vettigare saker för mig än att blogga. Fast nja, nu ljög jag nog. Så mycket vettiga saker har jag väl inte gjort, men jag har prioriterat annat helt enkelt! Dessutom har jag ju bara wifi när man är utanför lägenheten och de senaste dagarna har det bara varit äckligt kallt. Juste, på tal om lägenhet så har jag ju fått byta. Först kändes det lite tråkigt eftersom det trots allt var min och Charlottas gamla lägenhet, men sedan när jag såg min nya kändesdet helt okej. Mer än okej för att vara ärlig. Att få en tvåvåningslägenhet med en takterass, större än min gamla lägenhet i Göteborg, är inget man direkt tackar nej till. Får se om det går att peta in några bilder!

Annars finns det inte så mycket att säga. Det man i vanliga fall hade tyckt varit kul att skriva om, så som bad, sol och små äventyr, tillhör numera min vardag och kommer också att göra i flera månader framöver. Hur som helst så har det varit lite halvtråkigt väder de senaste dagarna och jag har gått klädd i jeans, någon top och tröja/kavaj utanpå. Det är ganska skönt att man faktiskt kan unna sig att gå klädd efter vad det är för väder, istället för att tvinga sig själv att gå runt och frysa i shorts enbart för att få valuta för den ynka veckan man brukar ha på sig att bli brun.

Ikväll packade vi ihop oss hyfsat tidigt då det inte har varit några direkt mängder av hungriga turister. Dagens höjdpunkt var när jag och Apostoli satt och åt våran souvlaki och han berättade om grekiska bröllop. De har nämligen en otroligt udda tradition - alla (män?) ställer sig ute på gården och avfyrar ammunition efter ammunition rakt upp i luften..?!! Hur sjukt låter det inte eller? Det bästa var att det inte är vilka vapen som helst utan oftast Kalashnikovs/AK47or som de släpar med sig och som tydligen var och varannan grek har hemma? ALLA har tydligen någon typ av vapen hemma i dagens Grekland. Åtminstone Kreta! Spännande fakta det där!!

Nä, jag sprang förbi min super market efter jobbandet och köpte mig en liten Smirnoff och juice. För en gångs skull köpte jag inte bara en juice för att ha som blanddricka, utan en juice som faktiskt var god - mango. Roligare än så blir inte denna fredag, men inte hänger jag läpp för det. Alla veckans dagar känns lika roliga/tråkiga här och det känns uppriktigt väldigt skönt!

Ska försöka uppdatera här lite oftare, det är ju trots allt rätt roligt när man väl kommer i gång.
Kalinixta!

[uppdaterar hyfsat flitigt på Instagram - emmaliinnea]


TIME FOR SOME WORK

2012-05-08 • 16:16:31

Yes, fy vad gött att bilderna kom upp!! Var tvungen att delauppde i olika inläggoch jag vet att de har lyckats kopiera sig själva, men ändå, jag är nöjd

Just nu sitter jag ute på terassen [för ovanlighetens skull] och tänkte bara uppdatera här lite innan jag ska gå ner och jobba. Har en del jag behöver berätta, men får ta det senare helt enkelt!

Hoppas alla får en fin tisdags kväll! puss


PICTURES

2012-05-08 • 12:26:56


PICTURES

2012-05-08 • 12:24:50


PICTURES

2012-05-08 • 12:15:43


PICTURES

2012-05-08 • 12:06:21


I'M WALKING ON SUNSHINES

2012-05-08 • 11:51:02

Hejhejhej! Tro det eller ej, men jag lever! Jag har egentligen all tid i världen på mig att blogga om dagarna, men det känns bara så tråkigt att sätta sig och skriva när man lika gärna kan göra något annat. Dessutom är det hur tråkigt som helst att mina inlägg blir jättekonstiga och att inga bilder vill läggas upp, men jag ger mig inte - det SKA gå!

Sanningen är den att de senaste dagarna skulle jag ha kunnat göra flera inlägg eftersom jag ändå inte har gjort så mycket. Jag har mest legat på stranden, tagit promenader och bara njutit. I lördags skulle jag ha fått börja jobba. Det var den dagen som räknades som säsongens premiär och den dag då hotellets första gäster anlände. Det som hände var att datasystemet kraschade av någon anledning och här använder de sig utav en slags elektronisk upptagning av beställning. Dehar alltså små datorer med sig ut till borden och en bong skickas sedan direkt till köket. Supersmidigt, men inte när tekniken inte ville samarbeta. De bestämde sig därför för att öppna på måndagen, alltså igår. Så igår blev min första arbetsdag och jag kan inte annat än säga att jag trivdes. Alla var oväntat trevliga! Jag hadeväntat mig att alla skulle snäsa åt en [så som jag själv brukar göra, haha]. Dock var det inte så många som gick förbi, men några sällskap fick jag in ändå.

Alla här är supertrevliga! Nu tänker jag först och främst på personalen. Här är alla extremt måna om att man ska trivas och man ställer upp för varann på ett helt annat sätt än vad vi gör i Sverige. Jag trivs jättebra här och jag känner mig knappt som en turist alls, kanske mest för att man inte tillåter sig själv att vara det.

Imorgon fyller jag år och det roliga är att jag bryr mig nästan inte. Jaghade självklart brytt mig mer ifall jag varit i Sverige, för då hade det inneburit mer. Typ att man får gå på systemet, BIG TIME! Nej, fy vad patetiskt att man sett fram emot det egentligen. Hur som helst så har mina vänner här planerat för mig, haha! Lite roligt ändå. Aja, vi får se vad som händer.

Idag är det lite moln på himlen, men solen spricker igenom och det är 28 grader, så man är bara glad över det! Det är skönt när det är varmt runt om en utan att man behöver känna hur solens strålar riktigt bränner i huden. Antagligen är det också så att man inte är lika desperat efter perfekta dagar, när man är medveten om hur länge man kommer att vara här. Det är ju en annan sak om man bara är här en vecka!

Idag känner jag mig jätteslö och solen tog rätt så hårt igår, så idag är planen att bara chilla på terassen, kanske ta en promenad eller så och sedan blir det ju arbetspass nummer två. Ska testa igen med bilder, så håller tummarna nu!


MEN NEJ

2012-05-04 • 20:19:48

Hade skrivit ett jättelångt fint inlägg och även beklagat mig över att bilderna såklart fuckade upp.. men det försvann. Såklart.

Får skriva imorgon istället, är för trött just nu.

καληνύχτα - godnatt!


VAD VAR DET JAG SADE?

2012-05-04 • 20:16:27


DAY ONE

2012-05-04 • 15:37:55

Kalimera! Idag är det hur fint väder som helst, dock blåser det ganska mycket, fast det har bara varit skönt eftersom det är så varmt. Det har redan blivit en hel del bilder, jag hoppas att http://blogg.se">http://blogg.se">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://blogg.se">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://blogg.se">blogg.se inte krånglar som vanligt när jag vill lägga in bilder.

Idag har jag mest legat på stranden faktiskt, riktigt skönt att ligga där i den varma sanden och känna hur solen värmer en. Det enda negativa med blåsandet var att det drog med sig sand som hamnade både här och där, haha. Fick sand i näsan, öronen, munnen osv, haha! Det blev till och med ett dopp i vattnet, trots att det var rätt så kallt.

Jag har även gått en lite längre promenad och gjorde ett besök på in.ka för att handla lite vatten, iste, frukt m.m. Nu har jag kommit in igen och duschat av mig salt och sand och ska så småningom ta mig ut för att se vad som händer ikväll och om jag behöver göra något.

Skriver mer senare, puss.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2279350/images/2012/pic_201177861.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2279350/images/2012/pic_201177861.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2279350/images/2012/pic_201177861.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2279350/images/2012/pic_201177861.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2279350/images/2012/pic_201177861.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2279350/images/2012/pic_201177861.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2279350/images/2012/pic_201177861.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2279350/images/2012/pic_201177861.jpg" class="image">


CATEGORY

2012-05-03 • 09:20:07
Gjorde en ny kategori så att jag kan samla alla mina inlägg från den här resan!

SO LET'S SET THE WORLD ON FIRE

2012-05-03 • 09:16:39
Har tänkt att göra något inlägg här tigare, men det har inte blivit av helt enkelt. Nu sitter jag här på sängkanten och gör ett bland de sista inläggen som jag kommer göra i Sverige. Jag har en del kvar att göra och om jag hinner ska jag försöka hinna förbi stan en stund för att träffa, Nils, Johanna och David en sista gång. Vi får helt enkelt se hur det går med det. Prio ett just nu [efter detta inlägget såklart!] är att packa klart och checka så att allt som ska med är med. Hoppas min nymålade naglar hinner torka ordentligt innan jag drar igång här också!

Jag har nog fortfarande inte riktigt fattat att jag verkligen kommer vara ifrån alla i ett halvår. Jag har knappt fattat att jag kommer vara i ett annat land om ganska exakt 12 timmar. Hela den här grejen är egentligen helt sjuk, men jag tror på ödet och det skulle nog bara bli så här. Dessutom älskar jag spontana saker, så jag är inte orolig. Jag är lite smått nervös, men inte mer än vad jag hade varit om jag skulle ha börjat ett nytt jobb här i Sverige. Nej, jag är mest bara väldigt uppspelt och ser fram emot att jag kommer få världens bästa sommar. Hoppas att ni kommer och hälsar på mig bara !?

Nu hoppas jag att mina naglar har hunnit torka någorlunda så jag kan packa klart.
Hörs senare idag, puss!


RSS 2.0