I'M COMING HOME?

2012-03-31 • 15:41:42

Ja, jag lovade ju att blogga från tåget, så jag får väl göra det då!

Jag städade inte klart, utan ska istället tillbaka imorgon. Anledningen till detta var att jag hittade ännu mer tunga saker som skulle med hem och insåg att jag hade alldeles för mycket att släpa på. Som tur är har jag en jättesnäll mamma som åker med in så att vi kan ta bilen, riktigt skönt faktiskt.

Något annat jag hittade när jag städade var en flaska rödvin, haha. Minns verkligen inte när jag fått den, men den stod tillsammans med de tomma vinflaskorna. Hur som helst fick jag med mig en liten gottepåse med vin och ölen som inte gick åt igår. Tummen upp!

Nu är vi strax i Floda och har alltså inte så långt kvar på min resa. Så nu tackar jag för mig så hörs vi nog senare!


I'VE PUT MY LIFE IN BOXES

2012-03-31 • 11:34:52
Jag har vid flera gånger, tidigare i veckan, tänkt att jag ska göra ett inlägg eller två, men har helt enkelt inte haft så mycket att skriva eftersom det inte hänt så mycket, men nu jäklar! Eller ja, det var väl att ta i, men jag hade en otroligt fullspäckad dag i går åtminstone.

Det började med att jag klev upp hyfsat tidigt och satte i gång med packandet av alla dessa flyttkartonger och för att inte nämna alla dessa jäkla kläder. Fy satan vad mycket kläder man har när man måste packa allt. Hur som helst så packade jag hela förmiddagen. Sedan närmare halv ett så började jag göra mig i ordning, för klockan halv två var det återigen dags för jobbintervju på Espresso House, dock som kallskänka denna gång. Vi får väl se om jag får något svar den här gången...

Efter intervjun tog jag mig bort till mamams jobb och fick vänta på henne en stund och sedan tog vi en trip till IKEA för att shoppa upp lite ljus och sådant som jag använt här. Naturligtvis hamnade vi i rusningstrafik, så det gick lite trögt, men som tur var var det ganska tomt på folk inne på IKEA. Efter shoppandet så skulle vi tillbaka till lägenheten för att packa in allt i bilen. Istället hamnade vi i ICA Focus-huset för att mamam skulle springa in på Bolaget, men därefter kom vi till slut fram till lägenheten! Packandet gick rätt så fort, men jag var stressad som en gris [hur stressade de nu är?] eftersom jag skulle vara borta i Majorna en timme senare för att kolla på min kompis Viktor som hade ett gig med sitt band. Under hela dagen [packandet, paus under intervjun, mammas jobb, ikea, bilen] så hade jag kontakt med mina vänner och försökte se hur många som var på. Detta var inte det lättaste ska ni ha klart för er, haha! Det hela slutade med att jag var i Majorna halv åtta och fick vänta en timme för att alla skulle dyka upp. Jag bara älskar struliga dagar! Vi kom hur som helst in och Viktor fixade förköp, snäll som han var och grabbarna var grymma på scenen [och nere bland publiken, haha].


Lyckades ta en bild på Viktor. Otroligt dålig kvalité men men.


Sedan åkte Madde och Alex hem och jag, Johanna och hennes norrmän åkte till Rockbaren. Vi hade skitkul trots att det bara var massa randoms där. Jag träffade Ralf Gyllenhammar där och var såklart tvunge att prata med honom, stackaren! Han var hur schysst som helst och jag fick en kram, så jag var lycklig! Sedan kom även Oscar dit och kort därefter gick vi hem till mig.

Nu sitter jag här, Oscar gick för en stund sen, solen skiner och jag har druckit en god hallonsmoothie. Det är hög tid att dra igång med städandet, för sedan bär det återigen av till Alingsås.

Vi hörs senare, antagligen när jag sitter på tåget. Ha en bra dag, puss.

SHE MAY BE YOUNG BUT SHE ONLY LIKES OLD THINGS

2012-03-26 • 09:33:36
Idag visste jag att en klocka skulle ringa 06.00 och vaknade såklart därför två timmar innan, utan att kunna somna om. Anledningen till varför ett alarm ens var ställt här var för att Oscar sov över och skulle upp och jobba. Som tur var gick vi ju och la oss tidigt, så jag kände mig ju utvilad, det var därför jag hade vaknat. Det var hur som helst kul att ses eftersom det känns som om det var evigheter sedan vi sågs.

Jag älskar att vakna så här tidigt, jag har ju varit vaken hur länge som helst, men ändå är klockan inte mer än halv tio. Så himla skön känsla det där! Jag gjorde mig en hallonsmootie till frukost, dock blev det ju redan vid sjutiden, så jag är kaffesugen nu och jag funderar starkt på att göra en islatte!

Dagens planer är inget storslaget alls. Jag ska väl försöka börja packa lite smått, betala räkningar och bara ta det lugnt. Ikväll ska jag med mamma på en produktvisning som hålls på Världskulturmuseet av Input Intriör. De kommer nämligen bjuda på mat och dryck i samband med detta, så varför inte? haha.

Men som sagt, nu blir det en islatte! Återkommer säkert senare idag, är på bra humör, puss.



Dagens respektive gårdagens frukost.


A THROW-AWAY LETTER

2012-03-23 • 01:37:03
Just nu är jag otroligt trött, men kände att det kanske var dags att uppdatera lite här. I skrivande stund halvligger jag i soffan och har ont i hela kroppen då jag har städat i fyra timmar. Av dessa fyra timmar gick nog tre och fyrtioåtta åt till att diska. Jag kan inte förstå hur jag har kunnat förbrukat så mycket porslin/glas/bestick på så kort tid, haha. Saken är den att jag snart har varit sjuk i tre veckor och har helt enkelt inte haft någon ork att bry mig. Jag tänker "att jag tar det senare" och plockar ut en ren tallrik från skåpet. Problemet är bara att till slut finns det ingen ren tallrik att ta ut från skåpet eller ren gaffel heller för den delen. Så det var verkligen på tiden att jag tog tag i det! Jag har en del kvar att städa, men det får fan bli imorgon.

Inatt får jag sällskap. Johanna jobbar nämligen sent och hennes bussar har slutat gå vid den tiden, så jag ställer såklart upp med tak över huvudet! Jag sitter i soffan och lyssnar på Bandit. Flertalet doftljus brinner runt om i rummet och doften utav söt vanilj sprider sig. Johanna slutar vid två, så jag får se till att hålla mig vaken en stund till. "Råkade" faktiskt ta en liten powernap tidigare ikväll, det var stort behov av den kan jag säga, eftersom jag gick upp ett idag. Nej, inte ett på dagen utan natten! haha.

Idag har jag hängt i stan en stund med Johanna. Vi köpte mjukglass och satte oss vid älven och njöt av den varma solen. Var även produktiv på morgonen då jag lät fantasin flöda och påbörjade en ny låt. Spännande vart detta bär av. Igår var jag ute i Långedrag för att besöka Långedrags Värdshus där jag kommer få jobba längre fram i vår och i sommar. Det var superfint och Malin, som jag har haft kontakt med, var otroligt trevlig. Ser verkligen fram emot detta!

Nu ska jag dra i gång nåt avsnitt av Mad Love innan Johanna kommer hit, Godnatt!




WHAT DOESN'T KILL YOU, ONLY MAKES YOU STRONGER

2012-03-19 • 09:19:02
Godmorgon kära du. Jag hade en relativt tråkig dag [som jag naturligtvis sov bort], därav den dåliga uppdateringen. Dock satt jag, på eftermiddagen, i soffan och upptäckte att det kom in ett ovanligt lilarosa sken utifrån himlen som stod i lågor. Ja, det såg verkligen så ut! Så jag tog på mig ytterkläderna snabbt och sprang ut på innergården för att gena upp mot toppen utav Johanneberg. Ni ska bara veta hur jag kämpade i trapporna, att vara förkyld och skynda upp för de var inte det lättaste. Jag hade blodsmak(!) i munnen, haha. Väl uppe möttes jag utav en fantastisk vy över Göteborg och en färgsprakande himmel. Dessutom var det hur mycket folk som helst där uppe och fotade, blev helt chockad eftersom jag aldrig brukar möta någon där.




Inatt kollade jag igenom det som gick att rädda efter min dators krasch, kom plötsligt på att jag inte hade sett vad som fanns kvar. Jag fastnade till slut i mappen där alla gamla msn-konversationer sparats och då pratar vi alltså om ca 2008 och framåt. Nu har man ju inte använt msn på år och dar känns det som, men det var interessant att se hur relationer mellan mig och människor utvecklades. Vissa saker var roliga att läsa, medan vissa var riktigt jobbiga att läsa. Det fanns mycket material från mina "dåliga perioder", men jag tycker att man alltid ska försöka tänka att det dåliga medför styrka och bra saker, vilket det faktiskt gjort. Hade jag daltats runt med som någon prinsessa hade jag nog inte varit den jag är idag, man behöver få skit för att få lite skinn på näsan och allmän erfarenhet av livet. Hur som helst var det kul att läsa och minnas tillbaka.

Jag har som sagt inte sovit ännu och nu på morgonen har jag kollat på Nyhetsmorgon och Vakna! med The Voice [såklart], druckit te och ätit havregrynsgröt med jordgubbar. Jag har helt enkelt bara myst invirad i mitt blommiga duntäcke och tagit det lugnt! Dagens planer är att hämta en omsydd jacka som numera är en väst och befinner sig på mammas kontor, ta en långpromenad i Skatås kanske, besöka Långedrags Värdshus där jag kommer att få jobba extra [till att börja med] under fest-, konferens- och bröllopstillfällen och sedan måste det städas! Jag lär säkert komma på någon otroligt bra ursäkt till att slippa, men jag måste verkligen nu, haha. Jag börjar med att göra mig i ordning och sedan ta mig bort till mamma. Ha en fin dag allihopa, så hörs vi senare idag!


 


JUST LIKE A ROLLERCOASTER

2012-03-18 • 05:51:12
Jag funderar på att sova trots allt, haha. Jag må ha rejäla svängningar vad gäller tankar och idéer, men alltså. Jag insåg liksom att hur fan ska jag orka städa om jag är supermegatrött?! Aldrig livet att det kommer gå. Synd bara att jag inte kom på det tidigare.. Problemet är att jag fortfarande inte är trött, men jag känner hur det börjar komma. Jag gör ett försök att sätta femtioelva alarm och hoppas att jag vaknar. Vi får se hur det här spektaklet kommer gå! Sov gott Emma.

FASHION AGAINST AIDS

2012-03-18 • 05:37:24
Svenska modekedjan H&M presenterar sin femte Fashion Against AIDS-kollektion, en välgörande kollektion som denna gång innehåller massor av färg och mönster.

Hela 25% av intäkterna från Fashion Against AIDS går till kampen mot spridning av HIV och AIDS bland unga. Hittills har H&M samlat in 45 miljoner svenska kronor genom sina Fashion Against AIDS-kollektioner.

H&M:s Fashion Against AIDS-kollektion släpps i butik och online på Hm.com dem 26 april 2012.

Fashion Against Aids



I CAN'T EXPLAIN WHY WE LIVE THIS WAY, WE DO IT EVERYDAY.

2012-03-18 • 03:42:33
... vänta lite här nu. Sa jag att jag skulle komma tillbaka och säga godnatt? Pfft, knappast! Nej, inatt ska jag fan dygna och jag ska klara det och inte gå och lägga mig mitt i dygnandet. Jag har mycket att stå i och har inte tid att såsa bort hela dagarna. Dessutom måste jag städa nu. Det är så jobbigt att komma ut i köket, försöka balansera bort några tallrikar för att få en liten, liten yta att arbeta på för att sedan vara tvungen att diska det jag behöver använda och då vara tvungen att flytta saker från diskhon, för att få plats att diska.. MITT KÖK ÄR KAOS. Helt sinnes!! Jag hatar när det är för stökigt, jag gör verkligen det, men nu när jag har varit sjuk [och lite innan] så har jag inte orkat bry mig utan tänkt "jag tar det sen". Det funkar fan inte, det ligger skit överallt! Nej, om några timmar, då det räknas som morgon och jag kan slamra i köket hur mycket jag vill, är det jag som tar fram städrocken och sätter igång! Nu gäller det bara att hålla sig sysselsatt och vaken i dessa timmar..

COUNTING ALL THE ASSHOLES IN THE ROOM

2012-03-18 • 02:40:52

BEROCCA BOOST

2012-03-18 • 02:24:54
Hahah, sitter här skitsnygg i min mintgröna ansiktsmask och dricker Berocca Boost för att få massa vitaminer, för jag vill bli frisk nu nu NU! Samtidigt så sitter jag och skrattar, eller nej det gör jag inte alls, för min mask har stelnat så jag kan faktiskt inte det, men jag skrattar utan att le åt fyllesms från en Instagram-vän, haha. Känner ju inte ens människan, men ändå. Kul tycker jag!


Jag ser knäpp ut, jag vet. Saken är den att jag inte känner behov utav att lägga ut bilder där jag har extensions, tuttarna upptryckta till hakan, lager utav smink osvosv. Fuck attentionwhores, haha.


WATER MARBLE ART

2012-03-18 • 01:00:43
Idag har jag haft en otroligt seg dag och har inte ens kommit utanför dörren. Jag skäms faktiskt! Till mitt försvar kan jag ju säga att det inte var särskilt roligt väder heller, men ändå dåligt av mig. Jag mår fortfarande halvkasst och det verkar inte vilja bli bättre.

I och med min otroligt icke-händelserika dag, så har jag inte så mycket att säga. Något jag däremot måste berätta är att jag igår vågade mig på att testa "Water marble art". Det är en speciell teknik man använder sig utav för att få ett häftigt mönster på naglarna. Det var lätt att göra, bara man kom på tekniken. Dock upptäckte jag att det hade varit lättare att täcka över fingret [förutom nageln], då det blir extremt kladdigt och jobbigt att ta bort, men som man brukar säga "man lär sig av sina misstag". För att förenkla hela processen ännu mer, skulle jag tipsa om att använda lösnaglar, som man dippar innan de används och dessutom använda sig av nya fräscha nagellack, då några av mina var aningen trötta och sega. Hur som helst en sjukt cool teknik, som går att variera. Bara fantasin sätter gränser!







Lånade bilder från Google för att visa. Har inga bra bilder på mina [dessutom blev det inte ens hälften så snyggt som på bilderna, haha]

Ikväll har jag bara legat i soffan framför tvn, tittade på Bröllopsfotografen bland annat. Jag älskar verkligen Björn Starrin, helt underbar skådespelare! Hur som helst, nu tänkte jag nog ta mig en dusch, göra ansiktsmask och skämma bort mig själv lite innan jag glider ner i sängen. Kommer tillbaka och säger godnatt sen!

 


SPRING HAS SPRUNG

2012-03-16 • 17:24:50
Spring has sprung

Blus och glasses, Topshop - Jeans, Miss Selfridge - Väska, Cambridge Satchel - Klocka, Asos - Nagellack, Dior
Skor, Jeffrey Campbell - Örhängen, Republic

ME AND MY ARMY

2012-03-16 • 15:16:37
Vad var det jag sa? Jag visste att jag skulle sova bort hela dagen! Visserligen har jag varit vaken en timme, men att sova till två är fan inte heller okej. Jag låg och vred och vände på mig jättelänge, tror klockan var åtta - halv nio när jag tittade på klockan sista gången. Dessutom [något som är helt ofattbart] så kliade mina tänder. På allvar alltså! Jag kände mig som en liten bebis vars tänder var på väg att växa ut.. Så sjukt konstig känsla. Kan inte förstå vad det var som gjorde det? Det enda jag kom på var att jag använde en speciell tandkräm [som har en effekt att göra tänder vitare] som jag inte använt på ett tag, fast har å andra sidan aldrig råkat ut för den känslan innan. Jaja, hur som helst skitkonstigt och obehagligt.

Nu sitter jag på sängen och lyssnar på musik och borde verkligen städa skiten ur min lägenhet, den ser förjävlig ut, rent ut sagt. Sanningen är ju att jag tycker det är ganska kul att städa, bara man tar tag i det så flyter det ju på och vem vill leva i ett skitigt hem egenligen? Nej, jag får nog fan ta mig i kragen! Hörs senare.

SLEEPLESS NIGHTS

2012-03-16 • 05:42:04
Alltså, jag förstår inte. Det vände helt och istället för att vara hur trött som helst så blev jag hur pigg som helst. Har inte kunnat sova och nu känner jag hur tröttheten snart kastar sig över mig. Mitt problem är att jag är så jäkla medveten om att det inte kommer spela någon roll om jag ställer klockan, för när jag är trött så stänger jag av alarmet i sömnen och fortsätter att sova. Det spelar verkligen ingen roll hur många alarm jag sätter, det är likadant varje gång. Haha, sämst är jag!

Hur som helst så tänker jag sova, min förkylning behöver det. Så.. vi hörs väl i eftermiddag.. haha!

SALTHOLMEN

2012-03-16 • 01:43:09
Okej, var bara tvungen att slänga upp en bild som jag tog häromdagen när jag var ute vid Saltholmen på kvällen.


LES NUITS PARISIENNES

2012-03-16 • 01:24:35
EFter Big Brother var jag sååå himla trött och reste mig för att bara krashlanda i sängen. Det var då jag upptäckte det som inte fick vara sant - jag hade inte bäddat sängen. Jag hade helt glömt bort att jag hade tvättat alla lakan och därför glömt bort att bädda. Ni kan inte förstå hur värdelöst mitt liv kändes, det var som en riktig jäkla käftsmäll, haha.

Sedan blev jag liksom pigg på något vänster och fördrev tiden ett tag, men nu så! Nu är det nybäddat och luktar nytvättad och det är det bästa jag vet, finns verkligen inget bättre! Balkongdörren står på glänt, jag ligger tryggt under mitt tjocka duntäcke, musik spelas lite lågt och jag är redo att sova!

Måste bara säga att jag blev kanonglad när fina Stina kommenterade här nedanför. Att man kan glädjas åt så lite, men sanningen är ju den att det känns inte som att många utav våra bloggare tar sig den tiden idag. Hur som helst, blev glad och nu kan jag sova gott!

Godnatt ni fina ♥


I'D RATHER DANCE WITH YOU, THAN TALK WITH YOU

2012-03-15 • 20:50:17
Tiden bara springer iväg ibland, ganska ofta faktiskt tycker jag. Frågan är om man ska orka ställa sig och laga mat idag? Jag har visserligen tagit fram kyckling från frysen, men den kan väl i och för sig vänta till imorgon också.

Just nu ligger jag bara i soffan med datorn på magen och läser olika bloggar. Samtidigt hörs "I'd rather dance with you" med Kings of Convenience. Riktigt härligt band från Bergen, Norge och med underbar dialekt när de sjunger brittiskt men med en norsk touch.

Får bli något snabbt i matväg innan jag återigen parkerar mig i soffan för några avsnitt Mad Love och kanske lite Big Brother, innan det är läggdags. Återkommer senare!

I BROUGHT SUMMER TO MARCH

2012-03-15 • 18:46:02
Ja, igår var det Sofia som tyckte att man kunde ha sommar mitt i Mars, men idag var det min tur. Jag hade inte så mycket att göra, så jag såg över ifall jag hade några ingredienser hemma för att kunna baka. Efter många om och men så upptäckte jag att jag kunde göra en Citron- och Marängpaj och bakandet sattes igång.

Självklart gjordes pajen i min sockersöta pajform ifrån IB Laursen som jag köpt på Ljuvali, som kan vara Sveriges gulligaste butik. Jag blir som ett barn i en godisbutik varje gång jag besöker Stinas webbshop och vill verkligen ha allt därifrån. Jag måste verkligen få tag på ett jobb snart, så jag har pengar att lägga på vackra ting jag vill ha och inte bara på tråkiga saker som hyra och mat. Jag tycker absolut alla ska göra ett besök på Ljuvali och låta er inspireras!

Nu ska jag unna mig en stund i soffan och en bit paj. Hoppas verkligen min envisa förkylning går över snart. På söndag har den plågat mig i två veckor redan!

Ha en fin kväll alla fina!


HOPE FOR THE HOPELESS

2012-03-15 • 15:13:06
God eftermiddag. Idag klev jag upp och skulle tvätta, men kvinnan som hade tiden efter mig ville byta. Då jag var extremt trött idag och kände mig ÄNNU sjukare, blev jag lycklig och gick återigen och la mig och sov till (hör och häpna) ett(!!) Nästan i alla fall. Helt galet att kunna sova så länge, somnade ju ändå typ elva-tolv igår. Jag antar att jag behövde det, min förkylning tar all min energi. Är i STORT behov av att städa. Lägenheten är verkligen ett bombnedslag, men jag orkar fan inte just nu. Får se om jag kan fixa lite åtminstone senare.

Hur som helst, allt är tvättat nu. Jag väntar på att några handdukar ska gå klart i tumlaren bara. Vet ni vad! Idag har jag testat att mangla för första gången i mitt liv, haha. Det var jättespännande!

Ja, ni märker nog att jag inte har så mycket att berätta. Så kul tycker jag faktiskt inte det är att tvätta, haha. Återkommer när jag har något roligare att skriva om. Hejsvejs!


Sjuk och charmig sådära!


DON'T THINK TWICE, IT'S ALRIGHT

2012-03-14 • 23:04:26
Okej. Jag är fett jävla trött, så detta kommer bli ett kort inlägg. Har ingen lust att skriva alls, men i och med att jag idag lovade mig själv att jag skulle blogga mer, så känner jag att det vore trist att bryta detta redan nu.

Jag har precis kollat på Djungelns Drottning som hade premiär på 5an ikväll. Det handlar om tio typiska "Sture P-tjejer" som dumpas ute i Thailands djungel, för att sedan tävla och ta sig till civilisationen. Grymt töntigt program, MEN jag älskar sådan skit. Det är som en ego boost för mig själv!



Imorgon bitti (08.00) har jag tvättid och jag ser faktiskt fram emot det, behöver verkligen tvätta! Hoppas bara att jag inte försover mig och missar den bara..

Jaja, nu vill jag sova. Puss, hej och nyp i rumpan!

TODAY IS A GOOD DAY

2012-03-14 • 17:54:30

Jag vet inte hur många gånger tanken har slagit mig, det senaste, att jag kanske skulle slänga in ett inlägg här - men så har det ju inte blivit (som ni stackars få läsare jag har säkert har märkt), men nu jävlar!

Idag vaknade jag kvart i fem på morgonen (eller 04.42 för att vara exakt!) Jag var pigg då och tittade på Vakna! med The Voice, men därefter blev jag återigen trött och övergick till zombie-mode. Stoppade det mig? Nej! Nils föreslog att jag skulle äta lunch med honom i Alingsås och så blev det! Jag lånade mammas åkkort och har spenderat en mysig och fullspäckad för- och eftermiddag i Alingsås. Först blev det sushi med Nils, sedan åkte jag hem, hämtade Bullen och gick bort till Sofia. Jag möts utav en tjej iförd en relativt kort, rosa klänning, bikini och flipflop.... Ja, ni hörde rätt!! Sofia tyckte att det var en otroligt fin dag och bestämde sig därför för att ta ett dopp. Galna människa! Kul var det i alla fall och mycket skrattande blev det, som vanligt. Sedan skulle Sofia fika på stan, så jag drog mig hemåt och låg och myste med min älskade bebis. Därefter var det dags för date nummer tre och denna gången var den lyckliga Charlotta! Vi hann inte ses så länge, eftersom jag var tvungen att åka tillbaka till stan och lämna mammas kort så hon kan komma hem, men det var verkligen kvalitétstid ska ni veta.

Nu sitter jag på SJ's regionaltåg som tar mig tillbaka till Göteborg och nu blev jag superstressad eftersom vi ankom till Centralen, haha. Hörs sen, puss!



RSS 2.0