HAVTORN

2010-11-01 • 19:19:12
Tror inte det är så många som känner till havtorn, så tänkte berätta om min kärlek till detta lilla bär, ni som redan vet allt om det, kan ju bara le och vara glada att ni redan kände till det.

Havtorn innehåller allt som är bra. Det sägs vara det bär som innehåller flest antal vitaminer i större mängd. Innehållet är bl.a. antioxidanter, vitamin A, B, C, D, E, F, P och K, Omega 3, 6, 7 och 9. Bären kan stärka immunförsvar, slemhinnor, hud, hjärta och kärl. Hör ni inte själva hur bra de är!? Oslagbart! Dessutom är de jättegoda och användbara. Det enda negativa med de, är att dem är dyra! Detta beror på att de växer på extremt taggiga buskar och pga åtgången. De finns i Europa och sträcker sig över Centralasien, bort mot Kina. I Sverige är de mest valiga på Gotland, Öland, Bohuslän och längs kusten. definitivt värda att prova!



Själv gjorde jag mig en smoothie precis, som bl.a. innehöll just havtorn. Hade Brasfrut Guava som bas, sedan innehåller den morot, hallon och apelsin. Knepig kombo, men den var supergod faktiskt, en riktig vitaminbomb!


Comments

Leave a comment:

Name:
Remember me?

E-mail: (private)

Share your Blog/URL:

Comment:


RSS 2.0